Алати за Home & Garden
Батериска кружна пила

PKS 18 LI

PKS 18 LI
PKS 18 LI
PKS 18 LI PKS 18 LI
Безжична мобилност за флексибилни прави засеци
  • Паралелната водилка помага за правење прави засеци во дрвени материјали
  • Лесни прилагодувања на длабочината и аголот на сечење
  • Безжична употреба на кое било работно место дури и без пристап до штекер
  • CutControl нуди дополнителна прецизност при следење на правата линија
  • Syneon Technology ја регулира употребата на енергијата за оптимална ефикасност и подолго времетраење
  • POWER FOR ALL: една батерија и полнач за сите Home & Garden алати

Подвижноста ги подобрува перформансите – флексибилност за правење прави засеци

Кружната пила PKS 18 LI обезбедува безжична мобилност за флексибилност при сечење. Нејзината паралелна водилка одржува права линија за сечење. Брзо и лесно прилагодување на длабочината и аглите на сечење. Користете ја оваа батериска пила и на работно место каде нема штекер. Наменета е за прави засеци во дрво и дрвени материјали. CutControl обезбедува ориентација овозможувајќи прецизни засеци по нацртаните линии. Додатокот за правосмукалка го намалува нередот при сечење благодарение на директното поврзување што ги вшмукува честичките на самото место. Заклучувањето на вретеното на пилата овозможува лесна промена на сечилата. Алатот припаѓа на POWER FOR ALL ALLIANCE. Една батерија може да се користи за голем број алати од различни брендови.

Уживајте во безжична мобилност и удобно пилење

Прави засеци во дрво
Лесно прилагодување на длабочината на сечење
Лесно прилагодување за закосен засек

Функции и придобивки на PKS 18 LI

Без разлика дали станува збор за дупчење, чистење или градинарство. Брзо и лесно менувајте уреди со 18V POWER FOR ALL батеријата од Bosch. За уште поголема флексибилност, батеријата се вклопува и во алатите на други POWER FOR ALL партнери.

POWER FOR ALL батериски системи од Bosch

Без разлика дали станува збор за дупчење, чистење или градинарство. Брзо и лесно менувајте уреди со 18V POWER FOR ALL батеријата од Bosch. За уште поголема флексибилност, батеријата се вклопува и во алатите на други POWER FOR ALL партнери.

Syneon Technology: подолго времетраење

Syneon Technology постојано ги анализира потребите за напојување и извлекува онолку енергија колку што е потребно од батеријата, за оптимална моќност при тешки задачи и максимална издржливост при полесни задачи.

Поставен на предниот дел на пилата, CutControl го олеснува сечењето по права линија, овозможувајќи безбедно насочување и прецизни резултати.

За лесно пронаоѓање и следење на нацртаните линии

Поставен на предниот дел на пилата, CutControl го олеснува сечењето по права линија, овозможувајќи безбедно насочување и прецизни резултати.

Прецизно сечење и беспрекорно управување

Вклучената паралелна водилка може да се прикачи на алатот за подобро управување и прецизност.

Прилагодлива длабочина на сечење – брзи и лесни промени за да се задоволат потребите на секој дел за обработка.

Широк спектар на опции за сечење за флексибилност

Прилагодлива длабочина на сечење – брзи и лесни промени за да се задоволат потребите на секој дел за обработка.

Лесна промена на сечила за пила

Заклучувањето на вретеното овозможува да се заклучи вретеното на алатот кога не е во функција и овозможува лесна промена на сечилата за пила.

Прекинувачот за заклучување е прекинувач којшто овозможува алатот да биде безбедно заклучен, спречувајќи ненадејно вклучување.

Безбедна контрола на алатот во секое време

Прекинувачот за заклучување е прекинувач којшто овозможува алатот да биде безбедно заклучен, спречувајќи ненадејно вклучување.

Компактни, лесни и секогаш подготвени

Литиум-јонските батерии се компактни и лесни, ја намалуваат тежината на алатот, не страдаат од мемориски ефект и остануваат наполнети без оглед на времето на складирање.

Bosch Electronic Cell Protection (ECP) спречува преоптоварување, прегревање и длабоки празнења на литиум-јонската батерија за долг работен век.

Паметна заштита за долг работен век на батеријата

Bosch Electronic Cell Protection (ECP) спречува преоптоварување, прегревање и длабоки празнења на литиум-јонската батерија за долг работен век.

Технички податоци за PKS 18 LI

Технички спецификации
Напон на батеријата
18,0 V
Капацитет на батерија
2,5 Ah
Номинален дијаметар на сечило за кружна пила
150 mm
Големина на дупка на сечило за кружна пила
16 mm
Брзина без оптоварување
4.300 врт./мин.
Основна плоча
133 x 244 mm
Штитник
Пластични
Тежина на машината
2,6 kg
Компатибилност на батеријата
18V POWER FOR ALL ALLIANCE
Опсег на длабочина на сечење под 90°
0 – 48 mm
Опсег на длабочина на сечење под 45°
0 – 36 mm
Покажи повеќе %TRANSLATE VALUE%
Информации за бучава/вибрации
Вредност на емисија на вибрации во ah
Непознато K
2,5 m/s²
1,5 m/s²
The A-rated noise level of the power tool is typically as follows: Sound pressure level 88 dB(A); Sound power level 99 dB(A). Uncertainty K= 3 dB. Измерени вредности определени во согласност со EN 60745 Вкупни вредности на вибрации (векторски збир од три насоки).
Детали за испорака: PKS 18 LI
Број на нарачка
Сечило за пила
2 609 256 D62
Паралелна водилка
1 619 X08 284
Картонска кутија
Број на нарачка
EAN-код
06033B1300
3165140743266

Достапни додатоци

Комплет за батерии PBA 18V 2.5Ah W-B

Комплет за батерии PBA 18V 2.5Ah W-B

POWER FOR ALL: 18V батерија за сите Home & Garden алати во 18V системот

18V POWER FOR ALL батеријата е достапна во различни големини и капацитети. Пронајдете ја вистинската батерија за вашата задача. Сите батерии може да се менуваат и имаат исти приклучоци.

Комплет за батерии PBA 18V 2.5Ah W-B
Комплет за батерии PBA 18V 4.0Ah W-C

Комплет за батерии PBA 18V 4.0Ah W-C

Издржлива батерија за сите Home & Garden алати во 18V POWER FOR ALL системот

18V POWER FOR ALL батеријата е достапна во различни големини и капацитети. Пронајдете ја вистинската батерија за вашата задача. Сите батерии може да се менуваат и имаат исти приклучоци.

Комплет за батерии PBA 18V 4.0Ah W-C
Комплет за батерии PBA 18V 6.0Ah W-C

Комплет за батерии PBA 18V 6.0Ah W-C

Издржлива батерија за сите Home & Garden алати во 18V POWER FOR ALL системот

18V POWER FOR ALL батеријата е достапна во различни големини и капацитети. Пронајдете ја вистинската батерија за вашата задача. Сите батерии може да се менуваат и имаат исти приклучоци.

Комплет за батерии PBA 18V 6.0Ah W-C
Полнач AL 1830 CV

Полнач AL 1830 CV

Ги полни сите Bosch Home & Garden батерии од 18V

Најголема компатибилност – Bosch AL 1830 CV полначот ги полни сите Bosch Home & Garden батерии и батериите на 18V POWER FOR ALL системот.

Полнач AL 1830 CV
Полнач AL 1880 CV

Полнач AL 1880 CV

Многу брз полнач за сите 14.4V батерии или 18V POWER FOR ALL батерии

Најголема компатибилност – Bosch AL 1880 CV полначот ги полни сите Bosch Home & Garden 14.4V батерии и батериите на 18V POWER FOR ALL системот.

Полнач AL 1880 CV
Стартер сет 18V (2,5Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет 18V (2,5Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет за сите Home & Garden алати во 18V POWER FOR ALL системот

Сет со AL 1830 CV полнач и 2,5Ah батерија. Овозможува флексибилност и заштедува простор и пари. Со батеријата може да работат околу 40 апарати за „направи сам“ проекти, градинарски задачи и задачи во домот.

Стартер сет 18V (2,5Ah + AL 1830 CV)
Стартер сет 18V (2 x 2,5Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет 18V (2 x 2,5Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет за сите Home & Garden алати во 18V POWER FOR ALL системот

Сет со AL 1830 CV полнач и 2x 2,5Ah батерии. Овозможува флексибилност и заштедува простор и пари. Со батеријата може да работат околу 40 апарати за „направи сам“ проекти, градинарски задачи и задачи во домот.

Стартер сет 18V (2 x 2,5Ah + AL 1830 CV)
Стартер сет 18V (6,0Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет 18V (6,0Ah + AL 1830 CV)

Стартер сет за сите Home & Garden алати во 18V POWER FOR ALL системот

Сет со AL 1830 CV полнач и 6,0Ah батерија. Овозможува флексибилност и заштедува простор и пари. Со батеријата може да работат околу 40 апарати за „направи сам“ проекти, градинарски задачи и задачи во домот.

Стартер сет 18V (6,0Ah + AL 1830 CV)
Стартер сет 18V (2,5 Ah + AL 1810 CV)

Стартер сет 18V (2,5 Ah + AL 1810 CV)

Компактен стартер сет за сите Home & Garden алати во 18V POWER FOR ALL системот

Стартер сет 18V (2,5 Ah + AL 1810 CV)

Најдете го точниот резервен дел брзо и едноставно

Точниот резервен дел само со клик на глувчето

Изберете резервни делови онлајн
Добијте е-маил со листата на избрани резервни делови
Испечатете ја листата и нарачајте резервни делови од дилер

Поддршка за Bosch

Едноставно пишете ни порака преку нашата контакт форма.

Грижа за клиенти

За прашања во врска со сервисот за поправка и резервни делови:
Од понеделник до петок:
08:00 - 19:00
Од понеделник до петок:
08:00 -16:00