Алати за Home & Garden
Мерач на влага во дрво
Universal

Humid

UniversalHumid
UniversalHumid
UniversalHumid
UniversalHumid UniversalHumid UniversalHumid
Идеален алат за проверка на влага во дрво
  • Проверете ја содржината на влага пред да палите огревно дрво, поставувате паркет или за превенција од појава на мувла
  • Мерач на влага во дрво со широк спектар на мерење за секоја група на дрво
  • Избор на тип на дрво (може да изберете меѓу две групи и опсези на мерење)
  • LED системот на светла (семафор) ги прикажува измерените вредности – практични информации за неколку секунди
  • Самотестирање за проверка на калибрација; обратен сегментиран екран; автоматско исклучување

Интуитивна, прецизна проверка на содржината на влага во дрво

UniversalHumid е вистинскиот избор кога е потребна прецизна проверка на влага во дрво. Со две претходно програмирани групи на дрво што нудат широк опсег на мерење (A: 7,1% - 74,7%; B: 6,4% - 61,9%), мерачот на влага дава уште попрецизни резултати. Мерењето е лесно со едноставно лепење на двете мерни иглички во дрвото. Од проверка на влагата во огревно дрво за намалување на емисијата, проверка пред бојадисување, проверка на конструкцијата на мебел, на пример, за да се избегне деформација, превенција од појава на мувла, поставување паркет или проверка на дрвени куќи или приколки пред да се купат.

Лесно и прецизно мерење на влагата во дрво

Мерач на влага во дрво
Добијте подобри резултати при бојадисување со претходна проверка на содржината на влага
Претходна проверка на огревно дрво за помалку емисии и чад
Идеално пред реставрација на мебел, на пр. за да не се појават пукнатини
Магнетното капаче може да се закачи на задната страна при мерењето
Наменет за внатрешна и надворешна употреба
Проверка на влага за превенција од појава на мувла

Технички податоци за UniversalHumid

Технички спецификации
Режим 1 опсег на мерење
7,1 - 74,7 %
Режим 2 опсег на мерење
6,4 - 61,9 %
Точност при мерењето**
± 1%
Тип на точност
Точност при мерењето (стандардна)
Автоматско деактивирање
5 мин.
Број на батерии
3
Тип на батерија
1,5V LR03 (AAA)
Тежина
0.16 kg
Димензии на алатот (L x W x H):
187 x 56 x 44 mm
Детали за испорака: UniversalHumid
Број на нарачка
3 x 1,5V LR03 (AAA) батерии
Картон
Број на нарачка
EAN-код
0603688000
3165140997706

Најдете го точниот резервен дел брзо и едноставно

Точниот резервен дел само со клик на глувчето

Изберете резервни делови онлајн
Добијте е-маил со листата на избрани резервни делови
Испечатете ја листата и нарачајте резервни делови од дилер

Поддршка за Bosch

Едноставно пишете ни порака преку нашата контакт форма.

Грижа за клиенти

За прашања во врска со сервисот за поправка и резервни делови:
Од понеделник до петок:
08:00 - 19:00
Од понеделник до петок:
08:00 -16:00