Алати за Home & Garden
Дигитален ласер за мерење

Zamo

Zamo
Zamo
Ласерското метро го прави пресметувањето на растојанијата и површините неверојатно лесно
  • Ласерот прецизно и лесно ги мери растојанијата до 20 m
  • Новиот интерфејс овозможува поврзување на лентест, тркалезен и адаптер за нивелирање (се продаваат одделно)
  • Пресметува површини со едноставен двоен клик
  • Едноставната контрола со едно копче нуди едноставна употреба

Zamo овозможува прецизно, брзо и едноставно мерење на внатрешните простории

Практичниот Zamo ласерски мерач нуди прецизно мерење со леснотија. Неговата ласерска технологија постигнува висок степен на точност. Zamo исто така овозможува интеграција на три практични, патентирани адаптери на Bosch за широк спектар на проекти: тркалезен адаптер, лентест адаптер и адаптер за нивелирање. За лесно ракување, алатот може интуитивно да се управува со контролата со едно копче, удобно мерење на внатрешните растојанија до 20 m и пресметување површини за проекти како што се бојадисување, лепење тапети, мерење мебел, полици или уметнички дела.

Прецизно мерење на широк спектар на проекти

Со Zamo ласерскиот мерач може да се измерат растојанија до 20 m за неколку секунди
Пресметување квадратни метри со едноставен двоен клик
Високо прилагодлив: лесно менување адаптери

Функции и придобивки на Zamo

Функцијата за квадратен метар ги пресметува површините со едноставно двојно кликнување со множење на последните две измерени вредности. Совршено за брзо и лесно утврдување на барањата за поставување подови или тапети.

Пресметување површини со леснотија

Функцијата за квадратен метар ги пресметува површините со едноставно двојно кликнување со множење на последните две измерени вредности. Совршено за брзо и лесно утврдување на барањата за поставување подови или тапети.

Прилагодување на секоја потреба

Интерфејсот овозможува монтирање на три адаптери на Bosch: адаптер за неправилни површини, адаптер за нивелирање и адаптерот за мерење. Адаптерите се идеални за различни примени при одредување на големината на ткаенината и мерењето на периметарот и за брзо нивелирање мали предмети на ѕидот.

Прецизно мерење растојанија – добијте точни резултати при одредување висини и должини благодарение на ласерската технологија на Bosch.

Ласерска прецизност за брзо одредување растојанија

Прецизно мерење растојанија – добијте точни резултати при одредување висини и должини благодарение на ласерската технологија на Bosch.

Технички податоци за Zamo

Технички спецификации
Ласерска диода
635 nm
Класа на ласер
2
Опсег на мерење
0,15 – 20,00 m
Точност при мерењето**
± 3,0 mm
Време на мерење, стандардно
0,5 s
Време на мерење, макс.
4 s
Батерија
2 x 1,5V LR03 (AAA)
Автоматско деактивирање
5 мин.
Тежина
0.085 kg
Опсег на мерење, до
20,00 m
Димензии на алатот (L x W x H):
105 x 22 x 38 mm
Детали за испорака: Zamo
Број на нарачка
2 x 1,5 V LR03 (AAA) батерии
Premium картонска кутија
Број на нарачка
EAN-код
0603672700
3165140926171

Препорачани производи

Достапни додатоци

Zamo – лентест адаптер

Zamo – лентест адаптер

Лентестиот адаптер, лесен за употреба, овозможува прецизно мерење растојанија и предмети

Со практичниот и компактен лентест адаптер, Zamo ги мери растојанијата и волумен до 1,5 метар. Служи за мерење на рамките на сликата, како и волумените на телото за дизајнирање или менување облека. Исто така е идеален за мерење мебел, да се утврдат димензиите на ткаенината и за мерење плочи за различни проекти. Проширување на употребата на Zamo ласерскиот мерач, може да се прикачи со клик, давајќи брзи и прецизни резултати на уште поширок спектар на проекти.

Лесен за прикачување и отстранување од Zamo ласерскиот мерач
Zamo – тркалезен адаптер

Zamo – тркалезен адаптер

Тркалезниот адаптер, лесен за употреба, мери растојанија, криви и нерамни површини

Тркалезниот адаптер е брза и лесна опција за мерење криви и неправилни растојанија, како и прави должини. Идеален за мерење sидови, ткаенина и дрво за мебел. Може да се мери должината на ткаенината и конецот за проекти за шиење, како што е задниот дел на заоблен стол или завеси. Може да се искористи и за да се утврди колку долги треба да бидат каблите за електронските системи и системите за забава. Проширување на примената на Zamo ласерскиот мерач, може да се прикачи со клик, давајќи брзи резултати на уште поширок спектар на проекти.

Лесен за прикачување и отстранување од Zamo ласерскиот мерач
Zamo – адаптер за нивелирање

Zamo – адаптер за нивелирање

Адаптерот за нивелирање, лесен за употреба, овозможува едноставно хоризонтално или вертикално израмнување

Со адаптерот за нивелирање може лесно да ги израмните предметите вертикално и хоризонтално со едноставно поставување на либелата на површината спроти предметот што треба да се израмни. Идеален е за право закачување полици, закачалки и слики, или за поставување креативни ѕидни декорации што треба да се израмнат со другите предмети во просторијата. Проширување на употребата на Zamo ласерскиот мерач, може да се прикачи со клик, давајќи брзи и прецизни резултати на уште поширок спектар на проекти.

Лесен за прикачување и отстранување од Zamo ласерскиот мерач

Најдете го точниот резервен дел брзо и едноставно

Точниот резервен дел само со клик на глувчето

Изберете резервни делови онлајн
Добијте е-маил со листата на избрани резервни делови
Испечатете ја листата и нарачајте резервни делови од дилер

Поддршка за Bosch

Едноставно пишете ни порака преку нашата контакт форма.

Грижа за клиенти

За прашања во врска со сервисот за поправка и резервни делови:
Од понеделник до петок:
08:00 - 19:00
Од понеделник до петок:
08:00 -16:00