Алати за Home & Garden
Батериски ножици за жива ограда со телескопска рачка
Universal

HedgePole 18

UniversalHedgePole 18
UniversalHedgePole 18
UniversalHedgePole 18 UniversalHedgePole 18
Ергономски дизајнирани за лесно кастрење висока жива ограда
  • Со подесување на висина, телескопска рачка со ротирачка глава за лесно достигнување до 2,6 m
  • Bosch систем против блокирање за моќни, постојани перформанси на сечење
  • Лесни (3,6 kg), со ергономски дизајн со избалансирана тежина за поголема удобност
  • Совршени перформанси и лесно достигнување за кастрење и на висока жива ограда
  • Должина на сечилото од 43 cm со 16 mm простор помеѓу запците

Моќни перформанси и лесно одржување на висока жива ограда

UniversalHedgePole 18 се совршени за лесно кастрење висока жива ограда. Имаат телескопска рачка за подесување на висината со ротирачка глава за лесно достигнување до 2,6 m, без употреба на скала. Bosch системот против блокирање обезбедува моќни и континуирани перформанси на сечење. Лесни (3,6 kg) и оптимално избалансирани за удобно ракување. Моќната 18V литиум-јонска батерија овозможува континуирана работа до 2,5 часа, без ризик од пресекување на кабелот. Алатот припаѓа на POWER FOR ALL ALLIANCE. Една батерија може да се користи за голем број алати од различни брендови.

Лесно кастрење висока жива ограда

Ергономски дизајнирани и избалансирани за максимална удобност
Моќни и континуирани перформанси на сечење

Функции и придобивки на UniversalHedgePole 18

Без разлика дали станува збор за дупчење, чистење или градинарство. Брзо и лесно менувајте уреди со 18V POWER FOR ALL батеријата од Bosch. За уште поголема флексибилност, батеријата се вклопува и во алатите на други POWER FOR ALL партнери.

POWER FOR ALL батериски системи од Bosch

Без разлика дали станува збор за дупчење, чистење или градинарство. Брзо и лесно менувајте уреди со 18V POWER FOR ALL батеријата од Bosch. За уште поголема флексибилност, батеријата се вклопува и во алатите на други POWER FOR ALL партнери.

Непрекинато сечење

Со системот против блокирање патентиран од Bosch, нема прекин во работата дури и со подебели гранки. Можното заглавување се решава со оваа специјална функција за сечење, обезбедувајќи континуирани перформанси и побрзо завршување на работата.

Ласерските, дијамантски сечила се дизајнирани за брзо сечење гранки, прецизно и со постојано чисти завршни засеци.

Постојано прецизни, чисти засеци

Ласерските, дијамантски сечила се дизајнирани за брзо сечење гранки, прецизно и со постојано чисти завршни засеци.

Лесно кастрење висока жива ограда без потреба од скала

Телескопската рачка со прилагодлива висина има ротирачка глава и може да се продолжи до 2,6 m, овозможувајќи лесно кастрење висока жива ограда стоечки.

Технички податоци за UniversalHedgePole 18

Технички спецификации
Напон на батеријата
18,0 V
Работи со капацитет на батерија
2.5 Ah
Време на полнење на батерија
1.3 ч.
Време на полнење на батерија
79 мин.
Макс. m² со едно полнење на батеријата
200 m²
Должина на сечило
43 cm
Отвор на запчаник
16 mm
Брзина на удар без оптоварување
2.200 удар./мин.
Подесување висина
210 – 260 cm
Ротирачка глава
135 °
Тежина
3,6 kg
Компатибилност на батеријата
18V POWER FOR ALL ALLIANCE
Препорака за батерија
>= 1,5 Ah
Димензии на алатот (L x W x H):
2600 x 95 x 200 mm
Покажи повеќе %TRANSLATE VALUE%
Информации за бучава/вибрации
Вредност на емисија на вибрации во ah
Непознато K
1,1 m/s²
1,5 m/s²
The A-rated noise level of the power tool is typically as follows: Sound pressure level 72 dB(A); Sound power level 84 dB(A). Uncertainty K= 4 dB. Измерени вредности определени во согласност со EN 60745 Вкупни вредности на вибрации (векторски збир од три насоки).
Детали за испорака: UniversalHedgePole 18
Број на нарачка
Картонска кутија
Број на нарачка
EAN-код
06008B3001
3165140888059

Достапни додатоци

Градинарски ракавици (L)

Градинарски ракавици (L)

Градинарски ракавици (L)

Bosch градинарски ракавици за секаква работа во градината
Комплет за батерии PBA 18V 2.5Ah W-B

Комплет за батерии PBA 18V 2.5Ah W-B

POWER FOR ALL: 18V батерија за сите Home & Garden алати во 18V системот

18V POWER FOR ALL батеријата е достапна во различни големини и капацитети. Пронајдете ја вистинската батерија за вашата задача. Сите батерии може да се менуваат и имаат исти приклучоци.

Комплет за батерии PBA 18V 2.5Ah W-B
Стартер сет 18V (2,5 Ah + AL 1810 CV)

Стартер сет 18V (2,5 Ah + AL 1810 CV)

Компактен стартер сет за сите Home & Garden алати во 18V POWER FOR ALL системот

Стартер сет 18V (2,5 Ah + AL 1810 CV)
Стартер сет 18V (2,5Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет 18V (2,5Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет за сите Home & Garden алати во 18V POWER FOR ALL системот

Сет со AL 1830 CV полнач и 2,5Ah батерија. Овозможува флексибилност и заштедува простор и пари. Со батеријата може да работат околу 40 апарати за „направи сам“ проекти, градинарски задачи и задачи во домот.

Стартер сет 18V (2,5Ah + AL 1830 CV)
Стартер сет 18V (2 x 2,5Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет 18V (2 x 2,5Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет за сите Home & Garden алати во 18V POWER FOR ALL системот

Сет со AL 1830 CV полнач и 2x 2,5Ah батерии. Овозможува флексибилност и заштедува простор и пари. Со батеријата може да работат околу 40 апарати за „направи сам“ проекти, градинарски задачи и задачи во домот.

Стартер сет 18V (2 x 2,5Ah + AL 1830 CV)
Комплет за батерии PBA 18V 4.0Ah W-C

Комплет за батерии PBA 18V 4.0Ah W-C

Издржлива батерија за сите Home & Garden алати во 18V POWER FOR ALL системот

18V POWER FOR ALL батеријата е достапна во различни големини и капацитети. Пронајдете ја вистинската батерија за вашата задача. Сите батерии може да се менуваат и имаат исти приклучоци.

Комплет за батерии PBA 18V 4.0Ah W-C
Комплет за батерии PBA 18V 6.0Ah W-C

Комплет за батерии PBA 18V 6.0Ah W-C

Издржлива батерија за сите Home & Garden алати во 18V POWER FOR ALL системот

18V POWER FOR ALL батеријата е достапна во различни големини и капацитети. Пронајдете ја вистинската батерија за вашата задача. Сите батерии може да се менуваат и имаат исти приклучоци.

Комплет за батерии PBA 18V 6.0Ah W-C
Стартер сет 18V (6,0Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет 18V (6,0Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет за сите Home & Garden алати во 18V POWER FOR ALL системот

Сет со AL 1830 CV полнач и 6,0Ah батерија. Овозможува флексибилност и заштедува простор и пари. Со батеријата може да работат околу 40 апарати за „направи сам“ проекти, градинарски задачи и задачи во домот.

Стартер сет 18V (6,0Ah + AL 1830 CV)
Полнач AL 1830 CV

Полнач AL 1830 CV

Ги полни сите Bosch Home & Garden батерии од 18V

Најголема компатибилност – Bosch AL 1830 CV полначот ги полни сите Bosch Home & Garden батерии и батериите на 18V POWER FOR ALL системот.

Полнач AL 1830 CV
Полнач AL 1880 CV

Полнач AL 1880 CV

Многу брз полнач за сите 14.4V батерии или 18V POWER FOR ALL батерии

Најголема компатибилност – Bosch AL 1880 CV полначот ги полни сите Bosch Home & Garden 14.4V батерии и батериите на 18V POWER FOR ALL системот.

Полнач AL 1880 CV

Најдете го точниот резервен дел брзо и едноставно

Точниот резервен дел само со клик на глувчето

Изберете резервни делови онлајн
Добијте е-маил со листата на избрани резервни делови
Испечатете ја листата и нарачајте резервни делови од дилер

Поддршка за Bosch

Едноставно пишете ни порака преку нашата контакт форма.

Грижа за клиенти

За прашања во врска со сервисот за поправка и резервни делови:
Од понеделник до петок:
08:00 - 19:00
Од понеделник до петок:
08:00 -16:00