Por- és forgácselszívás (lásd a BE ábrát)

Az ólomtartalmú festékrétegek, egyes fafaj‌ták, ásványok és fémek pora egészségkárosí‌tó hatású lehet. A poroknak a kezelő vagy a közel‌ben tartózkodó személyek által történő megérintése vagy belégzése allergikus reak‌ciók‌at és/vagy a légutak megbetegedését vonhatja maga után.
Egyes faporok, például tölgy- és bükkfaporok rákkeltő hatásúak, főleg ha a faanyag kezeléséhez más anyagokat is felhasználtak (kromát, favédő vegyszerek). A készülékkel azbesztet tartalmazó anyagokat csak szakembereknek szabad megmunkálniuk.

A feldolgozásra kerülő anyagokkal kapcsolat‌ban tartsa be az adott országban érvényes előírásokat.

Megjegyzés: A fűrészeléskor mindig használja a (24) terelőcsövet vagy a (25) por-/forgácsgyűjtő dobozt, nehogy a kirepülő forgácsok eltalálják.

A (24) terelőcsövet az ahhoz csatlakoztatott por- és forgácselszívással vagy anélkül is lehet használni. Forgassa el a terelőcsövet az alkalmazásnak megfelelően úgy, hogy a kirepülő forgácsok ne találják el Önt, majd dugja be szorosan azt a (16) forgácskivetőbe.

Külső porelszívás (lásd a B ábrát)

Csatlakoztasson egy (23) elszívó tömlőt (tartozék) a (16) forgácskivetőhöz. Kapcsolja össze a (23) elszívó tömlőt egy porszívóval (külön tartozék). A különböző porszívókhoz való csatlakoztatás áttekintése ezen útmutató végén található.

Az elektromos kéziszerszámot egy távindító berendezéssel felszerelt Bosch-gyártmányú univerzális porszívó dugaszolóaljzatához is lehet közvetlenül csatlakoztatni. Ez az elektromos kéziszerszám bekapcsolásakor automatikusan elindul.

A porszívónak alkalmasnak kell lennie a meg‌mun‌kálásra kerülő anyagból keletkező por elszívására.

Az egészségre különösen ártalmas, rákkeltő hatású vagy száraz porok elszívásához egy speciálisan erre a célra gyártott porszívót kell használni.

Saját porelszívás (lásd a CE ábrát)

A (25) por-/forgácsgyűjtő dobozt kisebb munkákhoz zárt (26) tolókával lehet használni. Nagyobb munkákhoz a tolókát nyitva kell hagyni, hogy a forgács kieshessen.

Dugja be a (25) por-/forgácsgyűjtő dobozt szorosan a (16) forgácskivetőbe.

Időben ürítse ki a (25) por-/forgácsgyűjtő dobozt, hogy fennmaradjon a berendezés hatékonysága.

A (25) por-/forgácsgyűjtő doboz kiürítéséhez húzza le azt a (16) forgácskivetőről. Nyomja el felfelé a (26) tolókát felfelé mutató irányba, forgassa az oldalára a (25) por-/forgácsgyűjtő dobozt és ürítse ki azt.

Mielőtt felhelyezné, tisztítsa meg a (25) por-/forgácsgyűjtő doboz csatlakozó csonkját.