ЧПП за услуги

Што ќе се случи ако ја одбијам проценката за поправка?

Доколку не сакате да ја прифатите проценката за поправка од која и да било причина, можете да изберете или да се рециклира вашиот алат, или да ви се врати. Имајте предвид дека може да се наплати дијагностицирањето и враќањето.

Која е разликата помеѓу резервен дел и додаток?

Резервните делови се составни компоненти на електричниот алат. Тие се дел од стандардната опрема – без тој дел не може да се користи алатот. Примери за резервни делови се ребрасти ремени, завртки, држачи и сетови карбонски четки.

Обично колку време се достапни резервните делови за мојот алат?

Bosch ги чува резервните делови достапни најмалку 3 години во зависност од побарувачката и достапноста на соодветните пазари.

Зошто треба да користам оригинални Bosch резервни делови?

Нашите резервни делови се темелно тестирани и прецизно изработени согласно највисоките стандарди за квалитет, за да обезбедат издржливост и совршено вклопување секој пат. Користење на неоригинални делови може да влијае врз перформансите на вашиот производ

Каде можам да ги купам резервните делови?


Bosch резервните делови можете да ги купите од нашите овластени Bosch дилери.

Кликнете > тука за листа на овластени Bosch дилери.
 

 

Што ако спецификационата плочка на производот е нечитка?

Контактирајте го нашиот тим за услуги на клиенти за поддршка. Тие ќе ви помогнат со одредување на точниот производ и дел.

Дали резервните делови може да се менуваат меѓу алатите?

Општо земено, не. Резервните делови се специјално дизајнирани за секој производ. За да се осигурате дека го имате најдено точниот резервен дел, секогаш проверувајте ја спецификационата плочка на производот пред започнување со пребарувањето. 

Каде можам да најдам резервен дел за мојот алат?

Посетете ја нашата онлајн продавница за резервни делови Кликнете > тука. Тука можете да видите шематски прикази и листи на делови за нашите алати. Едноставно внесете го моделот на производ или бројот на алатот во полето за пребарување низ каталогот. Точните детали за моделот може да се најдат на спецификационата плочка на производот.

Обично колку време е потребно за поправка?

Наша цел е да го поправиме вашиот алат во рок од 5 работни дена (со исклучок на времето за испорака).
 

Како можам да организирам поправка под гаранција?

Вратете го целосниот уред (со батерии и полначи доколку има) заедно со вашата сметка или во местото од каде сте го купиле или во кој било овластен Bosch дилер.

Како да го поправам алатот ако е истечена гаранцијата?

Алатите кои веќе не се под гаранција сепак можат да се поправат во кој било овластен сервис. Ќе ви се направи проценка на трошоците пред да се извршат какви било поправки, каде што ќе имате можност или да ја прифатите или одбиете поправката. 

Како да го спакувам алатот за поправка?

Производите што треба да се соберат мора да бидат сигурно спакувани во кутија, за да се спречат оштети при транспорт. Превозникот исто така може да одбие да земе несоодветно спакувани предмети.

Каде можам да го поправам мојот алат?

Bosch Power Tools може да се поправи во кој било овластен сервис. Кликнете > тука за целосната листа на сервиси.

 

ЧПП за рециклирање

Како се фрлаат потрошените батерии?

Ги враќате кај дилерот за електрични алати. Тој ги собира и ги проследува на производителот на електричниот алат, кој пак, организира нивно соодветно рециклирање.

ЧПП за резервни делови

Каде можам да најдам резервен дел за мојот алат?

Посетете ја нашата онлајн продавница за резервни делови Кликнете > тука. Тука можете да видите шематски прикази и листи на делови за нашите алати. Едноставно внесете го моделот на производ или бројот на алатот во полето за пребарување низ каталогот. Точните детали за моделот може да се најдат на спецификационата плочка на производот.