Косилка
Universal

Rotak 550

UniversalRotak 550
UniversalRotak 550
За удобно косење – практични функции и одлични резултати
  • Висината може да се подеси во шест точки од 25-70 mm со само едно копче
  • LeafCollect сечилото совршено ја коси тревата или ги собира лисјата за лесно отстранување
  • Уживајте во удобно и правилно држење на телото при косење со ErgoFlex рачките
  • За косење трева, дробење и собирање лисја
  • Торбата за трева се склопува за лесно складирање и спречува преполнување со помош на индикаторот

Постигнете одлични резултати без напор, со правилно и удобно држење на телото

Оваа мултифункционална косилка со кабел обезбедува одлични резултати со едноставно и удобно искуство за косење. Висината на сечење може лесно да се прилагоди за должини на трева помеѓу 25 и 70 mm со избирање на една од шесте точки со притискање на копче. Специјално дизајнираното LeafCollect сечило на UniversalRotak овозможува совршено сечење на тревата или собирање и дробење лисја. Уживајте во удобно косење благодарение на ErgoFlex рачките. Соодветно за сечење трева на различна висина и собирање лисја. Заштедете простор при складирање со лесната торба за трева којашто се собира и има индикатор на горниот дел за да ги информира корисниците кога е полна и треба да се испразни.

Совладување на сите видови примени.

LeafCollect сечилото овозможува лесно отстранување и чиста завршница дури и близу до рабовите
Висината може да се подеси во 6 точки од 25 mm до 70 mm со само едно копче
Рачките ErgoFlex овозможуваат правилно и удобно држење на телото при косење

Функции и придобивки на UniversalRotak 550

Косење со помалку напор и максимална контрола. Bosch ErgoFlex рачките го намалуваат оптоварувањето на рацете и грбот, обезбедувајќи совршено држење на телото при косење. Прекинувачите за повеќекратно подесување овозможуваат индивидуално прилагодување и оптимална удобност.

Цврсто и удобно држење на телото при косење

Косење со помалку напор и максимална контрола. Bosch ErgoFlex рачките го намалуваат оптоварувањето на рацете и грбот, обезбедувајќи совршено држење на телото при косење. Прекинувачите за повеќекратно подесување овозможуваат индивидуално прилагодување и оптимална удобност.

Новата и исклучително интуитивна функција за подесување на висината овозможува избирање на совршената висина на сечење со само еден клик. Овозможува шест нивоа на сечење на висина од 25 mm до 70 mm.

Лесно и интуитивно со само еден клик

Новата и исклучително интуитивна функција за подесување на висината овозможува избирање на совршената висина на сечење со само еден клик. Овозможува шест нивоа на сечење на висина од 25 mm до 70 mm.

GrassCombs го намалуваат времето на завршување така што овозможуваат чисти засеци по рабовите и покрај ѕидовите.

Побрзи и подобри резултати по рабовите

GrassCombs го намалуваат времето на завршување така што овозможуваат чисти засеци по рабовите и покрај ѕидовите.

Корпата за трева на преклоп има импресивен капацитет за складирање, заштедува време и ја намалува потребата од често празнење. За полесно користење, поседува индикатор за полн капацитет и може лесно да се постави и складира.

Голем капацитет, лесно складирање

Корпата за трева на преклоп има импресивен капацитет за складирање, заштедува време и ја намалува потребата од често празнење. За полесно користење, поседува индикатор за полн капацитет и може лесно да се постави и складира.

Технички податоци за UniversalRotak 550

Технички спецификации
Моќност на моторот
1.300 W
Ширина на косење
37 cm
Систем за косење
Сечило од зацврстен и избрусен челик
Тежина
13,5 kg
Капацитет на корпа за трева
40 l
Висина на косење
25 – 70 mm
Поставки за висина на косење
6
Тип на рачка
„Ergoflex-System“
Висина на косење, од
25 mm
Висина на косење, до
70 mm
Покажи повеќе %TRANSLATE VALUE%
Информации за бучава/вибрации (ARM / Rotak 2)
Вредност на емисија на вибрации во ah
Непознато K
2,5 m/s²
2,0 m/s²
The A-rated noise level of the power tool is typically as follows: Sound pressure level 80 dB(A); Sound power level 93 dB(A). Uncertainty K= 1 dB. Измерени вредности определени во согласност со EN 60745 Вкупни вредности на вибрации (векторски збир од три насоки).
Детали за испорака: UniversalRotak 550
Број на нарачка
Корпа за трева 40 l
Број на нарачка
EAN-код
06008B9100
3165140930543

Најдете го точниот резервен дел брзо и едноставно

Точниот резервен дел само со клик на глувчето

Поддршка за Bosch
Едноставно пишете ни порака преку нашата контакт форма.
Грижа за клиенти
За прашања во врска со сервисот за поправка и резервни делови:
Од понеделник до петок:
08:00 - 19:00
Од понеделник до петок:
08:00 -16:00