Munkavégzési tanácsok

(16) tartó segítségével a mérőműszert különféle, 10 és 60 mm közötti vastagságú különböző tárgyakra, például függőleges vagy vízszintes deszkákra vagy csövekre lehet erősíteni.

Lazítsa ki a tartó (15) rögzítőcsavarját, tegye fel a tartót a kívánt helyre majd húzza meg ismét szorosra a rögzítőcsavart.

Tegye rá a mérőműszert a (8) műszerállvány-csatlakozóval a tartó (13) 1/4"-es csavarjára és mérsékelt erővel csavarja rá a tartóra, amíg szorosan áll. Ne csavarja túl erősen oda a mérőműszert, mert az ekkor megrongálódhat.

A mérőműszer bekapcsolása előtt állítsa be a tartót durván a megfelelő helyzetbe. Ehhez oldja ki a tartó (14) rögzítőcsavarját. Mozgassa el a mérőműszert a kívánt magasságban egy vízszntes helyzetbe (a (8) műszerállvány-csatlakozóval lefelé). Húzza meg ismét szorosra a rögzítőcsavart.

A mérőműszert a (3) adapterlemezzel is rá lehet erősíteni a tartóra.

Egy műszerállvány egy stabil, beállítható magasságú mérési alapot nyújt. Tegye fel a mérőműszert a (8) 1/4"-műszerállványcsatlakozóval a (6) műszerállvány, vagy egy szokványos fényképezőgépállvány menetére. Az állvány csavarjával rögzítse szorosan a mérőműszert.

A mérőműszer bekapcsolása előtt állítsa be a mérőműszert durván a megfelelő helyzetbe.

A mérőműszert a (3) adapterlemezzel is rá lehet erősíteni a háromlábú műszerállványra.

A (3) adapterlemez megkönnyíti a mérőműszer pontos beállítását egy referenciapontra és lehetővé teszi a mérőműszer gyors felhelyezését és levételét.

A (3) adapterlemezt a (16) tartóra vagy a (6) háromlábú műszerállványra lehet rögzíteni.

  • Tartó: Tegye rá az adapterlemezt a (1) 1/4"-befogóelemmel a tartó (13) csavarjára és mérsékelt erővel csavarja rá a tartóra, amíg szorosan áll.
    Figyelem: Ha meg akarja változtatni a mérőműszer helyzetét, lazítsa ki a tartó (14) rögzítőcsavarját. Ha az adapterlemezt anélkül forgatja, hogy a rögzítőcsavart előzőleg kioldaná, az adapterlemez meglazulhat és a mérőműszer leeshet.
  • Műszerállvány: Csavarja bele szorosan a műszerállvány rögzítőcsavarját az adapterlemez (1) 1/4"-es menetes furatába.

Nyomja be a mérőműszert úgy a (3) adapterlemezbe, hogy az adapterlemez reteszelő elemei beugorjanak a mérőműszer két oldalán található bemélyedésekbe. Az adapterlemezt a mérőműszer alsó és felső oldalára, valamint a hátoldalára is lehet rögzíteni.

Ellenőrizze a mérőműszer szoros rögzítését.

Ha az adapterlemezt a mérőműszer hátoldalára szereli, akkor be lehet állítani a mérőműszer magassági helyzetét. A felső vagy alsó oldalra való felszerelés esetén a mérőműszert oldalirányban be lehet állítani. A lézervonalnak egy referenciapontra való beállításához forgassa el az adapterlemez (2) finombeállító csavarját.

A lézerpont kereső szemüveg kiszűri a környezeti világítást. Így a lézer fénye a szem számára világosabban látható.