Aspirarea prafului/aşchiilor

Pulberile rezultate din prelucrarea de mate‌riale cum sunt vopselele pe bază de plumb, anumite tipuri de lemn, minerale şi metal pot fi dăunătoare sănătăţii. Atingerea sau inspi‌rarea acestor pulberi poate provoca reacţii a‌lergice şi/sau îmbolnăvirile căilor respira‌torii ale utilizatorului sau a le persoanelor aflate în apropiere.
Anumite pulberi cum sunt pulberea de lemn de stejar sau de fag sunt considerate a fi cancerigene, mai ales în combinaţie cu materiale de adaos utilizate la prelucrarea lemnului (cromat, substanţe de protecţie a lemnului). Materialele care conţin azbest nu pot fi prelucrate decât de către specialişti.

Respectaţi prescripţiile din ţara dumnea‌voastră referitoare la materialele de pre‌lucrat.

Aspirare independentă cu casetă de colectare a prafului (consultaţi imaginile A1–A4)

Împingeţi cutia de colectoare a prafului (7) pe ştuţul de evacuare (14).

Nivelul de umplere a casetei de colectare a prafului (7) poate fi controlat prin intermediul rezervorului transparent.

Pentru golirea casetei de colectare a prafului (7) , trageţi-o uşor prin rotire spre înapoi.

Deşurubaţi elementul de filtrare (6) de la caseta de colectare a prafului (7). Goliţi caseta de colectare a prafului.

Bateţi uşor elementul de filtrare (6) de suport pentru a îndepărta praful. Curăţaţi lamelele elementului de filtrare (6) utilizând o perie moale.

Observaţie: Pentru a asigura aspirarea optimă a prafului, goliţi la timp caseta de colectare a prafului (7) şi curăţaţi cu regularitate elementul de filtrare (6).

Atunci când prelucraţi suprafeţe verticale ţineţi astfel scula electrică încât caseta de colectare a prafului (7) să fie orientată în jos.

Aspirarea cu o instalaţie exterioară (consultă imaginea B)

Introdu adaptorul de aspirare (16) (accesoriu) într-un furtun de aspirare (15) (accesoriu) până când se fixează sonor. Racordează adaptorul de aspirare (16) cu ştuţul de evacuare (14) la scula electrică şi furtunul de aspirare (15) la un aspirator (accesoriu).

La sfârşitul prezentelor instrucţiuni găsiţi o privire de ansamblu asupra diferitelor aspiratoare de praf adecvate pentru racordare.

Aspiratorul de praf trebuie să fie adecvat pentru materialul de prelucrat.

Pentru aspirarea pulberilor extrem de nocive, cancerigene sau uscate, folosiţi un aspirator special.