Upute za rad

Pomoću držača (16) mjerni alat možete pričvrstiti na različite predmete debljine od 10 do 60 mm, npr. na okomite odn. vodoravne daske ili cijevi.

Otpustite vijak za pričvršćivanje (15) držača, stavite držač na željeno mjesto i ponovno pritegnite vijak za pričvršćivanje.

Stavite mjerni alat s prihvatom stativa (8) na 1/4" vijak (13) držača i čvrsto ga okrenite na držaču umjerenom snagom. Mjerni alat ne stežite prečvrsto jer bi se inače mogao oštetiti.

Prije uključivanja mjernog alata grubo izravnajte držač. U tu svrhu otpustite vijak za fiksiranje (14) držača. Pomaknite mjerni alat u vodoravni položaj na željenoj visini (s prihvatom stativa (8) prema doje). Ponovno pritegnite vijak za fiksiranje.

Mjerni alat možete pričvrstiti i pomoću adapterske ploče (3) na držač.

Stativ pruža stabilnu podlogu za mjerenje podesivu po visini. Stavite mjerni alat s prihvatom stativa 1/4" (8) na navoj stativa (6) ili uobičajenog stativa za fotoaparate. Mjerni alat pričvrstite vijkom za fiksiranje stativa.

Stativ grubo izravnajte prije uključivanja mjer‌nog alata.

Mjerni alat možete pričvrstiti i pomoću adapterske ploče (3) na stativ.

Adapterska ploča (3) olakšava točno izravnavanje mjernog alata na određenoj referentnoj točki i omogućuje brzo stavljanje i skidanje mjernog alata.

Adaptersku ploču (3) možete pričvrstiti na držač (16) ili na stativ (6).

  • Držač: Stavite adaptersku ploču sa 1/4" prihvatom (1) na vijak (13) držača i čvrsto je okrenite na držaču umjerenom snagom.
    Napomena: Otpustite vijak za fiksiranje (14) držača kada želite promijeniti položaj mjernog alata. Prilikom okretanja adapterske ploče bez otpuštenog vijka za fiksiranje, adapterska ploča može popustiti, a mjerni alat pasti.
  • Stativ: Pritegnite vijak za fiksiranje stativa u 1/4" prihvatu (1) adapterske ploče.

Mjerni alat tako pritisnite u adaptersku ploču (3) da blokade adapterske ploče zahvate u izreze na dvije strane mjernog alata. Adaptersku ploču možete pričvrstiti na donjoj, stražnjoj i gornjoj strani mjernog alata.

Provjerite čvrst dosjed mjernog alata.

Kod montaže adapterske ploče na stražnjoj strani mjerni alat se može izravnati po visini, a kod montaže na gornjoj ili donjoj strani bočno. Okrenite vijak za fino namještanje (2) adapterske ploče kako biste izravnali liniju lasera na određenoj referentnoj točki.

Naočale za gledanje lasera filtriraju okolna svjetlost. Na taj se način svjetlost lasera oku čini svjetlija.