Алати за Home & Garden
Батериска ексцентрична кружна брусилка
Advanced

Orbit 18

AdvancedOrbit 18
AdvancedOrbit 18
AdvancedOrbit 18 AdvancedOrbit 18
Добијте површини со одличен квалитет, со безжична слобода
 • За обработка на дрво, гипс, обоени, лакирани и полирани површини
 • Кутијата за микрофилтрација на прашина ја намалува прашината за почиста работна површина
 • Електронското избирање брзина овозможува совршена брзина за задачата и материјалот
 • Идеално за безжично брусење и полирање на рамни или криви површини
 • Компатибилен со Bosch 18V POWER FOR ALL батерија

Уживајте во квалитетните резултати и безжичната слобода за задачи од сите големини

Повеќенаменското, чисто брусење е лесно со ексцентричната кружна брусилка AdvancedOrbit 18. Уживајте во удобно работење во кои било услови благодарение на ергономскиот дизајн и втората рачка за дополнително водење. Брзината на работење може да се постави едноставно со eлектронското избирање брзина за да одговара на потребите на секоја работа и материјал. Батеријата од 18 V обезбедува безжична слобода, додека интелигентната контрола на енергијата обезбедува максимална издржливост. Дизајниран е за задачи со брусење и полирање од сите големини на дрвени, бојадисани, лакирани и полирани рамни или криви површини, како и на полнило и гипс. Кутијата за микрофилтрација за прашина ја намалува прашината. Алатот припаѓа на POWER FOR ALL ALLIANCE. Една батерија може да се користи за голем број алати од различни брендови.

 • фокусирани на едноставноста
 • за мали до средни задачи
 • фокусирани на функционалност и перформансот за поширок опсег на задачи
 • за задачи со средна големина
 • најдобри перформанси со подобрени карактеристики
 • поголеми и попредизвикувачки задачи

Помошната рачка ја прави AdvancedOrbit 18 ексцентричната кружна брусилка удобна за ракување во која било позиција.
Интегрираниот систем за екстракција на прашина со Bosch кутија за микрофилтрација овозможува чиста работна средина, без прашина.

За работни задачи од сите големини, со безжична слобода

Брусење лакирани површини, како на пр. облоги и маси
Идеална за брусење мебел, како што се столици и маси
Брусење дрвени подови, скали, подни штици
Удобна работа над ниво на глава при обработка на облоги и греди
Сјајно полирање на бојадисани автомобили и мебел

Функции и придобивки на AdvancedOrbit 18

Без разлика дали станува збор за дупчење, чистење или градинарство. Брзо и лесно менувајте уреди со 18V POWER FOR ALL батеријата од Bosch. За уште поголема флексибилност, батеријата се вклопува и во алатите на други POWER FOR ALL партнери.

POWER FOR ALL батериски системи од Bosch

Без разлика дали станува збор за дупчење, чистење или градинарство. Брзо и лесно менувајте уреди со 18V POWER FOR ALL батеријата од Bosch. За уште поголема флексибилност, батеријата се вклопува и во алатите на други POWER FOR ALL партнери.

Постојана моќност и брзина

Bosch Constant Electronic автоматски ја прилагодува моќноста на алатот со цел да се прилагоди на оптоварувањата, притоа одржувајќи ја брзината. Ова овозможува постојана работа и одлични резултати, истовремено намалувајќи го ризикот од преоптоварување на моторот.

Сензорите на Bosch Electronic Cell Protection (ECP) спречуваат преоптоварување или прегревање на литиум-јонската батерија со автоматско исклучување на алатот. Исто така ја штитат батеријата од длабоки празнења, обезбедувајќи долг работен век.

Паметна заштита за долг работен век на батеријата

Сензорите на Bosch Electronic Cell Protection (ECP) спречуваат преоптоварување или прегревање на литиум-јонската батерија со автоматско исклучување на алатот. Исто така ја штитат батеријата од длабоки празнења, обезбедувајќи долг работен век.

Прилагодувања на брзината за разни задачи

Електронското избирање брзина овозможува поставување прецизно ограничување на максималната брзина за да одговара на разни материјали и примени за постојано совршени резултати.

Индикаторот за ниво на наполнетост го покажува нивото на наполнетост на батеријата во секое време, овозможувајќи контролирани работни услови без неочекувани прекини на струја или одложувања на полнењето.

Без неочекувани прекини

Индикаторот за ниво на наполнетост го покажува нивото на наполнетост на батеријата во секое време, овозможувајќи контролирани работни услови без неочекувани прекини на струја или одложувања на полнењето.

Непречена и лесна работа

Bosch Low Vibration е функција за амортизирање вибрации, наменета да го намали уморот на корисникот за пријатна, непречена и лесна работа на долги или тешки задачи.

За време на брусењето, прашината автоматски оди во кутијата за прашина што може да се отстрани за видливо почиста работна површина. Алатот може да се закачи и на правосмукалка.

Намалување на прашината за почиста работна површина

За време на брусењето, прашината автоматски оди во кутијата за прашина што може да се отстрани за видливо почиста работна површина. Алатот може да се закачи и на правосмукалка.

Брза и лесна промена на брусната хартија

Со системот со велкро лепенка можете брзо и лесно да ja отстраните и замените брусната хартија. Едноставно извлечете ја старата брусна хартија и притиснете ја новата хартија на брусниот диск.

Помагалото за лепење на хартијата ја насочува брусната хартија директно на брусната плоча за да се спречи непотребно абење на брусната хартија и оштетување на делот што се обработува.

Брзо и прецизно поставување брусна хартија

Помагалото за лепење на хартијата ја насочува брусната хартија директно на брусната плоча за да се спречи непотребно абење на брусната хартија и оштетување на делот што се обработува.

Подобро држење за удобност и контрола

Мекиот дел за држење овозможува удобно ракување со алатот и подобра контрола, корисно за задачите за кои е потребна подолга употреба на алатот.

Помошната рачка овозможува оптимално управување со алатот и примена на дополнителен притисок на работната површина.

За удобно работење во сите насоки

Помошната рачка овозможува оптимално управување со алатот и примена на дополнителен притисок на работната површина.

Технички податоци за AdvancedOrbit 18

Технички спецификации
Напон на батеријата
18.0 V
Компатибилност на батеријата
18V POWER FOR ALL ALLIANCE
Препорака за батерија
>= 4,0 Ah
Дијаметар на брусна подлога
125 mm
Брзина на кружен удар
6.000 – 24.000 осц./мин.
Дијаметар на круг
3.2 mm
Димензии на алатот (Д x Ш x В)
285 x 125 x 150 mm
Тежина без батерија
1,4 kg
Брзина на кружен удар, од
6.000 осц./мин.
Брзина на кружен удар, до
24.000 осц./мин.
Покажи повеќе Покажи помалку
Информации за бучава/вибрации
Вредност на емисија на вибрации во ah
Непознато K
4,5 m/s²
1,5 m/s²
The A-rated noise level of the power tool is typically as follows: Sound pressure level dB(A); Sound power level dB(A). Uncertainty K= dB. Измерени вредности определени во согласност со EN 60745 Вкупни вредности на вибрации (векторски збир од три насоки).
Детали за испорака: AdvancedOrbit 18
Број на нарачка
Помошна рачка
Кутија за прашина
Paper Assistant (ET бр. 2 609 004 646)
1 брусна хартија K 80
Картонска кутија
Број на нарачка
EAN-код
06033D2100
3165140874618

Достапни додатоци

Полнач AL 1830 CV

Полнач AL 1830 CV

Ги полни сите Bosch Home & Garden батерии од 18 V

Најголема компатибилност – Bosch AL 1830 CV полначот ги полни сите Bosch Home & Garden батерии и батериите на 18V POWER FOR ALL системот.

Полнач AL 1830 CV
Полнач AL 1880 CV

Полнач AL 1880 CV

Многу брз полнач за сите 14,4 V батерии или 18V POWER FOR ALL батерии

Најголема компатибилност – Bosch AL 1880 CV полначот ги полни сите Bosch Home & Garden 14,4 V батерии и батериите на 18V POWER FOR ALL системот.

Полнач AL 1880 CV
Стартер сет 18 V (2 x 2,5 Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет 18 V (2 x 2,5 Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет за сите Home & Garden алати во 18V POWER FOR ALL системот

Сет со AL 1830 CV полнач и 2 x 2,5 Ah батерии. Овозможува флексибилност и заштедува простор и пари. Со батеријата може да работат околу 40 апарати за „направи сам“ проекти, градинарски задачи и задачи во домот.

Стартер сет 18 V (2 x 2,5 Ah + AL 1830 CV)
Стартер сет од 18 V (2,5 Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет од 18 V (2,5 Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет за сите Home & Garden алати во 18V POWER FOR ALL системот

Сет со AL 1830 CV полнач и 2,5 Ah батерија. Овозможува флексибилност и заштедува простор и пари. Со батеријата може да работат околу 40 апарати за „направи сам“ проекти, градинарски задачи и задачи во домот.

Стартер сет од 18 V (2,5 Ah + AL 1830 CV)
Стартер сет 18 V (6,0 Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет 18 V (6,0 Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет за сите Home & Garden алати во 18V POWER FOR ALL системот

Сет со AL 1830 CV полнач и 6,0 Ah батерија. Овозможува флексибилност и заштедува простор и пари. Со батеријата може да работат околу 40 апарати за „направи сам“ проекти, градинарски задачи и задачи во домот.

Стартер сет 18 V (6,0 Ah + AL 1830 CV)
Комплет за батерии PBA 18V 2.5Ah W-B

Комплет за батерии PBA 18V 2.5Ah W-B

POWER FOR ALL: 18 V батерија за сите Home & Garden алати во 18 V системот

18V POWER FOR ALL батеријата е достапна во различни големини и капацитети. Пронајдете ја вистинската батерија за вашата задача. Сите батерии може да се менуваат и имаат исти приклучоци.

Комплет за батерии PBA 18V 2.5Ah W-B

Најдете го точниот резервен дел брзо и едноставно

Точниот резервен дел само со клик на глувчето

Изберете резервни делови онлајн
Добијте е-маил со листата на избрани резервни делови
Испечатете ја листата и нарачајте резервни делови од дилер
3 години гаранција и безбедни понуди

3 години гаранција и безбедни понуди

Регистрирајте се бесплатно и добијте гаранција од 3 наместо 2 години за вашиот нов Bosch DIY и градинарски алат. Исто така, имајте корист од ексклузивните понуди.

Поддршка за Bosch

Едноставно пишете ни порака преку нашата контакт форма.

Грижа за клиенти

За прашања во врска со сервисот за поправка и резервни делови:
Од понеделник до петок:
08:00 - 19:00
Од понеделник до петок:
08:00 -16:00