Usisavanje prašine/piljevine (vidi slike BE)

Prašine od materijala kao što je premaz koji sadrži olovo, neke vrste drveta, minerali i metal mogu biti štetni po zdravlje. Dodir ili udisanje prašine mogu izazvati alergijske reakcije i/ili oboljenja disajnih puteva radnika ili osoba koje se nalaze u blizini.
Neke prašine kao od hrasta i bukve važe kao izazivači raka, posebno u vezi sa dodatnim materijama za obradu drveta (hromati, zaštitna sredstva za drvo). Sa materijalom koji sadrži azbest smeju raditi samo stručnjaci.

Obratite pažnju na propise za materijale koje treba obrađivati u Vašoj zemlji.

Napomena: Koristite prilikom testerisanja uvek cev za skretanje (24) ili kutiju za prašinu/piljevinu (25) da ne biste bili pogođeni letećim opiljcima.

Cev za skretanje (24) može da se koristi sa ili bez priključenog usisivača za prašinu/piljevinu. Nakon upotrebe okrenite cev za skretanje tako da vas ne pogode opiljci i utaknite je čvrsto u izlaz za piljevinu (16).

Spoljno usisavanje (vidi sliku B)

Nataknite usisno crevo (23) (pribor) na izlaz za piljevinu (16). Povežite usisno crevo (23) sa usisivačem za prašinu (oprema). Pregled priključaka na različite usisivače naći ćete na kraju ovog uputstva.

Električni alat možete direktno da priključite na utičnicu Bosch univerzalnog usisivača sa mehanizmom za daljinski start. Ovaj automatski startuje pri uključivanju električnog alata.

Usisivač mora biti predviđen za materijal koji treba obrađivati.

Koristite prilikom usisavanja posebno po zdravlje štetnih prašina, prašine koje izazivaju rak ili suvih prašina specijalan usisivač.

Samostalno usisavanje (vidi slike CE)

Kutija za prašinu/piljevinu (25) može da se koristi za manje radove sa zatvorenim klizačem (26). Prilikom većih radova ostavite klizač otvoren kako bi piljevina mogla da ispadne.

Utaknite kutiju za prašinu/piljevinu (25) čvrsto u izlaz za piljevinu (16).

Praznite kutiju za prašinu/piljevinu (25) pravovremeno radi očuvanja efikasnosti.

Da biste ispraznili kutiju za prašinu/piljevinu (25) izvucite je iz izlaza za piljevinu (16). Pritisnite klizač (26) ka gore, okrenite kutiju za prašinu/piljevinu (25) na stranu i ispraznite je.

Očistite priključne nastavke kutije za prašinu/piljevinu (25) pre nego što ih nataknete.