Алати за Home & Garden
Батериска двоодна пила
Advanced

Recip 18

AdvancedRecip 18
AdvancedRecip 18
Идеална за остри засеци со ниски вибрации за стабилно ракување
 • Избалансирана тежина за ниски вибрации и лесно ракување
 • Ергономска форма за повеќе позиции на држење
 • Идеален избор за кастрење гранки, сечење греди или рамни засеци во близина на ѕидови
 • Длабоки засеци во дрво; и за сечење челик, пластика, иверка, гума и гипскартон
 • SDS за брза и лесна промена на сечила за пила
 • POWER FOR ALL: една батерија за сите Home & Garden алати

Мобилност за сечење каде било и во кое било време со лесна контрола и ниски вибрации

AdvancedRecip 18 е вистинскиот избор за брзо и грубо сечење со лесно ракување и минимални вибрации. Неговиот индустриски дизајн има ергономски облик за контрола без напор. Дополнителна рамнотежа е обезбедена со вградена противтежа која овозможува импресивна контрола. Оваа двоодна пила е дизајнирана за сечење дрво, вклучително и огревно дрво; челик и други метали; пластика; иверица; гума; и гипс картон. Системот SDS овозможува заштеда на време, едноставни промени на сечилата и практичниот индикатор за нивото на наполнетост покажува кога батеријата е празна. Алатот припаѓа на POWER FOR ALL ALLIANCE. Една батерија може да се користи за голем број алати од различни брендови.

 • фокусирани на едноставноста
 • за мали до средни задачи
 • фокусирани на функционалност и перформансот за поширок опсег на задачи
 • за задачи со средна големина
 • најдобри перформанси со подобрени карактеристики
 • поголеми и попредизвикувачки задачи

Правење брзи, остри засеци со ниски вибрации

Идеална за кастрење гранки
Идеална за рамни засеци покрај ѕид
Сечење дебели материјали, како што се греди
За остри и брзи засеци при рушење

Функции и придобивки на AdvancedRecip 18

Без разлика дали станува збор за дупчење, чистење или градинарство. Брзо и лесно менувајте уреди со 18V POWER FOR ALL батеријата од Bosch. За уште поголема флексибилност, батеријата се вклопува и во алатите на други POWER FOR ALL партнери.

POWER FOR ALL батериски системи од Bosch

Без разлика дали станува збор за дупчење, чистење или градинарство. Брзо и лесно менувајте уреди со 18V POWER FOR ALL батеријата од Bosch. За уште поголема флексибилност, батеријата се вклопува и во алатите на други POWER FOR ALL партнери.

Непречена и лесна работа

Bosch Low Vibration е функција за амортизирање вибрации, наменета да го намали уморот на корисникот за пријатна, непречена и лесна работа на долги или тешки задачи.

За добро завршување на работата и без ризик од преоптоварување, Bosch Constant Electronic овозможува активирање на брзината за бавно стартување на алатот и брза измена на моќноста според работниот материјал.

Прекинувач за брзина за прилагодлива контрола

За добро завршување на работата и без ризик од преоптоварување, Bosch Constant Electronic овозможува активирање на брзината за бавно стартување на алатот и брза измена на моќноста според работниот материјал.

Брза и лесна промена на сечило за пила

SDS овозможува брзо и лесно менување на сечилото за пила без клуч и обезбедува сечилата автоматски да се затегнуваат кога ќе се затвори капакот.

Мекиот дел за држење овозможува удобно ракување со алатот и подобра контрола, корисно за задачите за кои е потребна подолга употреба на алатот.

Подобро држење за удобност и контрола

Мекиот дел за држење овозможува удобно ракување со алатот и подобра контрола, корисно за задачите за кои е потребна подолга употреба на алатот.

Без неочекувани прекини

Индикаторот за ниво на наполнетост го прикажува нивото на наполнетост на батеријата за непречена работа.

Технички податоци за AdvancedRecip 18

Технички спецификации
Напон на батеријата
18.0 V
Компатибилност на батеријата
18V POWER FOR ALL ALLIANCE
Препорака за батерија
>= 2,5 Ah
Капацитет на батерија
2,5 Ah
Брзина на удар без оптоварување
0 – 3.100 удар./мин.
Подножје
Челично
Длабочина на сечење во дрво
100 mm
Длабочина на сечење во челик
20 mm
Длабочина на сечење во пластика
20 mm
Димензии на алатот (Д x Ш x В)
438 x 197 x 102 mm
Тежина
2,500 kg
Брзина на удар без оптоварување, од
0 удар./мин.
Брзина на удар без оптоварување, до
3.100 удар./мин.
Покажи повеќе Покажи помалку
Информации за бучава/вибрации
Вредност на емисија на вибрации во ah
Непознато K
Сечење дрво со пила
13,1 m/s²
1,5 m/s²
The A-rated noise level of the power tool is typically as follows: Sound pressure level dB(A); Sound power level dB(A). Uncertainty K= dB. Измерени вредности определени во согласност со EN 60745 Вкупни вредности на вибрации (векторски збир од три насоки).
Детали за испорака: AdvancedRecip 18
Број на нарачка
1 сечило за пила S 3456 XF
2 609 256 714
Картонска кутија
Број на нарачка
EAN-код
06033B2402
4059952570143

Достапни додатоци

Комплет за батерии PBA 18V 2.5Ah W-B

Комплет за батерии PBA 18V 2.5Ah W-B

POWER FOR ALL: 18 V батерија за сите Home & Garden алати во 18 V системот

18V POWER FOR ALL батеријата е достапна во различни големини и капацитети. Пронајдете ја вистинската батерија за вашата задача. Сите батерии може да се менуваат и имаат исти приклучоци.

Комплет за батерии PBA 18V 2.5Ah W-B
Стартер сет од 18 V (2,5 Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет од 18 V (2,5 Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет за сите Home & Garden алати во 18V POWER FOR ALL системот

Сет со AL 1830 CV полнач и 2,5 Ah батерија. Овозможува флексибилност и заштедува простор и пари. Со батеријата може да работат околу 40 апарати за „направи сам“ проекти, градинарски задачи и задачи во домот.

Стартер сет од 18 V (2,5 Ah + AL 1830 CV)
Стартер сет 18 V (2 x 2,5 Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет 18 V (2 x 2,5 Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет за сите Home & Garden алати во 18V POWER FOR ALL системот

Сет со AL 1830 CV полнач и 2 x 2,5 Ah батерии. Овозможува флексибилност и заштедува простор и пари. Со батеријата може да работат околу 40 апарати за „направи сам“ проекти, градинарски задачи и задачи во домот.

Стартер сет 18 V (2 x 2,5 Ah + AL 1830 CV)
Стартер сет 18 V (6,0 Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет 18 V (6,0 Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет за сите Home & Garden алати во 18V POWER FOR ALL системот

Сет со AL 1830 CV полнач и 6,0 Ah батерија. Овозможува флексибилност и заштедува простор и пари. Со батеријата може да работат околу 40 апарати за „направи сам“ проекти, градинарски задачи и задачи во домот.

Стартер сет 18 V (6,0 Ah + AL 1830 CV)
Полнач AL 1880 CV

Полнач AL 1880 CV

Многу брз полнач за сите 14,4 V батерии или 18V POWER FOR ALL батерии

Најголема компатибилност – Bosch AL 1880 CV полначот ги полни сите Bosch Home & Garden 14,4 V батерии и батериите на 18V POWER FOR ALL системот.

Полнач AL 1880 CV
Полнач AL 1830 CV

Полнач AL 1830 CV

Ги полни сите Bosch Home & Garden батерии од 18 V

Најголема компатибилност – Bosch AL 1830 CV полначот ги полни сите Bosch Home & Garden батерии и батериите на 18V POWER FOR ALL системот.

Полнач AL 1830 CV

Најдете го точниот резервен дел брзо и едноставно

Точниот резервен дел само со клик на глувчето

Изберете резервни делови онлајн
Добијте е-маил со листата на избрани резервни делови
Испечатете ја листата и нарачајте резервни делови од дилер
3 години гаранција и безбедни понуди

3 години гаранција и безбедни понуди

Регистрирајте се бесплатно и добијте гаранција од 3 наместо 2 години за вашиот нов Bosch DIY и градинарски алат. Исто така, имајте корист од ексклузивните понуди.

Поддршка за Bosch

Едноставно пишете ни порака преку нашата контакт форма.

Грижа за клиенти

За прашања во врска со сервисот за поправка и резервни делови:
Од понеделник до петок:
08:00 - 19:00
Од понеделник до петок:
08:00 -16:00