Алати за Home & Garden
Дигитален ласер за мерење

PLR 30 C

PLR 30 C
PLR 30 C
Прецизни мерења до 30 m со документирање на поврзаната апликација
  • Прецизни ласерски мерења на растојанија до 30 m
  • Поврзување преку Bluetooth за пренос на резултати на Bosch апликацијата
  • Интегрирани функции за лесно мерење должини, површини и волумен
  • Идеално за пресметување квадратни метри за да се одреди потребната количина на тапети или боја
  • Функциите вклучуваат собирање/одземање мерки, како и мин/макс мерки

Прецизни ласерски мерења до 30 m со дигитална документација преку поврзување со апликацијата

Планирање на реновирање на дофат на раката. PLR 30 C не само што мери растојанија до 30 m со ласерска прецизност, туку и овозможува мерење димензии на мебел за неколку секунди. Неговите интегрирани функции овозможуваат пресметки на површината и волуменот за да се утврди количината на материјал потребен за поставување подови, па дури и лепење тапети или бојадисување на ѕид. Резултатите се прикажуваат на висококвалитетен екран во боја за оптимална читливост. Сите податоци можат да бидат испратени до апликацијата Bosch за дигитална документација и планирање на проектот, заштедувајќи време и спречувајќи грешки.

Паметни мерења со поврзување на апликација

Брзо и лесно мерење растојанија и простори
Вметнете слики со резултати преку апликација
Лесно измерете од предниот или задниот крај на алатот

Функции и придобивки на PLR 30 C

Поврзувањето преку Bluetooth овозможува лесно пренесување на резултатите од мерењето во Bosch апликацијата за лесна и беспрекорна документација.

Поврзување преку Bluetooth

Поврзувањето преку Bluetooth овозможува лесно пренесување на резултатите од мерењето во Bosch апликацијата за лесна и беспрекорна документација.

Избор на референтен раб

Изберете го предниот или задниот раб на алатот како почетна точка при мерењето.

Прецизно мерење растојанија – добијте точни резултати при одредување висини и должини благодарение на ласерската технологија на Bosch.

Ласерска прецизност за брзо одредување растојанија

Прецизно мерење растојанија – добијте точни резултати при одредување висини и должини благодарение на ласерската технологија на Bosch.

Технички податоци за PLR 30 C

Технички спецификации
Ласерска диода
635 nm
Класа на ласер
2
Опсег на мерење
0,05 – 30,00 m
Точност при мерењето**
± 2,0 mm
Време на мерење, стандардно
0,5 s
Време на мерење, макс.
4 s
Батерија
2 x 1,5V LR03 (AAA)
Автоматско деактивирање
5 мин.
Тежина
0.08 kg
Опсег на мерење, до
30,00 m
Детали за испорака: PLR 30 C
Број на нарачка
2 x 1,5 V LR03 (AAA) батерии
Заштитна кутија
Број на нарачка
EAN-код
0603672120
3165140791847

Најдете го точниот резервен дел брзо и едноставно

Точниот резервен дел само со клик на глувчето

Изберете резервни делови онлајн
Добијте е-маил со листата на избрани резервни делови
Испечатете ја листата и нарачајте резервни делови од дилер

Поддршка за Bosch

Едноставно пишете ни порака преку нашата контакт форма.

Грижа за клиенти

За прашања во врска со сервисот за поправка и резервни делови:
Од понеделник до петок:
08:00 - 19:00
Од понеделник до петок:
08:00 -16:00