Алати за Home & Garden
Моторна пила
Universal

Chain 35

UniversalChain 35
UniversalChain 35
UniversalChain 35
UniversalChain 35 UniversalChain 35 UniversalChain 35
Моќна и лесна за употреба за беспрекорни резултати
 • Моќниот 1.800W мотор и брзината на ланец од 12 m/s овозможуваат брзо сечење
 • Специјален SDS систем за лесно затегнување и промена на ланецот без употреба на алат
 • Страничен резервоар за масло со врзано капаче за лесно полнење
 • Со тежина од само 4,2 kg со ергономски дизајн за удобно ракување
 • Идеална за сечење гранки, огревно дрво или трупци

UniversalChain со кабел е наменета за максимални резултати со минимален напор

UniversalChain со кабел, со тежина од само 4,2 kg и ергономски дизајнирана за максимална удобност на корисникот. Моќниот 1.800 W мотор со 12 m/s брзина на ланец овозможува брзо сечење. Компактниот Bosch SDS систем овозможува едноставно затегнување и одржување на ланецот без употреба на алат. Големиот страничен резервоар за масло со практично врзано капаче гарантира лесно полнење на системот за автоматско подмачкување на ланецот. Моќната сопирачка за повратен удар овозможува целосно запирање на ланецот за поголема безбедност. Оваа моторна пила е лесна за употреба и маневрирање, што ја прави идеална за сечење трупци, гранки и мали до средни дрвја.

 • фокусирани на едноставноста
 • за мали до средни задачи
 • фокусирани на функционалност и перформансот за поширок опсег на задачи
 • за задачи со средна големина
 • најдобри перформанси со подобрени карактеристики
 • поголеми и попредизвикувачки задачи

Лесна за употреба со импресивни резултати

Лесна за употреба со импресивни резултати

Моќни и брзи перформанси на сечење со мотор од 1800W и брзина на ланецот од 12 m/s
Ергономски дизајн со мала тежина, лесен за маневрирање за максимална удобност (само 4,2 кг)
Автоматско подмачкување на ланецот за непречена работа

Функции и придобивки на UniversalChain 35

Специјален SDS систем за лесно затегнување и промена на ланецот без употреба на алат.

SDS систем: затегнување и подесување на ланецот без употреба на алат

Специјален SDS систем за лесно затегнување и промена на ланецот без употреба на алат.

Страничен резервоар за масло

Големиот страничен резервоар за масло со практично врзано капаче гарантира лесно полнење на системот за автоматско подмачкување на ланецот.

Моќен рачен штитник со интегриран систем за сопирање на повратен удар коишто кога е активиран овозможува целосно сопирање на ланецот заради безбедност на корисникот.

Безбедна и моќна сопирачка за повратен удар

Моќен рачен штитник со интегриран систем за сопирање на повратен удар коишто кога е активиран овозможува целосно сопирање на ланецот заради безбедност на корисникот.

Извонреден квалитет и перформанси

Oregon ланецот во комбинација со системот за автоматско подмачкување обезбедуваат извонредни перформанси на сечење.

Ергономскиот дизајн на маската може лесно да се исчисти и го подобрува протокот на струготини, намалувајќи ги блокадите и прекините за високо ефикасно работење.

Наменет за намалување на блокадите

Ергономскиот дизајн на маската може лесно да се исчисти и го подобрува протокот на струготини, намалувајќи ги блокадите и прекините за високо ефикасно работење.

Технички податоци за UniversalChain 35

Технички спецификации
Моќност на моторот
1.800 W
Должина на шипка за ланец
35 cm
Дијаметар на сечење
300 mm
Брзина на ланец
12 m/s
Дебелина на погонски запчаник
1,1 mm
Ланец
Орегон ланец
Автоматско подмачкување
Да
Број на погонски запчаници
52
Димензии на алатот (Д x Ш x В)
570 x 268 x 213 mm
Тежина (вклучувајќи го ланецот и шипката)
4,2 kg
Покажи повеќе Покажи помалку
Информации за бучава/вибрации
Вредност на емисија на вибрации во ah
Непознато K
4,0 m/s²
1,5 m/s²
Measured values for noise determined according to 2000/14/EC. The A-rated noise level of the power tool is typically as follows: Sound pressure level dB(A); Sound power level dB(A). Uncertainty K= dB. Измерени вредности определени во согласност со EN 60745 Вкупни вредности на вибрации (векторски збир од три насоки).
Детали за испорака: UniversalChain 35
Број на нарачка
1 x ланец за пила, 35 cm
Шипка-водилка
Футрола за ланец
Картон
Број на нарачка
EAN-код
06008B8303
4059952608129

Достапни додатоци

Градинарски ракавици (L)

Градинарски ракавици (L)

Градинарски ракавици (L)

Bosch градинарски ракавици за секаква работа во градината

Најдете го точниот резервен дел брзо и едноставно

Точниот резервен дел само со клик на глувчето

Изберете резервни делови онлајн
Добијте е-маил со листата на избрани резервни делови
Испечатете ја листата и нарачајте резервни делови од дилер

Поддршка за Bosch

Едноставно пишете ни порака преку нашата контакт форма.

Грижа за клиенти

За прашања во врска со сервисот за поправка и резервни делови:
Од понеделник до петок:
08:00 - 19:00
Од понеделник до петок:
08:00 -16:00