Odsávání prachu/třísek (viz obrázek BE)

Prach z materiálů, jako jsou nátěry s obsahem olova, některé druhy dřeva, minerály a kov, může být zdraví škodlivý. Kontakt s prachem nebo vdechnutí mohou u pracovníka nebo osob nacházejících se v blízkosti vyvolat alergické reakce a/nebo onemocnění dýchacích cest.
Určitý prach, jako dubový nebo bukový prach, je pokládán za karcinogenní, zvláště ve spojení s přídavnými látkami pro ošetření dřeva (chromát, ochranné prostředky na dřevo). Materiál obsahující azbest smějí opracovávat pouze specialisté.

Dodržujte předpisy pro obráběné materiály platné v příslušné zemi.

Upozornění: Při řezání používejte vždy usměrňovací trubku (24) nebo box na prach/třísky (25), aby vás nezasáhly odlétávající třísky.

Usměrňovací trubku (24) lze používat s připojeným odsáváním prachu/třísek nebo bez něj. Otočte usměrňovací trubku podle použití tak, aby vás nezasáhly třísky, a pevně ji zasuňte do vyfukování třísek (16).

Externí odsávání (viz obrázek B)

Nasaďte odsávací hadici (23) (příslušenství) na vyfukování třísek (16). Připojte odsávací hadici (23) k vysavači (příslušenství). Přehled připojení k různým vysavačům najdete na konci tohoto návodu.

Elektrické nářadí lze zapojit přímo do zásuvky univerzálního vysavače Bosch se zařízením pro dálkové spuštění. Ten se automaticky spustí při zapnutí elektrického nářadí.

Vysavač musí být vhodný pro řezaný materiál.

Při odsávání obzvlášť zdraví škodlivého, karcinogenního nebo suchého prachu použijte speciální vysavač.

Interní odsávání (viz obrázky CE)

Box na prach/třísky (25) lze používat pro menší práce se zavřeným posuvným uzávěrem (26). Při větších pracích byste měli nechat posuvný uzávěr otevřený, aby mohly třísky vypadávat.

Zasuňte box na prach/třísky (25) pevně do vyfukování třísek (16).

Box na prach/třísky (25) včas vyprázdněte, aby zůstala zachovaná jeho účinnost.

Pro vyprázdnění boxu na prach/třísky (25) ho vytáhněte z vyfukování třísek (16). Zatlačte posuvný uzávěr (26) nahoru, obraťte box na prach/třísky (25) na stranu a vyprázdněte ho.

Před nasazením vyčistěte připojovací hrdlo boxu na prach/třísky (25).