Алати за Home & Garden
Тример за трева

ART 30

ART 30
ART 30
ART 30 ART 30
За моќно кастрење – 480 W сечење со високи перформанси, лесна распределба на конецот
  • Полуавтоматската макара ја елиминира потребата за рачно подесување на двојниот конец со високи перформанси
  • Префрлувајте се помеѓу режим на косење и кастрење рабови со само еден клик на ротирачката глава
  • Должината се продолжува со прилагодувањето на висината со еден клик; промена на агол со помошната рачка
  • Идеално за косење трева и плевел, косење тревници и кастрење рабови
  • Моќен мотор за брза и чиста завршница

Совршени резултати со постојана моќност од 480 W и практична полуавтоматска распределба на конецот

Високи перформанси, голема удобност – моќниот ART 30 тример за трева има полуавтоматска макара што ја елиминира потребата од рачно подесување за непречена работа, овозможувајќи кастрење трева со притискање на копче. Лесно префрлувајте се помеѓу режимите на косење и кастрење рабови со ротирачката глава. Овој практичен градинарски алат со прилагодлив агол и должина е со тежина од само 2,8 kg и доаѓа со помошна рачка за помало оптоварување на долниот дел на грбот. Неговиот моќен мотор работи брзо за брза и чиста завршница. Користете го овој алат за кастрење трева и плевел, тревници и рабови.

Постојана моќност и погодност за чиста завршница

Брзо кастрење рабови покрај патеки и ѕидови
Лесно кастрење тешко достапни места и под клупи
Практично кастрење околу растенија и дрвја

Функции и придобивки на ART 30

Полуавтоматската макара го распределува конецот при секое отпуштање на копчето, со што нема потреба за рачно подесување на макарата или потчукнување на главата. Ова обезбедува оптимална должина на конецот за сечење за непрекинато и безгрижно сечење.

Непречен тек на сечење

Полуавтоматската макара го распределува конецот при секое отпуштање на копчето, со што нема потреба за рачно подесување на макарата или потчукнување на главата. Ова обезбедува оптимална должина на конецот за сечење за непрекинато и безгрижно сечење.

Префрлете се на кастрење рабови со еден допир и завртување

Лесната функција на кастрење рабови овозможува брза промена од косење на кастрење. Едноставно притиснете го копчето на тримерот и завртете за да го поставите алатот на кастрење рабови.

Прилагодувањето на висината со едно копче и споредната рачка ја прилагодуваат висината на алатот според корисникот, обезбедувајќи удобно ракување и природно маневрирање во повеќе позиции.

Удобно ракување и дофаќање

Прилагодувањето на висината со едно копче и споредната рачка ја прилагодуваат висината на алатот според корисникот, обезбедувајќи удобно ракување и природно маневрирање во повеќе позиции.

Технички податоци за ART 30

Технички спецификации
Моќност на моторот
480 W
Систем за сечење со конец
Полуавтоматски
Дијаметар на сечење (конец)
30 cm
Подесување висина
80 – 115 cm
Тежина
2,8 kg
Брзина на косење
9.500 врт./мин.
Макара
1,6 mm x 6 m
Детали за испорака: ART 30
Број на нарачка
Макара за конец
F 016 800 351
Картон
Број на нарачка
EAN-код
06008A5400
3165140689175

Најдете го точниот резервен дел брзо и едноставно

Точниот резервен дел само со клик на глувчето

Изберете резервни делови онлајн
Добијте е-маил со листата на избрани резервни делови
Испечатете ја листата и нарачајте резервни делови од дилер

Поддршка за Bosch

Едноставно пишете ни порака преку нашата контакт форма.

Грижа за клиенти

За прашања во врска со сервисот за поправка и резервни делови:
Од понеделник до петок:
08:00 - 19:00
Од понеделник до петок:
08:00 -16:00