Ölçüm fonksiyonları
- İlgili
tuşuna basarak Fonksiyonlar menüsünü açabilirsiniz. - Uzunluk ölçümünü
seçin ve seçimi ilgili
tuşu ile onaylayın. - Ölçümü tamamlamak ve kaydetmek için
tuşuna basın. - Ölçülen değer ekrandaki (d) satırda gösterilir.
- Her ölçme işlemi için yukarıda anılan işlem adımlarını tekrarlayın.
Art arda birden fazla uzunluk ölçümü yapılması durumunda, son ölçümlerin sonuçları (f) ölçülen değerler satırlarında kronolojik sırayla gösterilir. Son ölçülen değer satırdadır (d).
Ölçme aleti açıldıktan sonra, bant çekme işleminin sürekli bir ölçümü gerçekleşir. Güncel ölçülen değer (d) ekranın üst satırında gösterilir. Sürekli ölçüm sırasında bandın uzunluğu değiştirilebilir ve satırdaki ölçülen değer (d) sürekli olarak güncellenir.

- Bandı (17) adaptörden yerleştirme kenarından (18) çekin ve bandı ölçülecek nesnenin üzerine yerleştirin.
- Bandın görünür uzunluğu (iki kırmızı işaret arasında) ölçüm uzunluğuna (cm cinsinden) karşılık gelir.
- Ölçülen değeri kaydetmek için
düğmesine basın. - Güncel ölçülen değer satırda (d) gösterilir.
- Ölçüme devam etmek için
düğmesine tekrar basın. - Güncel ölçülen değer satırda (d) gösterilir. Önceki ölçülen değer kaydedilir ve ölçülen değer satırında (f) gösterilir.
- Şerit metrenin adaptöre geri oturmadığından daima emin olun. Kayışın adaptöre yavaşça geri dönmesine izin verin, aksi takdirde hasar görebilir.
- Ölçme aleti kapatıldığında, bant hâlâ uzatılmış olsa bile mevcut ölçülen değer (d) "0" olarak sıfırlanır. Ölçüm hatalarını önlemek için, yeni bir ölçüm yapmadan önce bandı tamamen geri çektiğinizden emin olun ve ardından ölçüm tuşuna
basın. Adaptörü ölçme aletine monte ettiğinizde veya ölçme aletini açtığınızda bant zaten uzatılmışsa, ekranda "roll in" görüntülenir. Bandı sonuna kadar çekin ve tekrar ölçmeden önce ölçüm tuşuna
basın.Ölçme aleti açıldıktan sonra, tekerlek aracılığıyla sürekli bir ölçüm gerçekleşir. Güncel ölçülen değer (d) ekranın üst satırında gösterilir. Sürekli ölçüm sırasında tekerlek ileri veya geri hareket ettirilebilir, ölçülen değerler her iki yönde de pozitiftir. Ölçüm sırasında yön değiştirilirse değer sıfır noktasına çıkarılır. Sıfır noktasını geçerken, değer tekrar pozitif olur. Ölçülen değer (d) ekranın üst satırında güncellenir.

- Ölçüm yapılacak rota boyunca tekerleğinizi (19) sürün.
- Ölçülecek mesafenin sonunda tekerlekle (19) birlikte kalın.
- Ölçüm işlemi sonlandırılır ve güncel ölçülen değer satırda (d) gösterilir.
- Ölçülen değeri kaydetmek ve ölçüme devam etmek için
düğmesine basın. - Güncel ölçülen değer satırda (d) gösterilir. Önceki ölçülen değer kaydedilir ve ölçülen değer satırında (f) gösterilir.

- Doğru bir ölçüm sonucu elde etmek için ölçme aletinin yüzeye olan açısını değiştirmeyin.
- Ölçüm işlemi sırasında eşit basınç sağlayın. Yumuşak yüzeylerde ve/veya çok fazla basınç uygulandığında sonuç değişebilir. Doğru bir ölçüm sonucu için önerilen basınç 500 g'dır.
- İlgili
tuşuna basarak Fonksiyonlar menüsünü açabilirsiniz. - Yüzey ölçümünü
seçin ve seçimi ilgili
tuşu ile onaylayın. - İlk ölçümü başlatmak için
tuşuna basın, örn. bir odanın uzunluğu. - İkinci ölçümü başlatmak için
tuşuna basın, örn. bir odanın genişliği.
İkinci ölçme işlemi tamamlandıktan sonra yüzey otomatik olarak hesaplanır ve gösterilir. Sonuç, sonuç satırında (e) görüntülenir. Münferit ölçüm değerleri, (f) ölçüm değeri satırlarında bulunur.
- İlgili
tuşuna basarak Fonksiyonlar menüsünü açabilirsiniz. - Yüzey ölçümünü
seçin ve seçimi ilgili
tuşu ile onaylayın. - Birinci mesafeyi ölçün Bakınız Bant adaptörü ile uzunluk ölçümü.
- İkinci mesafeyi ölçün Bakınız Bant adaptörü ile uzunluk ölçümü.
İkinci ölçme işlemi tamamlandıktan sonra yüzey otomatik olarak hesaplanır ve gösterilir. Sonuç, sonuç satırında (e) görüntülenir. Münferit ölçüm değerleri, (f) ölçüm değeri satırlarında bulunur.
- İlgili
tuşuna basarak Fonksiyonlar menüsünü açabilirsiniz. - Yüzey ölçümünü
seçin ve seçimi ilgili
tuşu ile onaylayın. - Birinci mesafeyi ölçün Bakınız Tekerlek adaptörü ile uzunluk ölçümü.
- İkinci mesafeyi ölçün Bakınız Tekerlek adaptörü ile uzunluk ölçümü.
İkinci ölçme işlemi tamamlandıktan sonra yüzey otomatik olarak hesaplanır ve gösterilir. Sonuç, sonuç satırında (e) görüntülenir. Münferit ölçüm değerleri, (f) ölçüm değeri satırlarında bulunur.
Lazer çizgisini etkinleştirme
- Ölçme aletini açın Bakınız Açma/kapama
- Lazer çizgisini görüntülemek için butona
kısaca basın.
Not: Adaptör monte edilirken ölçme aleti açıksa lazer otomatik olarak kapanır. Lazer çizgisini tekrar etkinleştirmek için butona
basın.
Lazer çizgisini hizalama

- Lazer çizgisini su terazisi ile (15) yatay olarak veya su terazisi ile dikey olarak (16) hizalayın (ölçme aletini 90° çevirin).
Su terazisi baloncuğu su terazisi tüpünün içinde ortalanmalıdır. - Lazer çizgisinin hassas hizalanması için adaptör kafasını lazer çizgisi etrafında ±10° döndürebilirsiniz.
- Doğru bir ölçüm sonucu elde etmek için ölçme aletinin her zaman yatay olduğundan emin olun. Uygun bir destek (örn. merdiven, kitaplar vb.) yerleştirerek lazer çizgisinin yüksekliğini ayarlayın.
Hafıza fonksiyonu