Алати за Home & Garden
Батериска пила за гранки со телескопска рачка
Universal

ChainPole 18

UniversalChainPole 18
UniversalChainPole 18
UniversalChainPole 18
UniversalChainPole 18 UniversalChainPole 18 UniversalChainPole 18
Лесно кастрење на тешко достапни гранки
 • Телескопската рачка овозможува подолг дофат за сечење додека стоите на земја
 • Лесниот ергономски дизајн го намалува оптоварувањето на рацете и рамењата
 • Штитник на врвот и на ланецот за поголема контрола при сечење и засекување
 • За континуирани перформанси на сечење без оштетување на гранките
 • Индикатор за ниво на масло и автоматско подмачкување на ланецот за непречена работа
 • POWER FOR ALL: една батерија за сите Home & Garden алати

Лесно кастрење во тешко достапни места без оштетување на дрвјата

Лесно кастрење гранки од ниво на земјата без употреба на скала. UniversalChainPole 18 овозможува лесно кастрење во тешко достапни места со телескопската рачка и ротирачката глава. Добро избалансираниот, лесен, ергономски дизајн го минимизира оптоварувањето на рацете и рамењата, додека штитникот на врвот и на ланецот нудат максимална контрола при сечење и засекување. Автоматското подмачкување на ланецот и индикаторот за нивото на масло обезбедуваат алатот да работи непречено за конзистентни резултати. Користете ја батериската UniversalChainPole 18 за непречено сечење без оштетување на гранките. Алатот припаѓа на POWER FOR ALL ALLIANCE. Една батерија може да се користи за голем број алати од различни брендови.

 • фокусирани на едноставноста
 • за мали до средни задачи
 • фокусирани на функционалност и перформансот за поширок опсег на задачи
 • за задачи со средна големина
 • најдобри перформанси со подобрени карактеристики
 • поголеми и попредизвикувачки задачи

Лесно кастрење гранки во тешко достапни места

Лесно кастрење гранки, додека стоите на земја
Лесна за пристап и дофаќање високи гранки без употреба на скала
Удобно кастрење во која било положба без оптоварување на рацете и рамената

Функции и придобивки на UniversalChainPole 18

Без разлика дали станува збор за дупчење, чистење или градинарство. Брзо и лесно менувајте уреди со 18V POWER FOR ALL батеријата од Bosch. За уште поголема флексибилност, батеријата се вклопува и во алатите на други POWER FOR ALL партнери.

POWER FOR ALL батериски системи од Bosch

Без разлика дали станува збор за дупчење, чистење или градинарство. Брзо и лесно менувајте уреди со 18V POWER FOR ALL батеријата од Bosch. За уште поголема флексибилност, батеријата се вклопува и во алатите на други POWER FOR ALL партнери.

Кастрење гранки со леснотија, стоечки

Телескопската рачка се продолжува од 210 cm до 260 cm за да овозможи кастрење во тешко достапни места, без употреба на скала. Кастрете гранки со леснотија, додека стоите безбедно на земја.

Стабилизаторскиот штитник го фаќа дрвото за да овозможи чист засек.

Стабилизаторскиот штитник го фаќа дрвото за да овозможи чист засек

Стабилизаторскиот штитник го фаќа дрвото за да овозможи чист засек.

Лесно кастрење од ниво на земјата

Ротирачката глава овозможува лесно кастрење гранки додека сте безбедно на земја.

Сите Bosch моторни пили имаат систем за автоматско подмачкување којшто го одржува ланецот целосно подмачкан. Прозорецот за приказ овозможува следење на нивото на масло.

Индикатор за ниво на масло и автоматско подмачкување на ланецот за непречена работа

Сите Bosch моторни пили имаат систем за автоматско подмачкување којшто го одржува ланецот целосно подмачкан. Прозорецот за приказ овозможува следење на нивото на масло.

Технички податоци за UniversalChainPole 18

Технички спецификации
Напон на батеријата
18.0 V
Компатибилност на батеријата
18V POWER FOR ALL ALLIANCE
Препорака за батерија
>= 2,5 Ah
Време на полнење на батерија
1,40 ч.
Време на брзо полнење на батеријата
80% наполнета за 65 мин.
Резервоар за масло
60 ml
Засеци со едно полнење на батеријата
55 засеци од 75mm со едно полнење на батеријата
Должина на шипка за ланец
20 cm
Брзина на ланец
4 m/s
Дебелина на погонски запчаник
1.1 mm
Ланец
Орегон ланец
Подесување висина
210 – 260 cm
Дијаметар на сечење
14.5 cm
Ротирачка глава
120 °
Автоматско подмачкување
Да
Број на погонски запчаници
33
Димензии на алатот (Д x Ш x В)
2100 x 125 x 170 mm
Тежина (вклучувајќи го ланецот и шипката)
3,3 kg
Тежина (вклучувајќи го ланецот, шипката и батеријата)
3,6 kg
Покажи повеќе Покажи помалку
Информации за бучава/вибрации
Вредност на емисија на вибрации во ah
Непознато K
1,0 m/s²
1,5 m/s²
Measured values for noise determined according to 2000/14/EC. The A-rated noise level of the power tool is typically as follows: Sound pressure level dB(A). Uncertainty K= dB.; Sound power level dB(A). Uncertainty K= dB. Измерени вредности определени во согласност со EN 60745 Вкупни вредности на вибрации (векторски збир од три насоки).
Детали за испорака: UniversalChainPole 18
Број на нарачка
Картонска кутија
Масло за моторна пила 60 ml
1 x ланец за пила, 20 cm
Број на нарачка
EAN-код
06008B3101
3165140888110

Достапни додатоци

Комплет за батерии PBA 18V 2.5Ah W-B

Комплет за батерии PBA 18V 2.5Ah W-B

POWER FOR ALL: 18 V батерија за сите Home & Garden алати во 18 V системот

18V POWER FOR ALL батеријата е достапна во различни големини и капацитети. Пронајдете ја вистинската батерија за вашата задача. Сите батерии може да се менуваат и имаат исти приклучоци.

Комплет за батерии PBA 18V 2.5Ah W-B
Полнач AL 1830 CV

Полнач AL 1830 CV

Ги полни сите Bosch Home & Garden батерии од 18 V

Најголема компатибилност – Bosch AL 1830 CV полначот ги полни сите Bosch Home & Garden батерии и батериите на 18V POWER FOR ALL системот.

Полнач AL 1830 CV
Стартер сет од 18 V (2,5 Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет од 18 V (2,5 Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет за сите Home & Garden алати во 18V POWER FOR ALL системот

Сет со AL 1830 CV полнач и 2,5 Ah батерија. Овозможува флексибилност и заштедува простор и пари. Со батеријата може да работат околу 40 апарати за „направи сам“ проекти, градинарски задачи и задачи во домот.

Стартер сет од 18 V (2,5 Ah + AL 1830 CV)
Стартер сет 18 V (2 x 2,5 Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет 18 V (2 x 2,5 Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет за сите Home & Garden алати во 18V POWER FOR ALL системот

Сет со AL 1830 CV полнач и 2 x 2,5 Ah батерии. Овозможува флексибилност и заштедува простор и пари. Со батеријата може да работат околу 40 апарати за „направи сам“ проекти, градинарски задачи и задачи во домот.

Стартер сет 18 V (2 x 2,5 Ah + AL 1830 CV)
Стартер сет 18 V (6,0 Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет 18 V (6,0 Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет за сите Home & Garden алати во 18V POWER FOR ALL системот

Сет со AL 1830 CV полнач и 6,0 Ah батерија. Овозможува флексибилност и заштедува простор и пари. Со батеријата може да работат околу 40 апарати за „направи сам“ проекти, градинарски задачи и задачи во домот.

Стартер сет 18 V (6,0 Ah + AL 1830 CV)
Полнач AL 1880 CV

Полнач AL 1880 CV

Многу брз полнач за сите 14,4 V батерии или 18V POWER FOR ALL батерии

Најголема компатибилност – Bosch AL 1880 CV полначот ги полни сите Bosch Home & Garden 14,4 V батерии и батериите на 18V POWER FOR ALL системот.

Полнач AL 1880 CV

Најдете го точниот резервен дел брзо и едноставно

Точниот резервен дел само со клик на глувчето

Изберете резервни делови онлајн
Добијте е-маил со листата на избрани резервни делови
Испечатете ја листата и нарачајте резервни делови од дилер
3 години гаранција и безбедни понуди

3 години гаранција и безбедни понуди

Регистрирајте се бесплатно и добијте гаранција од 3 наместо 2 години за вашиот нов Bosch DIY и градинарски алат. Исто така, имајте корист од ексклузивните понуди.

Поддршка за Bosch

Едноставно пишете ни порака преку нашата контакт форма.

Грижа за клиенти

За прашања во врска со сервисот за поправка и резервни делови:
Од понеделник до петок:
08:00 - 19:00
Од понеделник до петок:
08:00 -16:00