Алати за Home & Garden
Батериски мултифункционален алат
Advanced

Multi 18

AdvancedMulti 18
AdvancedMulti 18
AdvancedMulti 18 AdvancedMulti 18
Повеќенаменско, безжично решение за извршување на широк спектар на „направи сам“ проекти
 • Мотор со високи перформанси со електронско избирање брзина
 • Светлосна лента од 180° за оптимално осветлување на работната површини
 • Системот Bosch AutoClic овозможува менување на додатоците без клуч за 3 секунди
 • Голем асортиман на Starlock додатоци достапни за повеќе примени
 • Компатибилна со Bosch 18V POWER FOR ALL батеријата
 • POWER FOR ALL: една батерија и полнач за целиот Home & Garden систем со алати
 • Syneon Technology ја регулира употребата на енергија за оптимална ефикасност и подолго време на работа

Повеќенаменски батериски алат со светлосна лента од 180° за оптимално осветлување

Овој разновиден, осцилирачки, мултифункционален алат од 18 V е совршен избор за извршување на широк спектар „направи сам“ проекти. Со моќен мотор и eлектронското избирање брзина, AdvancedMulti 18 овозможува брзините да одговараат на потребите на секоја работа и материјал. За оптимална видливост, светлосната лента од 180° обезбедува непрекинато осветлување. Можни се брзи и лесни менувања на додатоците од 3 секунди благодарение на Bosch AutoClic. Голем асортиман на опционални Starlock додатоци опфаќа голем број примени. Сечење, сечење со пила, брусење, стругање, глодање, и полирање на дрво, метал, пластика, гипс картон, фуга и малтер. Алатот припаѓа на POWER FOR ALL ALLIANCE. Една батерија може да се користи за голем број алати од различни брендови.

 • фокусирани на едноставноста
 • за мали до средни задачи
 • фокусирани на функционалност и перформансот за поширок опсег на задачи
 • за задачи со средна големина
 • најдобри перформанси со подобрени карактеристики
 • поголеми и попредизвикувачки задачи

Флексибилна и безжична слобода за различни проекти

Сегментно сечење дрвени рамки за врата
Правете вдлабнатини во дрвени греди и рамки
Прецизно сегментно сечење со употреба на граничникот за длабочина
Сечење метални цевки (опционален додаток)
Отстранување фуга помеѓу плочките (опционален додаток)
Светлосна лента од 180° за работа во темни места
Правење вдлабнатини во дрвени површини
Стругање несакани материјали (опционален додаток)
Брусење поголеми дрвени површини како огради

Функции и придобивки на AdvancedMulti 18

Без разлика дали станува збор за дупчење, чистење или градинарство. Брзо и лесно менувајте уреди со 18V POWER FOR ALL батеријата од Bosch. За уште поголема флексибилност, батеријата се вклопува и во алатите на други POWER FOR ALL партнери.

POWER FOR ALL батериски системи од Bosch

Без разлика дали станува збор за дупчење, чистење или градинарство. Брзо и лесно менувајте уреди со 18V POWER FOR ALL батеријата од Bosch. За уште поголема флексибилност, батеријата се вклопува и во алатите на други POWER FOR ALL партнери.

Брза и лесна промена на додатоци без употреба на алат

Брза промена на додатоци без употреба на алат – AutoClic системот за монтирање додатоци без клуч овозможува брза и лесна промена на додатоците за 3 секунди.

Интегрираното работно светло има вградени моќни LED диоди коишто го осветлуваат определениот работен простор и овозможуваат работа во темни места и ќошеви со јасен преглед и сигурна контрола врз алатот.

Моќно осветлување за јасна видливост

Интегрираното работно светло има вградени моќни LED диоди коишто го осветлуваат определениот работен простор и овозможуваат работа во темни места и ќошеви со јасен преглед и сигурна контрола врз алатот.

Цврсто поврзување додатоци

Цврсто поврзување со алатот – Starlock интерфејсот за додатоци служи за беспрекорно поврзување голем број иновативни Bosch додатоци. Неговата 3D ѕвезда овозможува целата моќност на алатот да се пренесе на додатокот.

Зголемена удобност и контрола – антивибрациската рачка овозможува оптимално управување со алатот и можност да се изврши дополнителен притисок врз работната површина, доколку е потребно. Може лесно да се прицврсти на двете страни на алатот.

Зголемена удобност и контрола за време на работата

Зголемена удобност и контрола – антивибрациската рачка овозможува оптимално управување со алатот и можност да се изврши дополнителен притисок врз работната површина, доколку е потребно. Може лесно да се прицврсти на двете страни на алатот.

Прилагодувања на брзината за разни задачи

Електронското избирање брзина овозможува поставување прецизно ограничување на максималната брзина за да одговара на разни материјали и примени.

Кога е потребно прецизно сечење на шуплини и вдлабнатини со сегментна пила, ротирајте го граничникот за длабочина за да ја изберете потребната поставка и да ја ограничите длабочината на сечењето.

Ограничување на длабочината на сечење со сегментна пила

Кога е потребно прецизно сечење на шуплини и вдлабнатини со сегментна пила, ротирајте го граничникот за длабочина за да ја изберете потребната поставка и да ја ограничите длабочината на сечењето.

Постојана моќност и брзина

Bosch Constant Electronic автоматски ја прилагодува моќноста на алатот, прилагодувајќи ја на оптоварувањата додека одржува брзина, за одлични резултати без ризик од преоптоварување.

Технички податоци за AdvancedMulti 18

Технички спецификации
Напон на батеријата
18.0 V
Компатибилност на батеријата
18V POWER FOR ALL ALLIANCE
Препорака за батерија
>= 2,5 Ah
Капацитет на батерија
2,5 Ah
Брзина без оптоварување
10.000 – 20.000 осц./мин.
Агол на осцилација
2,8 °
Димензии на алатот (Д x Ш x В)
305 x 62 x 89 mm
Тежина
1,400 kg
Брзина без оптоварување, од
10.000 осц./мин.
Брзина без оптоварување, до
20.000 осц./мин.
Детали за испорака: AdvancedMulti 18
Број на нарачка
ACZ 85 EB
2 609 256 943
AIZ 32 EPC
2 609 256 947
Антивибрациска рачка
2 609 256 D59
Плоча за делта-брусилка 93 mm, AVZ 93 G
2 609 256 956
Сет брусни хартии за делта-брусилка
2 609 256 A54
Граничник за длабочина со 4-нивоа сечила за сегментна пила
2 609 256 C61
Картон
Број на нарачка
EAN-код
0603104020
3165140843980

Достапни додатоци

Полнач AL 1830 CV

Полнач AL 1830 CV

Ги полни сите Bosch Home & Garden батерии од 18 V

Најголема компатибилност – Bosch AL 1830 CV полначот ги полни сите Bosch Home & Garden батерии и батериите на 18V POWER FOR ALL системот.

Полнач AL 1830 CV
Полнач AL 1880 CV

Полнач AL 1880 CV

Многу брз полнач за сите 14,4 V батерии или 18V POWER FOR ALL батерии

Најголема компатибилност – Bosch AL 1880 CV полначот ги полни сите Bosch Home & Garden 14,4 V батерии и батериите на 18V POWER FOR ALL системот.

Полнач AL 1880 CV
Стартер сет 18 V (2 x 2,5 Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет 18 V (2 x 2,5 Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет за сите Home & Garden алати во 18V POWER FOR ALL системот

Сет со AL 1830 CV полнач и 2 x 2,5 Ah батерии. Овозможува флексибилност и заштедува простор и пари. Со батеријата може да работат околу 40 апарати за „направи сам“ проекти, градинарски задачи и задачи во домот.

Стартер сет 18 V (2 x 2,5 Ah + AL 1830 CV)
Стартер сет од 18 V (2,5 Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет од 18 V (2,5 Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет за сите Home & Garden алати во 18V POWER FOR ALL системот

Сет со AL 1830 CV полнач и 2,5 Ah батерија. Овозможува флексибилност и заштедува простор и пари. Со батеријата може да работат околу 40 апарати за „направи сам“ проекти, градинарски задачи и задачи во домот.

Стартер сет од 18 V (2,5 Ah + AL 1830 CV)
Стартер сет 18 V (6,0 Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет 18 V (6,0 Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет за сите Home & Garden алати во 18V POWER FOR ALL системот

Сет со AL 1830 CV полнач и 6,0 Ah батерија. Овозможува флексибилност и заштедува простор и пари. Со батеријата може да работат околу 40 апарати за „направи сам“ проекти, градинарски задачи и задачи во домот.

Стартер сет 18 V (6,0 Ah + AL 1830 CV)
Комплет за батерии PBA 18V 2.5Ah W-B

Комплет за батерии PBA 18V 2.5Ah W-B

POWER FOR ALL: 18 V батерија за сите Home & Garden алати во 18 V системот

18V POWER FOR ALL батеријата е достапна во различни големини и капацитети. Пронајдете ја вистинската батерија за вашата задача. Сите батерии може да се менуваат и имаат исти приклучоци.

Комплет за батерии PBA 18V 2.5Ah W-B

Најдете го точниот резервен дел брзо и едноставно

Точниот резервен дел само со клик на глувчето

Изберете резервни делови онлајн
Добијте е-маил со листата на избрани резервни делови
Испечатете ја листата и нарачајте резервни делови од дилер
3 години гаранција и безбедни понуди

3 години гаранција и безбедни понуди

Регистрирајте се бесплатно и добијте гаранција од 3 наместо 2 години за вашиот нов Bosch DIY и градинарски алат. Исто така, имајте корист од ексклузивните понуди.

Поддршка за Bosch

Едноставно пишете ни порака преку нашата контакт форма.

Грижа за клиенти

За прашања во врска со сервисот за поправка и резервни делови:
Од понеделник до петок:
08:00 - 19:00
Од понеделник до петок:
08:00 -16:00