Алати за Home & Garden
Вкрстен линиски ласер
Universal

Level 2

UniversalLevel 2
UniversalLevel 2
Прецизно проектирајте ги вашите идеи на ѕидот
  • Прецизна проекција на ласерски крст со дополнителни горни и долни прави точки
  • Ласерските точки и линии автоматски се израмнуваат и се прави благодарение на функцијата за самонивелирање
  • Функција за наклон за работа надвор од самонивелирачкиот опсег со дијагонални ласерски линии
  • Висококвалитетни, светли ласерски диоди со точност од +/- 0,5 mm/m за прецизни резултати
  • Агол на отворање од 120° за долги ласерски линии дури и на кратки растојанија

Ласерски нивелатор за проекти за коишто е потребно прецизно израмнување и пренесување на точката

Со интуитивна употреба, прецизност и висококвалитетни светли ласерски диоди, UniversalLevel 2 ги олеснува завршните проекти за коишто е потребно високо ниво на точност. Неговите три претходно програмирани режими (самонивелирачки ласерски крст, самонивелирачки ласерски крст со прави точки и функција на наклон) овозможуваат лесно израмнување и пренесување. Неговиот агол на отворање од 120° проектира подолги ласерски линии и овозможува прецизни проекции дури и на кратки растојанија. Исто така има и интегриран 1/4' навој за статив со точност на нивелирање од +/- 0,5 mm/m и максимален опсег од 10 m. Совршен е за закачување слики или полици, тапети, центрирање светла и поставување гелендери или корнизи.

Прецизно проектирајте ги вашите идеи на ѕидот

Прецизен вкрстен линиски ласер со прави точки
Постигнете извонредна точност на нивелирање за секој проект
Практична и прецизна функција за самонивелирање
Интуитивен и лесен за употреба со совршени резултати
Идеално за совршено прецизно работење во домот
Проширување на опсегот на функции со додатоци

Технички податоци за UniversalLevel 2

Технички спецификации
Работен опсег, ласерска линија
10 m
Работен опсег, ласерска точка
10 m
Ласерска диода, ласерска линија
650 nm
Ласерска диода, ласерска точка
635 nm
Класа на ласер
2
Станд. време на самонивелирање.
4 s
Опсег на нивелирање
± 4 °
Агол на отворање
120 °
Прецизност**
± 0,5 mm/m
Навој на статив
1/4"
Тежина
0.46 kg
Батерија
3 x 1,5V LR6 (AA)
Приближен работен опсег
10 m
Димензии на алатот (L x W x H):
438 x 235 x 118 mm

Преглед на цените и деталите за испорака

UniversalLevel 2
UniversalLevel 2
Основна
Број на нарачка: 0603663800
EAN-код: 3165140898355
  • Батерии
  • Торба
UniversalLevel 2 - Set
UniversalLevel 2 - Set
Број на нарачка: 0603663801
EAN-код: 3165140898362
  • Батерии
  • 1,1 m алуминиумски статив
  • Торба

Достапни додатоци

TT 150

TT 150

Статив со прилагодување на висината со разновидно позиционирање на алатот

Со флексибилно позиционирање на главата на стативот што овозможува лесно навалување и целосна ротација од 360°, опсег на прилагодување на висината од 0,55 m до 1,57 m за различни работни висини и интегрирани цевчиња за течност за совршено нивелирана потпора, TT 150 е совршен статив за алати за нивелирање. Овој робустен, висококвалитетен алуминиумски статив има гумени ногарки за стабилност на каков било под, како и ¼" навој за брзо и лесно фиксирање на алатот.

Опсег на прилагодување на висината од 0,55 до 1,57 m

Најдете го точниот резервен дел брзо и едноставно

Точниот резервен дел само со клик на глувчето

Изберете резервни делови онлајн
Добијте е-маил со листата на избрани резервни делови
Испечатете ја листата и нарачајте резервни делови од дилер

Поддршка за Bosch

Едноставно пишете ни порака преку нашата контакт форма.

Грижа за клиенти

За прашања во врска со сервисот за поправка и резервни делови:
Од понеделник до петок:
08:00 - 19:00
Од понеделник до петок:
08:00 -16:00