Алати за Home & Garden
Батериска косилка
Universal

Rotak 36-550

UniversalRotak 36-550
UniversalRotak 36-550
UniversalRotak 36-550 UniversalRotak 36-550
За тивко косење – со безжична слобода и одлични резултати
  • ProSilence ги намалува звуците до 30% и обезбедува попријатна акустика
  • Висината може да се подеси во шест точки од 25 до 70 mm со само едно копче
  • Сечилото LeafCollect совршено ја сече тревата и може да се користи и за собирање лисја
  • За косење трева, дробење и собирање лисја
  • Уживајте во удобно и правилно држење на телото при косење со ErgoFlex рачките

Постигнете одлични резултати со безжична слобода, намалена бучава и правилно држење на телото

Оваа мултифункционална батериска косилка обезбедува одлични резултати со едноставно и удобно искуство за косење. ProSilence ги намалува звуците до 30% и ги филтрира непријатните звуци. Висината на сечење може лесно да се прилагоди за должини на трева помеѓу 25 mm и 70 mm со избирање на една од шесте точки со притискање на копче. Специјално дизајнираното сечило LeafCollect на UniversalRotak сече трева и може да се користи за собирање лисја. Соодветно за сечење трева на различна висина и собирање лисја. Уживајте во удобно косење благодарение на ErgoFlex рачките. Алатот припаѓа на 36V POWER FOR ALL системот. Една батерија може да се користи на сите 36V POWER FOR ALL алати.

Совладување на сите видови примени.

Сечилото LeafCollect совршено го сече тревата и исто така собира лисја од тревникот
Висината може да се подеси во 6 точки од 25 mm до 70 mm со само едно копче
Рачките ErgoFlex овозможуваат правилно и удобно држење на телото при косење

Функции и придобивки на UniversalRotak 36-550

Извршувајте ги тешките задачи со леснотија благодарение на 36V POWER FOR ALL: батеријата за сите алати во рамките на Power Line 36V. Уживајте во безжичната слобода на отворено со максимална моќност и перформанси.

Батеријата за сите Bosch 36V Home & Garden алати

Извршувајте ги тешките задачи со леснотија благодарение на 36V POWER FOR ALL: батеријата за сите алати во рамките на Power Line 36V. Уживајте во безжичната слобода на отворено со максимална моќност и перформанси.

Цврсто и удобно држење на телото при косење

Косење со помалку напор и максимална контрола. Bosch ErgoFlex рачките го намалуваат оптоварувањето на рацете и грбот, обезбедувајќи совршено држење на телото при косење. Прекинувачите за повеќекратно подесување овозможуваат индивидуално прилагодување и оптимална удобност.

ProSilence ги намалува звуците до 30% и обезбедува попријатна акустика

Неверојатно пријатен и потивок звук

ProSilence ги намалува звуците до 30% и обезбедува попријатна акустика

Лесно и интуитивно со само еден клик

Новата и исклучително интуитивна функција за подесување на висината овозможува избирање на совршената висина на сечење со само еден клик. Овозможува шест нивоа на сечење на висина од 25 mm до 70 mm.

GrassCombs го намалуваат времето на завршување така што овозможуваат чисти засеци по рабовите и покрај ѕидовите.

Побрзи и подобри резултати по рабовите

GrassCombs го намалуваат времето на завршување така што овозможуваат чисти засеци по рабовите и покрај ѕидовите.

Сигурно косење дури и во тешки ситуации

Сигурни перформанси на косење дури и во тешки ситуации – Powerdrive моторот обезбедува постојана моќ на сечење, дури и на долга трева.

Извонредниот капацитет на корпата за трева значително ја намалува фреквенцијата на празнење. Може да се склопи за лесно поставување и складирање.

Голем капацитет, лесно складирање

Извонредниот капацитет на корпата за трева значително ја намалува фреквенцијата на празнење. Може да се склопи за лесно поставување и складирање.

Технички податоци за UniversalRotak 36-550

Технички спецификации
Напон на батеријата
36,0 V
Работи со капацитет на батерија
4 Ah
Време на полнење на батерија
125 мин.
Време на брзо полнење на батеријата
80% наполнета за 96 мин.
Препорачана површина на тревникот
до 550 m²
Ширина на косење
36 cm
Систем за косење
Ротирачко сечило
Тежина
15,0 kg
Капацитет на корпа за трева
40 l
Висина на косење
25 – 70 mm
Поставки за висина на косење
6
Тип на рачка
„Ergoflex-System“
Висина на косење, од
25 mm
Висина на косење, до
70 mm
Димензии на алатот (L x W x H):
1310 x 400 x 1020 mm
Покажи повеќе %TRANSLATE VALUE%
Информации за бучава/вибрации
Вредност на емисија на вибрации во ah
Непознато K
2,5 m/s²
1,5 m/s²
Measured values for noise determined according to 2000/14/EC. The A-rated noise level of the power tool is typically as follows: Sound pressure level 76 dB(A); Sound power level 88 dB(A). Uncertainty K= 2 dB. Измерени вредности определени во согласност со EN 60745 Вкупни вредности на вибрации (векторски збир од три насоки).
Детали за испорака: UniversalRotak 36-550
Број на нарачка
Корпа за трева 40 l
Картон
Број на нарачка
EAN-код
06008B950B
4059952526829

Достапни додатоци

Комплет за батерии GBA 36V 2.0Ah

Комплет за батерии GBA 36V 2.0Ah

Комплет за батерии GBA 36V 2.0Ah

Комплет за батерии GBA 36V 2.0Ah
Комплет за батерии GBA 36V 4.0Ah

Комплет за батерии GBA 36V 4.0Ah

Комплет за батерии GBA 36V 4.0Ah

Комплет за батерии GBA 36V 4.0Ah

Најдете го точниот резервен дел брзо и едноставно

Точниот резервен дел само со клик на глувчето

Изберете резервни делови онлајн
Добијте е-маил со листата на избрани резервни делови
Испечатете ја листата и нарачајте резервни делови од дилер

Поддршка за Bosch

Едноставно пишете ни порака преку нашата контакт форма.

Грижа за клиенти

За прашања во врска со сервисот за поправка и резервни делови:
Од понеделник до петок:
08:00 - 19:00
Од понеделник до петок:
08:00 -16:00