Usisavanje prašine/strugotina (vidjeti slike BE)

Prašina od materijala kao što su premazi sa sadržajem olova, neke vrste drva, mineralnih materijala i metala, može biti štetna za zdravlje. Dodirivanje ili udisanje prašine može uzrokovati alergijske reakcije i/ili bolesti dišnih puteva korisnika električnog alata ili osoba koje se nalaze u blizini.
Određena vrsta prašine, kao što je npr. prašina od hrastovine ili bukve, smatra se kancerogenom, posebno u kombinaciji s dodatnim tvarima za obradu drva (kromat, zaštitna sredstva za drvo). Materijal, koji sadrži azbest, smiju obrađivati samo stručne osobe.

Poštujte važeće propise u vašoj zemlji za materijale koje ćete obrađivati.

Napomena: Kod piljenja uvijek upotrebljavajte skretnu cijev (24) ili kutiju za prašinu/strugotinu (25) kako vas ne bi pogodile strugotine koje lete naokolo.

Skretna cijev (24) može se upotrebljavati sa ili bez priključenog usisavanja prašine/strugotina. Ovisno o primjeni, okrenite skretnu cijev tako da vas strugotine ne mogu pogoditi i čvrsto je utaknite u izbacivač strugotine (16).

Vanjsko usisavanje (vidjeti sliku B)

Nataknite usisno crijevo (23) (pribor) na izbacivač strugotine (16). Spojite usisno crijevo (23) s usisavačem (pribor). Pregled za priključivanje na različite usisavače pronaći ćete na kraju ove upute.

Električni alat može se izravno priključiti u utičnicu Bosch univerzalnog usisavača s uređajem za daljinsko pokretanje. On se automatski pokreće pri uključivanju električnog alata.

Usisavač mora biti prikladan za obrađivani materijal.

Kod usisavanja suhe prašine ili prašine koja je posebno opasna za zdravlje i kancerogena, treba koristiti specijalni usisavač.

Vlastito usisavanje (vidjeti slike CE)

Kutiju za prašinu/strugotinu (25) možete koristiti za manje radove sa zatvorenim klizačem (26). Kod većih radova trebate ostaviti otvoren klizač tako da strugotine mogu ispasti.

Kutiju za prašinu/strugotine (25) čvrsto utaknite u izbacivač strugotine (16).

Pravodobno ispraznite kutiju za prašinu/strugotinu (25) kako bi ostala zadržana učinkovitost.

Za pražnjenje kutije za prašinu/strugotinu (25) skinite je s izbacivača strugotine (16). Pritisnite klizač (26) prema gore, okrenite kutiju za prašinu/strugotinu (25) u stranu i ispraznite je.

Prije stavljanja očistite priključni nastavak kutije za prašinu/strugotinu (25).