Алати за Home & Garden
Батериска убодна пила
Universal

Saw 18V-100

UniversalSaw 18V-100
UniversalSaw 18V-100
UniversalSaw 18V-100
UniversalSaw 18V-100
UniversalSaw 18V-100 UniversalSaw 18V-100 UniversalSaw 18V-100 UniversalSaw 18V-100
Импресивна повеќенаменска убодна пила за разновидна примена
  • 100 mm длабочина на сечење и повеќе додатоци за загарантирани резултати
  • Брзо сечење благодарение на кружното движење во 4 фази
  • Прекинувач за брзина за комфорна употреба, со бавно стартување и прилагодување на јачината
  • Прави и криви засеци во дрвени работни површини, паркетен под и алуминиумски профили
  • SDS системот овозможува лесно менување на сечилото за пила

Правиот повеќенаменски алат за разновидни задачи со сечење

За повеќе задачи за сечење во домот, без разлика дали е тоа сечење паркет или правење полици, батериската UniversalSaw 18V-100 може сè да изврши. Нуди длабочина на сечење од 100 mm во дрво и до 8 mm во челик и доаѓа со избор на корисни додатоци. Оваа убодна пила обезбедува брзо завршување на работата, благодарение на кружното движење во 4 фази кое го пробива сечилото дури низ најцврстите материјали. Напредните и почетниците „направи сам“ мајстори ќе го ценат комфорното, бавно стартување и прилагодливата контрола на јачината на прекинувачот за брзина, како и SDS системот кој обезбедува комфорно и лесно менување на сечилото. Алатот припаѓа на POWER FOR ALL ALLIANCE. Една батерија може да се користи за голем број алати од различни брендови.

Завршете големи и мали „направи сам“ проекти со леснотија

Изработка на посебни проекти со палети
Наменето за сечење до 100 mm во дрво
CutControl за прецизно насочување на линијата на сечење
Контролирано сечење за прецизни криви засеци
Сечење на мебел со висок сјај со користење на заштитна плоча за чувствителни површини
Брзо и непречено сечење во метал
Сечење первази
Сечење кујнски работни површини
Прави и заоблени засеци во паркет

Функции и придобивки на UniversalSaw 18V-100

Без разлика дали станува збор за дупчење, чистење или градинарство. Брзо и лесно менувајте уреди со 18V POWER FOR ALL батеријата од Bosch. За уште поголема флексибилност, батеријата се вклопува и во алатите на други POWER FOR ALL партнери.

POWER FOR ALL батериски системи од Bosch

Без разлика дали станува збор за дупчење, чистење или градинарство. Брзо и лесно менувајте уреди со 18V POWER FOR ALL батеријата од Bosch. За уште поголема флексибилност, батеријата се вклопува и во алатите на други POWER FOR ALL партнери.

Брз напредок благодарение на сечење со кружно движење

Кружното движење на алатот обезбедува поголема стапка на отстранување на материјалот. Овој ефикасен процес на сечење нуди особено брзи резултати.

Уживајте во прецизноста и удобноста на безбедно сечење со CutControl функцијата и штитникот против расцепување. CutControl го води алатот по права линија за сечење за поголема прецизност. Со штитникот против расцепување, нема повеќе расцепување на горниот дел на работното парче.

Прецизно и едноставно сечење

Уживајте во прецизноста и удобноста на безбедно сечење со CutControl функцијата и штитникот против расцепување. CutControl го води алатот по права линија за сечење за поголема прецизност. Со штитникот против расцепување, нема повеќе расцепување на горниот дел на работното парче.

Брза и лесна промена на сечило за пила

SDS е систем за поставување додатоци што овозможува брзо и лесно менување на сечилото за пила без клуч и обезбедува сечилата автоматски да се затегнуваат кога ќе се затвори капакот.

Прилагодливата плоча овозможува аголни засеци до 45°. Едноставно прилагодете ја плочата за да го поставите посакуваниот агол.

За вршење различни задачи под агол до 45°

Прилагодливата плоча овозможува аголни засеци до 45°. Едноставно прилагодете ја плочата за да го поставите посакуваниот агол.

Осветлување за подобра видливост

PowerLight ја осветлува работната површина за подобра видливост, дури и во затемнети места.

Интегрираната функција на дување ја расчистува прашината за време на сечењето за да овозможи јасна прегледност на линијата за сечење за поголема прецизност.

Ја расчистува прашината за постојана прегледност

Интегрираната функција на дување ја расчистува прашината за време на сечењето за да овозможи јасна прегледност на линијата за сечење за поголема прецизност.

Технички податоци за UniversalSaw 18V-100

Технички спецификации
Напон на батеријата
18,0 V
Брзина на удар без оптоварување
0 – 2.600 удар./мин.
Подножје
Челично
Тежина на машината
1,6 kg
Компатибилност на батеријата
18V POWER FOR ALL ALLIANCE
Длабочина на сечење во дрво
100 mm
Длабочина на сечење во челик
8 mm
Длабочина на сечење во алуминиум
18 mm
Брзина на удар без оптоварување, од
0 удар./мин.
Брзина на удар без оптоварување, до
2.600 удар./мин.
Димензии на алатот (L x W x H):
240 x 80 x 200 mm
Покажи повеќе %TRANSLATE VALUE%
Информации за бучава/вибрации
Вредност на емисија на вибрации во ah
Непознато K
Сечење дрво со пила
10,0 m/s²
1,5 m/s²
Сечење лим со пила
9,0 m/s²
1,5 m/s²
The A-rated noise level of the power tool is typically as follows: Sound pressure level 83 dB(A); Sound power level 94 dB(A). Uncertainty K= 5 dB. Измерени вредности определени во согласност со EN 60745 Вкупни вредности на вибрации (векторски збир од три насоки).
Детали за испорака: UniversalSaw 18V-100
Број на нарачка
2 сечила за пила T 144 D
2 608 630 040
CutControl
2 609 256 981
Штитник против расцепување
2 607 010 079
Заштитна папуча
1 600 A02 4NL
Проѕирен заштитен капак
2 609 004 220
** Понатамошно купување само во сет од 5
Картонска кутија
Број на нарачка
EAN-код
0603011100
4053423225952

Достапни додатоци

Стартер сет 18V (2 x 2,5Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет 18V (2 x 2,5Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет за сите Home & Garden алати во 18V POWER FOR ALL системот

Сет со AL 1830 CV полнач и 2x 2,5Ah батерии. Овозможува флексибилност и заштедува простор и пари. Со батеријата може да работат околу 40 апарати за „направи сам“ проекти, градинарски задачи и задачи во домот.

Стартер сет 18V (2 x 2,5Ah + AL 1830 CV)
Стартер сет 18V (2,5Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет 18V (2,5Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет за сите Home & Garden алати во 18V POWER FOR ALL системот

Сет со AL 1830 CV полнач и 2,5Ah батерија. Овозможува флексибилност и заштедува простор и пари. Со батеријата може да работат околу 40 апарати за „направи сам“ проекти, градинарски задачи и задачи во домот.

Стартер сет 18V (2,5Ah + AL 1830 CV)
Комплет за батерии PBA 18V 2.5Ah W-B

Комплет за батерии PBA 18V 2.5Ah W-B

POWER FOR ALL: 18V батерија за сите Home & Garden алати во 18V системот

18V POWER FOR ALL батеријата е достапна во различни големини и капацитети. Пронајдете ја вистинската батерија за вашата задача. Сите батерии може да се менуваат и имаат исти приклучоци.

Комплет за батерии PBA 18V 2.5Ah W-B
Полнач AL 1830 CV

Полнач AL 1830 CV

Ги полни сите Bosch Home & Garden батерии од 18V

Најголема компатибилност – Bosch AL 1830 CV полначот ги полни сите Bosch Home & Garden батерии и батериите на 18V POWER FOR ALL системот.

Полнач AL 1830 CV

Најдете го точниот резервен дел брзо и едноставно

Точниот резервен дел само со клик на глувчето

Изберете резервни делови онлајн
Добијте е-маил со листата на избрани резервни делови
Испечатете ја листата и нарачајте резервни делови од дилер

Поддршка за Bosch

Едноставно пишете ни порака преку нашата контакт форма.

Грижа за клиенти

За прашања во врска со сервисот за поправка и резервни делови:
Од понеделник до петок:
08:00 - 19:00
Од понеделник до петок:
08:00 -16:00