Tasausautomatiikka

Aseta mittalaite vaakasuoralle ja tukevalle alustalle. Kiinnitä se pidikkeeseen (16) tai jalustaan (6). Kun haluat työskennellä tasausautomatiikan kanssa, mittalaitteen alapinnan pitää olla vaakasuorassa ja osoittaa jalustan pidikkeen (8) kanssa alaspäin. Käynnistyksen jälkeen tasausautomatiikka kompensoi automaattisesti epätasaisuudet ±4°:n itsetasausalueella. Tasaus on saatu päätökseen heti kun laserlinjat eivät enää vilku.

Mikäli automaattinen tasaus ei ole mahdollista esimerkiksi siksi, että mittalaitteen alapinnan poikkeama vaakatasosta on yli 4°:ta, tai koska mittalaitetta pidetään kädessä, laserlinjat vilkkuvat hitaasti ja mittalaite toimii ilman tasausautomatiikkaa. Laserlinjat pysyvät päällä, mutta molemmat ristikkäiset linjat eivät kuitenkaan välttämättä kulje enää suorassa kulmassa toisiinsa nähden. Kohdista mittalaite suorakulmaisesti seinään nähden, jotta saat varmistettua, että kaksi laserlinjaa kulkevat edelleen suorassa kulmassa toisiinsa nähden.

Käytön aikana tapahtuvien tärähtelyjen tai asennon muutosten yhteydessä mittaustyökalu tasataan jälleen automaattisesti. Tarkasta uuden tasauksen jälkeen vaakasuoran tai pystysuoran laserlinjan asento vertailupisteisiin nähden mittaustyökalun siirtymisestä johtuvien virheiden välttämiseksi.