Алати за Home & Garden
Дигитален ласер за мерење

Zamo Set

Zamo Set
Zamo Set
Практичен прилагодлив ласерски мерач со три корисни додатоци
  • Прилагодливиот ласерски мерач служи за прецизно мерење растојанија до 20 m
  • Новиот интерфејс овозможува поврзување на лентест, тркалезен и адаптер за нивелирање (се продаваат одделно)
  • За мерење растојанија, предмети и области, како и порамнување предмети на ѕид
  • Особено погоден за мерење самостојни предмети и неправилни површини
  • Едноставната контрола со едно копче нуди едноставна употреба

Zamo Set овозможува прецизно, брзо и едноставно мерење предмети и внатрешни простори

Практичниот сет е идеален за прецизно мерење со леснотија. Ласерската технологија постигнува висок степен на точност за растојанија до 20 m. Zamo Set има три практични адаптери патентирано од Bosch за широк спектар на проекти: тркалезен адаптер, за лесно мерење криви и неправилни површини, додека адаптерот за нивелирање е совршен за нивелирање предмети. Исто така има и адаптер за мерење за прецизно мерење обем и самостојни предмети. За лесно ракување, алатот може интуитивно да се управува со едно копче, удобно мерење растојанија, предмети и форми.

Прецизно мерење на широк спектар на проекти

Со Zamo ласерскиот мерач може да се измерат растојанија до 20 m за неколку секунди
Идеално метро за самостојни предмети
Лесни резултати дури и на неправилни или криви површини

Функции и придобивки на Zamo Set

Функцијата за квадратен метар ги пресметува површините со едноставно двојно кликнување со множење на последните две измерени вредности. Совршено за брзо и лесно утврдување на барањата за поставување подови или тапети.

Пресметување површини со леснотија

Функцијата за квадратен метар ги пресметува површините со едноставно двојно кликнување со множење на последните две измерени вредности. Совршено за брзо и лесно утврдување на барањата за поставување подови или тапети.

Мерење криви и нерамни површини

Адаптерот за неправилни површини овозможува брзо и лесно мерење самостојни предмети и криви или неправилни површини. Особено корисен за одредување должини на ткаенини за тапацири или должини на кабли за електроника во домот и системи за забава.

Адаптерот за нивелирање проектира ласерска линија за брзо и лесно хоризонтално и вертикално нивелирање на предметите

Лесно хоризонтално и вертикално нивелирање

Адаптерот за нивелирање проектира ласерска линија за брзо и лесно хоризонтално и вертикално нивелирање на предметите

Прилагодување на секоја потреба

Интерфејсот овозможува монтирање на три адаптери на Bosch (адаптер за неправилни површини, адаптер за нивелирање и адаптерот за мерење) што одговараат на секоја потреба.

Прецизно мерење растојанија – добијте точни резултати при одредување висини и должини благодарение на ласерската технологија на Bosch.

Ласерска прецизност за брзо одредување растојанија

Прецизно мерење растојанија – добијте точни резултати при одредување висини и должини благодарение на ласерската технологија на Bosch.

Технички податоци за Zamo Set

Технички спецификации
Ласерска диода
635 nm
Класа на ласер
2
Опсег на мерење
0,15 – 20,00 m
Точност при мерењето**
± 3,0 mm
Време на мерење, стандардно
0,5 s
Време на мерење, макс.
4 s
Батерија
2 x 1,5V LR03 (AAA)
Автоматско деактивирање
5 мин.
Тежина
0.085 kg
Опсег на мерење, до
20,00 m
Димензии на алатот (L x W x H):
105 x 22 x 38 mm
Детали за испорака: Zamo Set
Број на нарачка
2 x 1,5 V LR03 (AAA) батерии
Premium картонска кутија
Број на нарачка
EAN-код
0603672701
3165140926188

Препорачани производи

Достапни додатоци

Zamo – лентест адаптер

Zamo – лентест адаптер

Лентестиот адаптер, лесен за употреба, овозможува прецизно мерење растојанија и предмети

Со практичниот и компактен лентест адаптер, Zamo ги мери растојанијата и волумен до 1,5 метар. Служи за мерење на рамките на сликата, како и волумените на телото за дизајнирање или менување облека. Исто така е идеален за мерење мебел, да се утврдат димензиите на ткаенината и за мерење плочи за различни проекти. Проширување на употребата на Zamo ласерскиот мерач, може да се прикачи со клик, давајќи брзи и прецизни резултати на уште поширок спектар на проекти.

Лесен за прикачување и отстранување од Zamo ласерскиот мерач
Zamo – тркалезен адаптер

Zamo – тркалезен адаптер

Тркалезниот адаптер, лесен за употреба, мери растојанија, криви и нерамни површини

Тркалезниот адаптер е брза и лесна опција за мерење криви и неправилни растојанија, како и прави должини. Идеален за мерење sидови, ткаенина и дрво за мебел. Може да се мери должината на ткаенината и конецот за проекти за шиење, како што е задниот дел на заоблен стол или завеси. Може да се искористи и за да се утврди колку долги треба да бидат каблите за електронските системи и системите за забава. Проширување на примената на Zamo ласерскиот мерач, може да се прикачи со клик, давајќи брзи резултати на уште поширок спектар на проекти.

Лесен за прикачување и отстранување од Zamo ласерскиот мерач
Zamo – адаптер за нивелирање

Zamo – адаптер за нивелирање

Адаптерот за нивелирање, лесен за употреба, овозможува едноставно хоризонтално или вертикално израмнување

Со адаптерот за нивелирање може лесно да ги израмните предметите вертикално и хоризонтално со едноставно поставување на либелата на површината спроти предметот што треба да се израмни. Идеален е за право закачување полици, закачалки и слики, или за поставување креативни ѕидни декорации што треба да се израмнат со другите предмети во просторијата. Проширување на употребата на Zamo ласерскиот мерач, може да се прикачи со клик, давајќи брзи и прецизни резултати на уште поширок спектар на проекти.

Лесен за прикачување и отстранување од Zamo ласерскиот мерач

Најдете го точниот резервен дел брзо и едноставно

Точниот резервен дел само со клик на глувчето

Изберете резервни делови онлајн
Добијте е-маил со листата на избрани резервни делови
Испечатете ја листата и нарачајте резервни делови од дилер

Поддршка за Bosch

Едноставно пишете ни порака преку нашата контакт форма.

Грижа за клиенти

За прашања во врска со сервисот за поправка и резервни делови:
Од понеделник до петок:
08:00 - 19:00
Од понеделник до петок:
08:00 -16:00