Алати за Home & Garden
Сет батериски ножици за жива ограда и трева
Advanced

Shear 18V-10

AdvancedShear 18V-10
AdvancedShear 18V-10
AdvancedShear 18V-10
AdvancedShear 18V-10
AdvancedShear 18V-10 AdvancedShear 18V-10 AdvancedShear 18V-10 AdvancedShear 18V-10
Компактни и силни: флексибилни, моќни ножици за трева и жива ограда
 • Флексибилен 18V алат со две сечила за обликување и кастрење
 • Моќни, а со компактна големина: 18V POWER FOR ALL батерија и мотор
 • Импресивна прецизност: швајцарски сечила со двојно дејство
 • Ракување со една рака: идеални за обликување и кастрење млада жива ограда, грмушки или трева
 • До 85 квадратни метри со едно полнење на батеријата
 • Syneon Technology ја регулира употребата на енергијата за оптимална ефикасност и подолго времетраење

Врвни перформанси и управување за лесно обликување и кастрење

Мултифункционалните батериски AdvancedShear 18V-10 се наменети за употреба со една рака и имаат сечила за обликување и одржување или кастрење рабови и косење. Благодарение на нивната 18V POWER FOR ALL батерија, обезбедуваат најмоќни перформанси на сечење во нивниот асортиман. Патентираниот систем против блокирање и швајцарските сечила со двојно дејство овозможуваат импресивна прецизност, како и непречено сечење дебели гранки, без заглавување. Со можност за работа на батеријата до 85 минути, овие ножици за трева и жива ограда овозможуваат погодно и совршено разубавување на градината. Алатот припаѓа на POWER FOR ALL ALLIANCE. Една батерија може да се користи за голем број алати од различни брендови.

 • фокусирани на едноставноста
 • за мали до средни задачи
 • фокусирани на функционалност и перформансот за поширок опсег на задачи
 • за задачи со средна големина
 • најдобри перформанси со подобрени карактеристики
 • поголеми и попредизвикувачки задачи

Сè во едно: моќност, прецизност и употреба со една рака

Удобно кастрење на млада жива ограда
Прецизно кастрење трева и рабови на тревникот
Завршна обработка: вешто обликување грмушки
POWER FOR ALL: една батерија за сите 18V алати
Брза и лесна промена на сечило
Практичен и јасен приказ на статусот на батеријата

Функции и придобивки на AdvancedShear 18V-10

Без разлика дали станува збор за дупчење, чистење или градинарство. Брзо и лесно менувајте уреди со 18V POWER FOR ALL батеријата од Bosch. За уште поголема флексибилност, батеријата се вклопува и во алатите на други POWER FOR ALL партнери.

POWER FOR ALL батериски системи од Bosch

Без разлика дали станува збор за дупчење, чистење или градинарство. Брзо и лесно менувајте уреди со 18V POWER FOR ALL батеријата од Bosch. За уште поголема флексибилност, батеријата се вклопува и во алатите на други POWER FOR ALL партнери.

Промена на сечила: со само еден клик

Со Multi-Click промената на сечило на Bosch, промената на додатоци за сечила е лесна и брза.

Непречено сечење подебели гранки благодарение на Bosch системот против блокирање.

Континуирано сечење без прекини

Непречено сечење подебели гранки благодарение на Bosch системот против блокирање.

Јасен приказ на нивото на наполнетост на батеријата

Индикаторот за ниво на наполнетост го прикажува нивото на наполнетост на батеријата за непречена работа.

Ласерските, дијамантски сечила се дизајнирани за брзо сечење жива ограда, трева и грмушки.

Постојано прецизни, чисти засеци

Ласерските, дијамантски сечила се дизајнирани за брзо сечење жива ограда, трева и грмушки.

Технички податоци за AdvancedShear 18V-10

Технички спецификации
Напон на батеријата
18 V
Компатибилност на батеријата
18V POWER FOR ALL ALLIANCE
Препорака за батерија
>= 2,0 Ah
Време на полнење на батерија
2 ч.
Работи со капацитет на батерија
2 Ah
Времетраење без оптоварување
до 85 мин.
Должина на сечило
20 cm (жива ограда)
Ширина на сечило
10 cm (трева)
Проред на запчаник
8 mm
Искосена површина со едно полнење на батерија, макс
85 m²
Димензии на алатот (Д x Ш x В)
462 x 105 x 163 mm
Покажи повеќе Покажи помалку
Информации за бучава/вибрации (ножици за трева)
Вредност на емисија на вибрации во ah
Непознато K
2,5 m/s²
1,5 m/s²
Детали за испорака: AdvancedShear 18V-10
Број на нарачка
100 mm сечило за трева
F 016 800 605
200 mm сечило за жива ограда
F 016 800 604
Картонска кутија
Број на нарачка
EAN-код
0600857001
4059952558417

Достапни додатоци

Полнач AL 1830 CV

Полнач AL 1830 CV

Ги полни сите Bosch Home & Garden батерии од 18V

Најголема компатибилност – Bosch AL 1830 CV полначот ги полни сите Bosch Home & Garden батерии и батериите на 18V POWER FOR ALL системот.

Полнач AL 1830 CV
Полнач AL 1880 CV

Полнач AL 1880 CV

Многу брз полнач за сите 14.4V батерии или 18V POWER FOR ALL батерии

Најголема компатибилност – Bosch AL 1880 CV полначот ги полни сите Bosch Home & Garden 14.4V батерии и батериите на 18V POWER FOR ALL системот.

Полнач AL 1880 CV
Комплет за батерии PBA 18V 2.5Ah W-B

Комплет за батерии PBA 18V 2.5Ah W-B

POWER FOR ALL: 18V батерија за сите Home & Garden алати во 18V системот

18V POWER FOR ALL батеријата е достапна во различни големини и капацитети. Пронајдете ја вистинската батерија за вашата задача. Сите батерии може да се менуваат и имаат исти приклучоци.

Комплет за батерии PBA 18V 2.5Ah W-B
Градинарски ракавици (L)

Градинарски ракавици (L)

Градинарски ракавици (L)

Bosch градинарски ракавици за секаква работа во градината

Најдете го точниот резервен дел брзо и едноставно

Точниот резервен дел само со клик на глувчето

Изберете резервни делови онлајн
Добијте е-маил со листата на избрани резервни делови
Испечатете ја листата и нарачајте резервни делови од дилер

Поддршка за Bosch

Едноставно пишете ни порака преку нашата контакт форма.

Грижа за клиенти

За прашања во врска со сервисот за поправка и резервни делови:
Од понеделник до петок:
08:00 - 19:00
Од понеделник до петок:
08:00 -16:00