Алати за Home & Garden
Дигитален ласер за мерење

PLR 50 C

PLR 50 C
PLR 50 C
Паметен начин на мерење
  • Прецизни ласерски мерења на растојанија до 50 m
  • Контроли на висококвалитетен екран во боја на допир за оптимално ракување и читливост
  • Интегрирани стандардни мерни функции вклучувајќи индиректни мерења
  • Анимирани детални инструкции за секоја функција
  • Поврзување преку Bluetooth за пренос на резултати на Bosch апликацијата

Совршено планирање на проектот со контрола и поврзување на дофат на рака

Паметното планирање започнува со PLR 50 C. Интуитивниот екран на допир и интегрираните функции ги мерат должините и веднаш ги пресметуваат површината и волуменот. Ова е особено корисно при избор на мебел според постојните простори или избор на количина на боја или подови потребни за работа. Овој мерач може да собира или одзема резултати, да прикажува агли на наклон, и дури индиректно да мери до 50 m кога некој предмет, на пример мебел, ја блокира ласерската линија. Сите податоци можат да бидат испратени до апликацијата Bosch за дигитална документација и планирање на проектот, за заштеда на време и спречување грешки.

Измерете ги наклоните и растојанијата до 50 m со милиметарска точност и без напор пресметајте ги површините, волумените, растојанијата и индиректните висини, должини и двојни индиректни висини.
PLR 50 C ласерскиот мерач има интегриран сензор за навалување со точност до 0,2º.
Мерките може брзо и лесно да се префрлат од Bosch PLR 50 C на паметен уред преку Bluetooth.

Работете паметно, завршете побрзо

Интуитивно поврзување со апликација за креирање и зачувување планови
Индиректно мерење за брзи и едноставни пресметки
Брзо утврдете ги наклоните за неколку секунди

Функции и придобивки на PLR 50 C

Поврзувањето преку Bluetooth овозможува лесно пренесување на резултатите од мерењето во Bosch апликацијата за лесна и беспрекорна документација.

Поврзување преку Bluetooth

Поврзувањето преку Bluetooth овозможува лесно пренесување на резултатите од мерењето во Bosch апликацијата за лесна и беспрекорна документација.

Измерете и покрај препреките

PLR 50 C користи аголни мерења за да ги пресмета растојанијата и висините индиректно во случаи кога не е можно директно мерење, на пример, кога референтните точки се недостапни или препреките ја блокираат ласерската линија.

Интегрираната мерна функција ги мери должините и ги пресметува површините или волуменот. Понатамошните функции вклучуваат собирање и одземање на мерењата и континуирано мерење со опција мин/макс што му овозможува да скенира најкратки и најдолги растојанија.

Прецизни мерења со притискање на едно копче

Интегрираната мерна функција ги мери должините и ги пресметува површините или волуменот. Понатамошните функции вклучуваат собирање и одземање на мерењата и континуирано мерење со опција мин/макс што му овозможува да скенира најкратки и најдолги растојанија.

Висококвалитетен екран на допир со корисни анимации

Интуитивниот, висококвалитетен екран на допир во боја, има интегрирана функција за помош што користи анимации за да ги објасни различните режими на мерење.

За лесно работење – интуитивниот екран на допир или лесните наменски копчиња нудат насочување за секоја работа од почеток па до крај.

Лесна навигација – користете интуитивен екран на допир или едноставни наменски копчиња

За лесно работење – интуитивниот екран на допир или лесните наменски копчиња нудат насочување за секоја работа од почеток па до крај.

Лесен пристап до вредностите од мерењето

Додека се прикажани последните три вредности од мерењето на екранот, зачувајте дополнителни 10 резултати рачно, а потоа преземете ги подоцна.

Прецизно мерење растојанија – добијте точни резултати при одредување висини и должини благодарение на ласерската технологија на Bosch.

Ласерска прецизност за брзо одредување растојанија

Прецизно мерење растојанија – добијте точни резултати при одредување висини и должини благодарение на ласерската технологија на Bosch.

Технички податоци за PLR 50 C

Технички спецификации
Ласерска диода
635 nm
Класа на ласер
2
Опсег на мерење
0,05 – 50,00 m
Точност при мерењето**
± 2,0 mm
Време на мерење, стандардно
0,5 s
Време на мерење, макс.
4 s
Батерија
3 x 1,5V LR03 (AAA)
Автоматско деактивирање
5 мин.
Тежина
0.13 kg
Опсег на мерење, до
50,00 m
Детали за испорака: PLR 50 C
Број на нарачка
3 x 1,5V LR03 (AAA) батерии
Трака за околу рака
Заштитна кутија
Број на нарачка
EAN-код
0603672220
3165140791861

Најдете го точниот резервен дел брзо и едноставно

Точниот резервен дел само со клик на глувчето

Изберете резервни делови онлајн
Добијте е-маил со листата на избрани резервни делови
Испечатете ја листата и нарачајте резервни делови од дилер

Поддршка за Bosch

Едноставно пишете ни порака преку нашата контакт форма.

Грижа за клиенти

За прашања во врска со сервисот за поправка и резервни делови:
Од понеделник до петок:
08:00 - 19:00
Од понеделник до петок:
08:00 -16:00