Алати за Home & Garden

Батеријата за вашиот дом. „Направи сам“. Градина. Домаќинство.

Сите 18V POWER FOR ALL батерии се 100% компатибилни!*

Токму она што ви треба – батериите од POWER FOR ALL SYSTEM

За некои примени се цени малата тежина, а понекогаш треба дополнителна моќност и издржливост. Соодветното напојување и време на работа за вашата намена може да го најдете тука. Сите батерии од POWER FOR ALL SYSTEM се 100% компатибилни! *

Најновата генерација – 18V PowerPlus комплет за батерии

PowerPlus

18V PowerPlus батерија на полнење

Вистинска придобивка што се однесува до моќноста, во компактна форма за вашиот дом и градина.

Најновата технологија за ќелии нуди 60% поголеми перформанси и време на работа во споредба со батерија на полнење од 18 V 2.5 Ah и иста моќност како батерија на полнење од 18 V 4.0 Ah – сето тоа, иако е значително помала и полесна. Ви помага при особено тешки задачи и подолги задачи како што се брусење или сечење на живата ограда.

Дополнително, ќелиите со високи перформанси и материјалите што ја шират топлината го продолжуваат времето на траење на батеријата на полнење. Компатибилен е со сите електрични алати и полначи на Bosch 18 V за вашиот дом и градина, како и со алати од нашите Alliance партнери.

Bosch POWER FOR ALL – водечка технологија за батерии за целиот ваш дом!

Слика во вид на тркало со Bosch 18 V алати

Повеќе од 130 години, името „Bosch“ се залага за технологија ориентирана кон иднината и револуционерни иновации. Како пионер во технологијата за батерии, се стремиме да го подобриме квалитетот на животот на луѓето. Ние нудиме иновативни решенија за „направи сами“ проекти, домот и градината од 1969 година на „направи сам“ мајсторите и хоби-градинарите.

Со преку 30 милиони Bosch 18V POWER FOR ALL батерии на пазарот, ние постојано го поттикнуваме проширувањето на безжичната слобода во областа на „направи сам“ проекти, дом и градина. Околу 3 милиони батерии се произведуваат годишно во фабриките во сопственост на Bosch.

PFA_ALLIANCE

БАТЕРИЈАТА ЗА ВАШИОТ ДОМ.

Во POWER FOR ALL 18V системот, една батерија се користи на сите алати. Од 2007 година, батеријата е целосно компатибилна со претходниот и идниот дизајн со сите зелени Bosch алати во 18 V класата.* Сто алати од 10 брендови сега може да се ракуваат со истата батерија на полнење. POWER FOR ALL ALLIANCE вклучува алати од брендовите Gardena, Bosch Home Appliances, Husqvarna, GLORIA алати за дом и градина, Wagner, Rapid, Steinel, Kübler Workwear и PerfectPro.

Благодарение на заменливата батерија, времето на работа се продолжува со само еден чекор. Едноставно вметнете ја 18V POWER FOR ALL во уредот и подготвени сте да започнете. Не може да биде поедноставно и пофлексибилно.

18V POWER FOR ALL

Сите придобивки на прв поглед.
Експертиза за Bosch батерија од 1969.

Експертиза за Bosch батерија од 1969.

100% компатибилност од 2007.*

100% компатибилност од 2007*

Најголема разновидност на примена во домот и наоколу.

Најголема разновидност на примена во домот и наоколу.

Заштеди простор. Заштеди пари. Зачувај ја животната средина.

Заштеди простор. Заштеди пари. Зачувај ја животната средина.

Пионер за литиум-јонски батерии во областа за електрични алати.

Пионер за литиум-јонски батерии во областа за електрични алати.

Системот може флексибилно да се прошири со дополнителни алати.

Системот може флексибилно да се прошири со дополнителни алати.

Една од најлесните батерии на пазарот.

Една од најлесните батерии на пазарот.

Батеријата за вашиот дом.

Максимална моќност на Bosch. Подготвен каде и да е потребен.

Госпоѓа сече дрво со AdvancedCut 18
Маж чисти велосипед со EasyAquatak 100
Жена сече грмушки со UniversalHedgeCut 50
Правосмукалка Bosch
Маж прави дупка во ѕидот со Easyimpact

POWER FOR ALL батериски систем

POWER FOR ALL батериски систем

Посебна батерија и полнач за секој алат? Тоа е скапо, досадно и неодржливо. Го имаме решението!

Една иста батерија од 18 V напојува околу 100 алати на Bosch за дома, градината и домаќинството, како што се батериските одвртувачи, убодни пили, ножици за жива ограда, косилки, машини за чистење на отворено, градинарски пумпи, правосмукалки за домаќинство и многу повеќе.

Без разлика кој алат ќе го изберете, батеријата одговара на сите POWER FOR ALL ALLIANCE алати.*

Ова ги избегнува дополнителните батерии и полначи – и затоа заштедува не само простор, туку и пари, додека ја заштитува животната средина со секое ново купување.

Наместо да се купува верзијата на сет со батерија, едноставно може да се избере поевтината соло верзија без батерија и полнач. Со само една батерија на располагање се разновидни моќни алати за многу видови на употреба во домот и наоколу.

BOSCH 18V POWER FOR ALL БАТЕРИЈА. ВОДЕЧКАТА ТЕХНОЛОГИЈА НА БАТЕРИИ!

Од најновата литиум-јонска батерија до брз полнач, напредното знаење на Bosch е присутно во секој производ. Сите компоненти се совршено усогласени – така што секогаш може да се смета на целосни перформанси. Тоа е она што ги прави извонредни Bosch оригиналните батерии:
Долг работен век

Долг работен век

Секогаш подготвена за употреба

Секогаш подготвена за употреба

Лесни & компактни

Лесни & компактни

Повеќе енергија

Повеќе енергија

BOSCH 18V POWER FOR ALL батерија.

Литиум-јонска батерија. Најновата генерација.

Литиум-јонска батерија. Најновата генерација.

Максимален квалитет.

Во 2003 година, Bosch го лансираше IXO, првиот електричен алат со технологија на литиум-јонска батерија. Со тоа поставивме сосема нов стандард на батерија
.

Само специјално избрани и тестирани литиум-јонски ќелии се користат за нашите POWER FOR ALL 18 V батерии, кои обезбедуваат долго траење на батеријата.

Секоја ќелија на батерија поминува низ автоматизирана процедура за тестирање за да се обезбеди највисок квалитет. Дополнително, независни лаборатории за тестирање вршат инспекција. 

Производството на батерии се одвива исклучиво во сопствените фабрики на Bosch, користејќи високоефикасни процеси кои ги исполнуваат најстрогите стандарди за квалитет и безбедност.

18V POWER FOR ALL БАТЕРИЈАТА Е ДОСТАПНА ВО РАЗЛИЧНИ ГОЛЕМИНИ И КАПАЦИТЕТИ.

Ампер-часот (Ah) ја одредува големината и капацитетот на батериите.

Ако батеријата е резервоар за гориво на електричниот алат, тогаш вредноста на ампер-часот (Ah) е еднаква на капацитетот за складирање на батеријата или „горивото".

Колку е поголем резервоарот, толку повеќе може да се направат пресеци или да се дупчат дупки додека батеријата треба одново да се наполни.

Пронајдете ја вистинската батерија за вашата примена. Сите модели може да се менуваат и имаат исти приклучоци.

Акумулаторски батерии 1,5–2,5 Ah

2.5 Ah:

– до 550 m кастрење рабови (UniversalGrassCut 18)

– чистење до 3 велосипеди (Fontus)

– пумпа до 30 мин. Со капацитет од 11 l/мин., на тој начин управува со 330 l (GardenPump 18; за споредба: просечниот капацитет на резервоарот е 250 l)

4,0 Ah:

– косење тревник до 200 m² (CityMower 18; за споредба: тениско игралиште има големина од 200 m²)

– до 52 пресеци (AdvancedGrind 18; Ø 12 mm челик)

 

6.0 Ah:

– до 40 минути всисување (неограничено)

– до 82 пресеци (AdvancedGrind 18; Ø 12 mm челик)

Syneon Technology

Целосна моќност до крај.

Сечење на повеќе метри и завртување на повеќе завртки – сето тоа со постојана моќност.  Syneon Technology го извлекува максимумот од батеријата. И нема губење на енергија како што се намалува наполнетоста на батеријата, туку има целосна моќност до крај.

Одлично прилагодување на компонентите.

Bosch 18 V алатите со батерии на полнење користат само прецизно избрани висококвалитетни индивидуални компоненти. Заедно тие формираат совршено прилагоден погон:
Батерија со високи перформанси.

Батерија со високи перформанси.

Интелигентен електронски контролен систем.

Интелигентен електронски контролен систем.

Мотор со високи перформанси.

Мотор со високи перформанси.

Планетарен менувач.

Планетарен менувач.

Интелигентна електроника

Издржливи и совршено усогласени компоненти на системот.
Заштита од преоптоварување

Заштита од преоптоварување

Заштита од прегревање со следење на температурата

Заштита од прегревање со следење на температурата

Заштита од длабоко празнење

Заштита од длабоко празнење

Заштита од само-празнење и мемориски ефект

Заштита од само-празнење и мемориски ефект

Заштита од преоптоварување со интелигентни безбедносни механизми

Заштита од преоптоварување со интелигентни безбедносни механизми

POWER FOR ALL. Батеријата за вашиот дом.

18V POWER FOR ALL Power Tools Home & Garden

18V POWER FOR ALL

Power Tools Home & Garden

Home Appliances

18V POWER FOR ALL

Home Appliances

POWER FOR ALL ALLIANCE

POWER FOR ALL ALLIANCE

THE battery for your home.