Navodila za delo

S pomočjo držala (16) lahko merilno napravo pritrdite na različne predmete z debelino od 10 do 60 mm, npr. na navpične oz. vodoravne police ali cevi.

Sprostite pritrdilni vijak (15) držala, namestite držalo na želeno mesto in znova zategnite pritrdilni vijak.

Merilno napravo z navojem za stojalo (8) namestite na vijak dim. 1/4" (13) držala in jo z zmerno močjo zategnite na držalo. Merilne naprave ne smete preveč močno zategniti, ker bi se lahko poškodovala.

Pred vklopom merilne naprave morate držalo naravnati. Odvijte pritrdilni vijak (14) držala. Premaknite merilno napravo na želeni višini v vodoravni položaj (z navojem za stojalo (8) usmerjenim navzdol). Ponovno zategnite nastavitveni vijak.

Merilno napravo lahko na držalo pritrdite tudi z adaptersko ploščo (3).

Stojalo vam zagotavlja stabilno, po višini nastavljivo merilno podlago. Merilno napravo z nastavkom za stojalo 1/4" (8) namestite na navoj stojala (6) ali običajnega stojala za fotoaparate. Merilno napravo privijte z vijakom za pritrditev na stojalo.

Pred vklopom merilne naprave morate grobo naravnati stojalo.

Merilno napravo lahko na stojalo pritrdite tudi z adaptersko ploščo (3).

Z adaptersko ploščo (3) lažje natančno poravnate merilno napravo na referenčno točko in jo hitreje namestite oziroma odstranite.

Adaptersko ploščo (3) lahko pritrdite na držalo (16) ali stojalo (6).

  • Držalo: adaptersko ploščo z vpenjalom dim. 1/4" (1) namestite na vijak (13) držala in z zmerno močjo zategnite držalo.
    Opomba: če želite spremeniti položaj merilne naprave, sprostite vijak za fino nastavitev (14) držala. Če adaptersko ploščo vrtite, ne da bi prej odvili vijak za fino nastavitev, se lahko adapterska plošča zrahlja in merilna naprava pade.
  • Stojalo: vijak za fino nastavitev stojala privijte v vpenjalo dim. 1/4" (1) adapterske plošče.

Merilno napravo potisnite v adaptersko ploščo (3), tako da se blokirna mehanizma adapterske plošče zaskočita v odprtine na obeh straneh merilne naprave. Adaptersko ploščo lahko pritrdite na spodnjo, zadnjo in zgornjo stran merilne naprave.

Prepričajte se, da je merilna naprava trdno nameščena.

Ko adaptersko ploščo namestite na zadnjo stran, lahko merilno napravo poravnate glede na višino, pri montaži na zgornjo ali spodnjo stran pa glede na stran. Zavrtite vijak za fino nastavitev (2) adapterske plošče, da lasersko linijo poravnate glede na referenčno točko.

Očala za opazovanje laserskega žarka filtrirajo svetlobo okolice. Tako se očesu zdi, da je svetloba laserja svetlejša.