Алати за Home & Garden
Батериска моторна пила
Universal

Chain 18

UniversalChain 18
UniversalChain 18
UniversalChain 18
UniversalChain 18 UniversalChain 18 UniversalChain 18
Лесна, компактна и мултифункционална за сечење без напор
  • Исклучиво лесна, со тежина од само 3 kg заедно со батеријата
  • Современиот Bosch SDS-систем овозможува затегнување и промена на ланецот без употреба на алат
  • Штитник на врвот со запчаници за чисти засеци со минимално оштетување на гранките
  • Лесно менувајте помеѓу деликатно кастрење, управување со отпад и сечење огревно дрво

Батериска 18V моторна пила – лесна и флексибилна за кастрење и сечење со леснотија

UniversalChain 18 е лесна, компактна и флексибилна за ефикасно и контролирано кастрење, со тежина од само 3 kg заедно со батеријата. Bosch SDS системот овозможува лесно прилагодување без употреба на алат. Стабилизаторскиот штитник со запчаници овозможува цврсто држење за поголема контрола при засекување, со минимално оштетување на гранките. Лесно менувајте ги задачите, како што се лесно кастрење, управување со отпад и сечење огревно дрво со леснотија. Алатот припаѓа на POWER FOR ALL ALLIANCE. Една батерија може да се користи за голем број алати од различни брендови.

  • фокусирани на едноставноста
  • за мали до средни задачи
  • фокусирани на функционалност и перформансот за поширок опсег на задачи
  • за задачи со средна големина
  • најдобри перформанси со подобрени карактеристики
  • поголеми и попредизвикувачки задачи

Лесна, компактна и мултифункционална за сечење без напор

Мала, практична и мултифункционална. Сече мртво дрво, кастри живо дрво
Повеќенаменска, идеална за сечење огревно дрво дома
Стабилизаторскиот штитник го фаќа дрвото за да овозможи чист засек

Функции и придобивки на UniversalChain 18

Без разлика дали станува збор за дупчење, чистење или градинарство. Брзо и лесно менувајте уреди со 18V POWER FOR ALL батеријата од Bosch. За уште поголема флексибилност, батеријата се вклопува и во алатите на други POWER FOR ALL партнери.

POWER FOR ALL батериски системи од Bosch

Без разлика дали станува збор за дупчење, чистење или градинарство. Брзо и лесно менувајте уреди со 18V POWER FOR ALL батеријата од Bosch. За уште поголема флексибилност, батеријата се вклопува и во алатите на други POWER FOR ALL партнери.

SDS систем: затегнување и подесување на ланецот без употреба на алат

Специјален SDS систем за лесно затегнување и промена на ланецот без употреба на алат.

Индикаторот за ниво на наполнетост го прикажува нивото на наполнетост на батеријата за непречена работа.

Без неочекувани прекини

Индикаторот за ниво на наполнетост го прикажува нивото на наполнетост на батеријата за непречена работа.

Стабилизаторскиот штитник го фаќа дрвото за да овозможи чист засек

Стабилизаторскиот штитник го фаќа дрвото за да овозможи чист засек.

Сите Bosch моторни пили имаат систем за автоматско подмачкување којшто го одржува ланецот целосно подмачкан. Прозорецот за приказ овозможува следење на нивото на масло.

Индикатор за ниво на масло и автоматско подмачкување на ланецот за непречена работа

Сите Bosch моторни пили имаат систем за автоматско подмачкување којшто го одржува ланецот целосно подмачкан. Прозорецот за приказ овозможува следење на нивото на масло.

Технички податоци за UniversalChain 18

Технички спецификации
Напон на батеријата
18.0 V
Компатибилност на батеријата
18V POWER FOR ALL ALLIANCE
Препорака за батерија
>= 2,5 Ah
Време на полнење на батерија
1,40 ч.
Време на брзо полнење на батеријата
80% наполнета за 65 мин.
Резервоар за масло
80 ml
Засеци со едно полнење на батеријата
40 засеци од 75 mm со едно полнење на батеријата
Должина на шипка за ланец
20 cm
Брзина на ланец
4.5 m/s
Дебелина на погонски запчаник
1.1 mm
Ланец
Орегон ланец
Дијаметар на сечење
13.5 cm
Автоматско подмачкување
Да
Број на погонски запчаници
33
Димензии на алатот (Д x Ш x В)
510 x 235 x 200 mm
Тежина (вклучувајќи го ланецот и шипката)
2,7 kg
Тежина (вклучувајќи го ланецот, шипката и батеријата)
3,0 kg
Покажи повеќе Покажи помалку
Информации за бучава/вибрации
Вредност на емисија на вибрации во ah
Непознато K
3,0 m/s²
1,5 m/s²
Measured values for noise determined according to 2000/14/EC. The A-rated noise level of the power tool is typically as follows: Sound pressure level dB(A). Uncertainty K= dB.; Sound power level dB(A). Uncertainty K= dB. Измерени вредности определени во согласност со EN 60745 Вкупни вредности на вибрации (векторски збир од три насоки).
Детали за испорака: UniversalChain 18
Број на нарачка
Ланец за пила
Футрола за ланец
Шипка-водилка
Картон
Масло за моторна пила 80 ml
Број на нарачка
EAN-код
06008B8001
3165140925648

Достапни додатоци

Комплет за батерии PBA 18V 2.5Ah W-B

Комплет за батерии PBA 18V 2.5Ah W-B

POWER FOR ALL: 18 V батерија за сите Home & Garden алати во 18 V системот

18V POWER FOR ALL батеријата е достапна во различни големини и капацитети. Пронајдете ја вистинската батерија за вашата задача. Сите батерии може да се менуваат и имаат исти приклучоци.

Комплет за батерии PBA 18V 2.5Ah W-B
Полнач AL 1880 CV

Полнач AL 1880 CV

Многу брз полнач за сите 14,4 V батерии или 18V POWER FOR ALL батерии

Најголема компатибилност – Bosch AL 1880 CV полначот ги полни сите Bosch Home & Garden 14,4 V батерии и батериите на 18V POWER FOR ALL системот.

Полнач AL 1880 CV

Најдете го точниот резервен дел брзо и едноставно

Точниот резервен дел само со клик на глувчето

Изберете резервни делови онлајн
Добијте е-маил со листата на избрани резервни делови
Испечатете ја листата и нарачајте резервни делови од дилер
3 години гаранција и безбедни понуди

3 години гаранција и безбедни понуди

Регистрирајте се бесплатно и добијте гаранција од 3 наместо 2 години за вашиот нов Bosch DIY и градинарски алат. Исто така, имајте корист од ексклузивните понуди.

Поддршка за Bosch

Едноставно пишете ни порака преку нашата контакт форма.

Грижа за клиенти

За прашања во врска со сервисот за поправка и резервни делови:
Од понеделник до петок:
08:00 - 19:00
Од понеделник до петок:
08:00 -16:00