Instrucţiuni de lucru

Lăţimea de tăiere variază în funcţie de pânza de ferăstrău utilizată.

Feriţi pânzele de ferăstrău de şocuri şi lovituri.

Manevrează uniform scula electrică, împingând-o uşor în direcţia de tăiere pentru a menţine o calitate optimă a tăierii. Un avans prea puternic reduce considerabil durata de viaţă a accesoriului şi poate deteriora scula electrică.

Performanţele şi calitatea tăierii depind în principal de starea şi forma dinţilor pânzei de ferăstrău. De aceea, folosiţi numai pânze de ferăstrău ascuţite şi adecvate pentru materialul de prelucrat.

Alegerea pânzei de ferăstrău potrivite se va realiza în funcţie de tipul de lemn, calitatea acestuia şi de tipul de tăieri, longitudinale sau transversale.

La tăierile longitudinale în lemn de molid se desprind aşchii lungi, spiraliforme. Acestea pot înfunda orificiul de eliminare a aşchiilor (16).

Pulberile de la lemnul de fag şi stejar sunt deosebit de nocive pentru sănătate, de aceea trebuie să lucraţi numai cu un sistem de aspirare a prafului.

Observaţie: Utilizaţi numai o pânză de ferăstrău corespunzătoare, ascuţită, pentru tăierea metalelor neferoase. Aceasta asigură o tăiere curată şi previne blocarea pânzei de ferăstrău.

Conduceţi scula electrică, numai după ce aţi pornit‑o în prealabil, spre piesa de lucru şi debitaţi cu atenţie piesa. Continuaţi apoi lucrul cu avans redus şi fără întreruperi.

În cazul profilurilor, începeţi tăierea întotdeauna în partea îngustă, iar la profilurile în formă de U nu începeţi niciodată tăierea în partea deschisă. Sprijiniţi profilurile lungi pentru a evita blocarea pânzei de ferăstrău şi reculul sculei electrice.

Limitatorul paralel (10) permite tăierea exactă de-a lungul muchiei piesei de prelucrat, respectiv tăierea de benzi identice.

Desfiletaţi şurubul-fluture (8) şi împingeţi scala limitatorul paralel (10) prin ghidaj, în placa de bază (12). Reglaţi lăţimea de tăiere dorită ca valoare pe scală la marcajul de tăiere corespunzător (30), respectiv (29), consultaţi secţiunea „Marcajele de tăiere”. Strângeţi din nou ferm şurubul-fluture (8).

Cu ajutorul şinei de ghidare (31) puteţi realiza tăieri drepte.

Stratul adeziv previne alunecarea şinei de ghidare şi optimizează suprafaţa piesei de prelucrat.

Şina de ghidare (31) este extensibilă. Pentru aceasta, rotiţi şina de ghidare (31) la 180° şi cuplaţi între ele ambele şine de ghidare (31). Apăsaţi până la blocare tasta (32). Pentru demontare, apăsaţi tasta (32) de pe cealaltă parte şi trageţi şinele de ghidare (31) pentru a le separa.

Şina de ghidare (31) are două marcaje în partea superioară. Utilizaţi partea cu marcajul „90°” pentru tăiere în unghi drept, sau partea cu marcajul „45°” pentru toate celelalte tăieri oblice.

Gulerul din cauciuc de pe şina de ghidare asigură la tăieri la 90° şi 45° o apărătoare antişpan, care, la debitarea materialelor lemnoase, previne deteriorarea suprafeţei.

La prima operaţie de debitare, gulerul din cauciuc se adaptează la ferăstrăul dumneavoastră circular, fiind tăiat puţin.

Observaţie: Şina de ghidare (31) trebuie să fie poziţionată paralel cu partea de debitat de piesei de prelucrat şi nu trebuie să iasă în afară.

Dacă şina de ghidare (31) iese în afară la capătul piesei de prelucrat, nu lăsaţi ferăstrăul circular pe şina de ghidare (31) fără a-l susţine. Şina de ghidare (31) este realizată din material plastic şi nu susţine ferăstrăul circular.

Fixaţi şina de ghidare (31) cu ajutorul menghinelor speciale (33) pe piesa de prelucrat. Aveţi grijă ca curbura de pe partea interioară a menghinei (33) să se afle în degajarea corespunzătoare din şina de ghidare (31).

Porniţi scula electrică şi conduceţi‑o uniform şi împingând‑o uşor în direcţia de tăiere.