Алати за Home & Garden

Обезбедете ексклузивни придобивки

Регистрирајте се сега, регистрирајте ја вашата алатка и обезбедете 3-годишна гаранција.

Сите предности на прв поглед

3 години гаранција

гаранција

Бесплатна гаранција од 3 години во рок од 4 недели од купувањето.

Сервис

Сервис

Претходно населените податоци го олеснуваат користењето на услугите на алатките.

Поставките

Поставките

Управувајте со поставките и приватноста на вашиот профил.

Контакт

Контакт

Контактирајте ја нашата служба за корисници уште полесно.

Прашања & одговори

Во принцип, MyBosch може да се користи со сите интернет пребарувачи. Сепак, препорачуваме секогаш да се користи најновата верзија на интернет пребарувачот. Од октомври 2018 година, од безбедносни причини исклучивме многу стари верзии на интернет пребарувачите (2010-2014). Ова значи дека овие верзии на интернет пребарувачите веќе немаат пристап до MyBosch:

• Internet Explorer <=8
• Android < 4.4
• Safari < 7

MyBosch нуди продолжен гарантен рок од 3 наместо 2 години за твоите нови Bosch електрични алати за „направи сам“ проекти, градинарски алати или алати за мерење. 

Прозорецот за најавување или регистрација има функција „Заборавена лозинка“. 

Во повеќето случаи, ова е затоа што е-маилот што го содржи линкот за потврда автоматски отишол во папката за спам. Затоа, провери таму.
Ако е-маилот не е во папката за спам, контактирај со нас преку MyBosch формуларот за контакт.

Потребна е регистрација за учество во MyBosch и за продолжување на гаранцијата. 

Најави се на MyBosch. Во делот „Сметка и лични податоци“ во твојот личен профил, можеш да ја откажеш сметката на MyBosch. Но, имај предвид дека не можеме да ја откажеме твојата сметка на MyBosch за време на продолжувањето на гаранцијата. 

За регистрација, потребни се валиден е-маил и лозинка. Внесувањето корисничко име не е задолжително.

Бидејќи сакаме да гарантираме брза постапка за сервис во случај на поправка, можеме да обезбедиме MyBosch само во земји со сопствен сервисен центар. За жал, немаме сервисен центар во секоја земја. Исклучок се Ирска (корисниците можат да се регистрираат во Обединетото Кралство) и Луксембург (корисниците можат да се регистрираат во Франција или Германија).

Ако го дадеш твојот телефонски број, ќе можеме да те контактираме во случај на какви било прашања, на пр. во врска со поправка или учество во промоција, а со тоа и ќе го одржуваме одличниот квалитет на услугата.

Не, за жал не можеш да се регистрираш со твојата постоечка Facebook сметка. 

Со формуларот за контакт на MyBosch, може да контактираш со нас за брзо и без проблеми да дадеш повратни информации и предлози за подобрувања.

Во повеќето случаи, ова е затоа што е-маилот што го содржи линкот за активација автоматски отишол во папката за спам. Затоа, провери таму.
Ако е-маилот не е во папката за спам, контактирај со нас преку MyBosch формуларот за контакт.

Во повеќето случаи, ова е затоа што веќе некое време за најава се бара и Bosch ID, покрај MyBosch сметката. Предноста овде е што можеш да пристапиш до сите апликации на Bosch со истите податоци за пристап. Сепак, за оваа намена треба повторно накратко да се најавиш. Едноставно оди во прозорецот „Регистрација“ на MyBosch и регистрирај се со е-маилот што го користиш и за твојата MyBosch сметка за да можеме да ги споиме податоците (продолжувања на гаранцијата, итн.). Откако ќе се регистрираш за Bosch ID, ќе добиеш е-маил со линк за активација. Откако ќе кликнеш на линкот, можеш нормално да се најавиш на MyBosch. 

Откако ќе се најавиш, кликни на „My MyBosch сметка“ и ќе се отвори следнава страница: „Мои лични податоци“. Таму можеш да ги смениш сите поставки како што сакаш. Откако ќе завршиш со менување, зачувај ги промените така што ќе кликнеш подолу.

Во повеќето случаи, ова е затоа што веќе некое време за најава се бара и Bosch ID, покрај MyBosch сметката. Предноста овде е што можеш да пристапиш до сите апликации на Bosch со истите податоци за пристап. Сепак, за оваа намена треба повторно накратко да се најавиш. Едноставно оди во прозорецот „Регистрација“ на MyBosch и регистрирај се со е-маилот што го користиш и за твојата MyBosch сметка за да можеме да ги споиме податоците (продолжувања на гаранцијата, итн.). Откако ќе се регистрираш за Bosch ID, ќе добиеш е-маил со линк за активација. Откако ќе кликнеш на линкот, можеш нормално да се најавиш на MyBosch. 

На MyBosch може да се регистрираат и алати од други производители. Сепак, продолжувањето на гаранцијата и другите услуги и информации важат само за Bosch електрични алати за „направи сам“ проекти, градинарски алати и алати за мерење. 

Не. За продолжување на гаранцијата, на MyBosch може да се регистрираат само Bosch алати за „направи сам“ проекти. Сепак, можеш да ги регистрираш како други алати во твојата виртуелна работилница.
Bosch Professional алатите може да се регистрираат на следнава страница:

https://www.bosch-pt.com/ptlegalpages/de/ptde/mk/oneux/guarantee/

Не. Можеш да ги добиеш соодветните резервни делови за твоите алати во продавницата за резервни делови, што се наоѓа на Bosch-diy.com во делот Сервис. 

На MyBosch не може да се купат алати и материјали. 

За прашања во врска со соодветниот алат, најдобро би било директно да го контактираш нашиот сервис или контакт центарот, или директно да контактираш со твојот доверлив дилер.

Кога ќе регистрираш нов Bosch електричен алат, градинарски алат или алат за мерење за „направи сам“ мајстори, твојата гаранција се продолжува од 2 на 3 години.

Во делот „Мои алати“ можеш да го избришеш соодветниот алат преку „Страница за обработка“. Ако случајно избришеш алат регистриран за продолжување на гаранцијата, сепак можеш да ги најдеш најважните податоци за продолжувањето на гаранцијата во делот „Продолжување на гаранцијата“.

Постојат категории на производи, на пример правосмукалки или пиштоли за топол воздух, чии сериски броеви не се на вообичаеното место (на етикетата на производот). За овие категории на производи, не е потребно да се внесе серискиот број за да се добие продолжување на гаранцијата.
Сепак, ако се случи да купиш Bosch алат за „направи сам“ проекти и да нема сериски број, можеш да контактираш со нашиот контакт центар.

Со оглед на тоа дека ја проверуваме валидноста на сериските броеви, тоа всушност не треба да се случи. Серискиот број се состои само од броеви и букви. Можеби си напишал/а 0 наместо O и обратно. Серискиот број по правило сè уште се состои од 9 цифри. Ако нема, контактирајте со нашиот контакт центар.

Можеш да ја контактираш нашата Служба за поддршка преку формуларот за контакт или нашиот контакт центар. И двете се наоѓаат во MyBosch во делот Сервис.

Нашиот контакт центар со задоволство ќе ти помогне за прашања за нашите Bosch алати за „направи сам“ проекти.

За прашања во врска со заштитата на податоците, контактирај со нашиот контакт центар. Тие ќе го препратат твоето прашање до соодветниот оддел. 

Отпечатокот ќе го најдеш на почетната страница на MyBosch во подножјето. Информациите за заштита на податоците ќе ги најдеш во подножјето. Општите услови и правила за работа ќе ги најдеш директно на почетната страница на MyBosch на Bosch-diy.com во делот MyBosch. 

Линкот за регистрација на нашиот „MyBosch“ портал за продолжување на гаранцијата на Bosch алати за „направи сам“ проекти е: MyBosch-tools.com 

Следниот стандарден гарантен период ќе важи за следните производи во Австралија и Нов Зеланд.

Bosch Green алати (вклучително алати за мерење): 2 години
Bosch косилка и градинарски алати: 2 години
 
Гарантниот период започнува од датумот на купување на производот(ите).

Гарантниот период за Bosch Green алати (вклучително алати за мерење) и Bosch косилка и градинарски алати (чиишто податоци се достапни на www.MyBosch-Tools.com) може да се продолжи од 2 години до 3 години

(Зелени производи со продолжена гаранција) ако се регистрирани на Bosch, како што следува:

Зелените производи со продолжена гаранција мора да бидат регистрирани на Bosch во рок од 4 недели од датумот на купување од крајниот корисник.
Регистрацијата може да се направи само на www.MyBosch-Tools.com.
Ова продолжување на гаранцијата не е достапно за батерии, полначи или додатоци.
  

Сите алати за „направи сам“ проекти и алати за мерење, како и градинарски алати од палетата за „направи сам“ проекти на Bosch.

Овие производи се исклучени од продолжувањето на гаранцијата. 

Најдоцна во рок од 4 недели по купувањето. Датумот на сметката е одлучувачки.

Можеш да го најдеш гарантниот лист во MyBosch во делот „Мои алати“, и потоа кликни на „Продолжувања на гаранцијата“. Кога ќе кликнеш на соодветниот алат, ќе отидеш директно на гарантниот лист. PDF документот се отвора автоматски и можеш да го испечатиш гарантниот лист. 

Ако само името на алатот е неточно, но шифрата и серискиот број се точни, не треба ништо да се направи. Ако овие два важни броја се неточни, контактирај со нашиот контакт центар

Да, сепак можеш да ја продолжиш гаранцијата на твојот алат. Наместо сметката, едноставно испрати ја потврдата за наградата/потврдата за учество во промоцијата. Ова ќе биде прифатено наместо сметка. 

Се чини дека тука има технички проблем. Контактирај со нашиот сервис или контактен центар. 

Се чини дека алатот не е целосно внесен во нашата база на податоци. Ќе го најдеме проблемот (е-маил, шифра на алатот, датум). Ќе добиеш е-маил веднаш штом е можно да се регистрира алатот, а исто така ќе можеш да го регистрираш алатот по истекот на рокот од 4 недели.

Потребни се одредени податоци за да се обезбеди непречен процес за продолжување на гаранцијата. Потребни се податоци специфични за производот со цел да се спречи погрешно внесување или точно да се идентификува алатот. Потребни се лични податоци за да се назначи регистрираниот алат на вистинска личност. Ова е неопходно со цел да се спречат или разјаснат неточни записи или злоупотреба на информации за производот од трети страни.

Личните податоци нема да се користат за маркетиншки цели без изјава за согласност.

За дополнителни прашања слободно контактирај со нашиот контакт центар.

Тоа навистина не е непријатно за тебе, само треба да кликнеш на полето за продолжување на гаранцијата. Обезбедуваме продолжена гаранција без дополнителни трошоци. Продолжената гаранција, од друга страна, ќе донесе дополнителни трошоци за Bosch електричните алати. За возврат за бесплатна употреба, бараме дозвола да те контактираме за маркетиншки цели.

Во принцип, би те контактирале еднаш или двапати месечно преку е-маил (билтен). 

Во принцип, би те контактирале еднаш или двапати месечно преку е-маил (билтен). Нема телефонски контакт. Само во многу ретки исклучителни случаи контактираме преку телефон ако го имаме твојот телефонски број. Меѓутоа, ние исто така имаме право да те контактираме по пошта и push-известување.

Да, согласноста за маркетинг може да се отповика во секое време со испраќање на барање преку е-маил или со користење на функцијата „Откажи претплата“ во билтенот.