Алати за Home & Garden
Вкрстен линиски ласер

Quigo green

Quigo green
Quigo green
Зелено светло за вашите идеи!
  • Самонивелиран ласерски крст за брзо и лесно израмнување на ѕид
  • Зелена ласерска технологија со 4x пати поголема видливост дури и во услови на силна светлина
  • Продолжен работен опсег до 12 m благодарение на повидливите зелени ласерски линии
  • Совршен за закачување слики, поставување плочки, корнизи и инсталирање елементи за кујна и бања
  • Лесно и флексибилно позиционирање со универзалната стега MM2 и адаптивната плоча

Откријте подобра видливост, дури и во услови на силна светлина

Уживајте во максимална видливост со Quigo green вкрстениот линиски ласер. Едноставно лизнете го единечниот лизгач нагоре за да проектира ласерски крст со самонивелирање на ѕидовите за прецизна работа. Quigo green овозможува до четири пати поголема видливост од црвените ласери, благодарение на неговите зелени ласерски диоди што овозможуваат висока видливост дури и во услови на силна светлина. Од закачување слики и корнизи, до инсталирање елементи за кујна и бања, Quigo green обезбедува прецизни насоки за широк спектар на проекти со точност од +/-0,8 mm/m. Има опсег за самонивелирање од +/-4° и проектира совршен ласерски крст, за прецизно и лесно израмнување на ѕид, дури и кога алатот е поставен на малку нерамна површина. Алатот вклучува MM2 универзална стега и адаптивна плоча за лесно и флексибилно поставување.

Зелени ласерски линии – совршено за сите „направи сам“ проекти

Совршено и лесно поставување плочки со зелените ласерски линии
Совршено за реновирање, декорирање и одржување
Поставете ги корнизите на иста висина
Идеално за совршено прецизно работење во домот
Quigo green проектира вертикални и хоризонтални зелени ласерски линии

Технички податоци за Quigo green

Технички спецификации
Ласерска диода
500 – 540 nm
Класа на ласер
2
Станд. време на самонивелирање.
6 s
Опсег на нивелирање
± 4 °
Агол на отворање
85 °
Прецизност**
± 0,8 mm/m
Навој на статив
1/4"
Тежина
0.27 kg
Батерија
2 x 1,5V LR03 (AAA)
Приближен работен опсег
12 m
Димензии на алатот (L x W x H):
65 x 65 x 65 mm
Детали за испорака: Quigo green
Број на нарачка
2 x 1,5 V LR03 (AAA) батерии
MM2 универзална стега
0 603 692 201
Адаптер за брза монтажа
Картон
Број на нарачка
EAN-код
0603663C00
3165140974028

Достапни додатоци

TT 150

TT 150

Статив со прилагодување на висината со разновидно позиционирање на алатот

Со флексибилно позиционирање на главата на стативот што овозможува лесно навалување и целосна ротација од 360°, опсег на прилагодување на висината од 0,55 m до 1,57 m за различни работни висини и интегрирани цевчиња за течност за совршено нивелирана потпора, TT 150 е совршен статив за алати за нивелирање. Овој робустен, висококвалитетен алуминиумски статив има гумени ногарки за стабилност на каков било под, како и ¼" навој за брзо и лесно фиксирање на алатот.

Опсег на прилагодување на висината од 0,55 до 1,57 m
MM2 универзални стеги

MM2 универзални стеги

Лесно, брзо и флексибилно позиционирање на различни предмети

MM 2 обезбедува лесни, брзи и флексибилни решенија за фиксирање за ласерски нивелатори. Стегата овозможува флексибилни и практични опции за фиксирање на предмети и површини со ширина помеѓу 10 mm и 60 mm, како што се скали или полици. Ротирачката рачка на стегата овозможува прилагодување на висината, ротација од 360° и навалување на алатот, овозможувајќи флексибилно позиционирање за совршено поставување. Оваа универзална стега одговара на алати за нивелирање со ¼" навој, како што се Quigo, Quigo green или Quigo Plus.

Ротација од 360° и навалување за флексибилно поставување

Најдете го точниот резервен дел брзо и едноставно

Точниот резервен дел само со клик на глувчето

Изберете резервни делови онлајн
Добијте е-маил со листата на избрани резервни делови
Испечатете ја листата и нарачајте резервни делови од дилер

Поддршка за Bosch

Едноставно пишете ни порака преку нашата контакт форма.

Грижа за клиенти

За прашања во врска со сервисот за поправка и резервни делови:
Од понеделник до петок:
08:00 - 19:00
Од понеделник до петок:
08:00 -16:00