Sesalnik prahu/odrezkov (glejte slike BE)

Prah nekaterih materialov, npr. svinčene‌ga premaza, nekaterih vrst lesa, mineralov in kovin je lahko zdravju škodljiv. Stik s kožo ali vdihavanje takšnega prahu lahko povzroči alergijske reakcije in/ali obolenja dihal uporab‌nika ali oseb v bližini.
Določene vrste prahu kot npr. prah hrasto‌vine ali bukovja veljajo za kancerogene, še posebej v kombinaciji z drugimi snovmi, ki so prisotne pri obdelavi lesa (kromat, zaščitno sredstvo za les). Materiale z vsebnostjo azbesta smejo obdelovati le strokovnjaki.

Upoštevajte veljavne nacionalne predpise za obdelovalne materiale.

Opozorilo: pri žaganju uporabite vedno preusmerjevalnik za ostružke (24) ali zabojnik za prah/oblance (25), tako da vas ne bodo zadeli leteči ostružki.

Preusmerjevalnik za ostružke (24) lahko uporabljate z ali brez priključenega zabojnika za prah/oblance. Po potrebi obrnite preusmerjevalnik za ostružke glede na uporabo tako, da vas ostružki ne bodo zadeli, ter ga trdno namestite v izmet ostružkov (16).

Odsesavanje z zunanjim sesalnikom (glejte sliko B)

Odsesovalno cev (23) (pribor) namestite na izmet ostružkov (16). Sesalno cev (23) priključite na sesalnik (pribor). Seznam priključkov za različne sesalnike najdete na koncu teh navodil.

Električno orodje lahko priključite neposredno v vtičnico Boschevega večnamenskega sesalnika s pripravo za zagon na daljavo. Sesalnik se vključi samodejno, hkrati z vklopom električnega orodja.

Sesalnik za prah mora ustrezati obdelo‌vancu.

Za odsesavanje zdravju izredno nevarnih, rakotvornih ali suhih vrst prahu uporabljajte poseben sesalnik za prah.

Lastno odsesavanje (glejte slike CE)

Zabojnik za prah/oblance (25) se lahko uporablja za manjša dela z zaprtim drsnikom (26). Pri večjih delih vam priporočamo, da pustite drsnik odprt, tako da lahko oblanci izpadejo.

Namestite zabojnik za prah/oblance (25) trdno v izmet ostružkov (16).

Pravočasno izpraznite zabojnik za prah/oblance (25), tako da ohranite zmogljivost odstranjevanja prahu.

Za praznjenje zabojnika za prah/oblance (25) snemite tega z izmeta ostružkov (16). Potisnite drsnik (26) navzgor, obrnite zabojnik za prah/oblance (25) na stran in ga izpraznite.

Očistite priključni nastavek zabojnika za prah/oblance (25), preden ga namestite.