Алати за Home & Garden
Дигитален ласер за мерење

PLR 30 C

PLR 30 C
PLR 30 C
Прецизни мерења до 30 m со документирање на поврзаната апликација
  • Прецизни ласерски мерења на растојанија до 30 m
  • Поврзување преку Bluetooth за пренос на резултати на Bosch апликацијата
  • Интегрирани функции за лесно мерење должини, површини и волумен
  • Идеално за пресметување квадратни метри за да се одреди потребната количина на тапети или боја
  • Функциите вклучуваат собирање/одземање мерки, како и мин/макс мерки

Прецизни ласерски мерења до 30 m со дигитална документација преку поврзување со апликацијата

Планирање на реновирање на дофат на раката. PLR 30 C не само што мери растојанија до 30 m со ласерска прецизност, туку и овозможува мерење димензии на мебел за неколку секунди. Неговите интегрирани функции овозможуваат пресметки на површината и волуменот за да се утврди количината на материјал потребен за поставување подови, па дури и лепење тапети или бојадисување на ѕид. Резултатите се прикажуваат на висококвалитетен екран во боја за оптимална читливост. Сите податоци можат да бидат испратени до апликацијата Bosch за дигитална документација и планирање на проектот, заштедувајќи време и спречувајќи грешки.

Паметни мерења со поврзување на апликација

Брзо и лесно мерење растојанија и простори
Вметнете слики со резултати преку апликација
Лесно измерете од предниот или задниот крај на алатот

Функции и придобивки на PLR 30 C

Поврзувањето преку Bluetooth овозможува лесно пренесување на резултатите од мерењето во Bosch апликацијата за лесна и беспрекорна документација.

Поврзување преку Bluetooth

Поврзувањето преку Bluetooth овозможува лесно пренесување на резултатите од мерењето во Bosch апликацијата за лесна и беспрекорна документација.

Избор на референтен раб

Изберете го предниот или задниот раб на алатот како почетна точка при мерењето.

Прецизно мерење растојанија – добијте точни резултати при одредување висини и должини благодарение на ласерската технологија на Bosch.

Ласерска прецизност за брзо одредување растојанија

Прецизно мерење растојанија – добијте точни резултати при одредување висини и должини благодарение на ласерската технологија на Bosch.

Технички податоци за PLR 30 C

Технички спецификации
Ласерска диода
635 nm
Класа на ласер
2
Опсег на мерење
0,05 – 30,00 m
Точност при мерењето**
± 2,0 mm
Време на мерење, стандардно
0,5 s
Време на мерење, макс.
4 s
Батерија
2 x 1,5V LR03 (AAA)
Автоматско деактивирање
5 мин.
Тежина
0,080 kg
Опсег на мерење, до
30,00 m
Детали за испорака: PLR 30 C
Број на нарачка
2 x 1.5V LR03 (AAA) батерии
Заштитна кутија
Број на нарачка
EAN-код
0603672120
3165140791847

Најдете го точниот резервен дел брзо и едноставно

Точниот резервен дел само со клик на глувчето

Изберете резервни делови онлајн
Добијте е-маил со листата на избрани резервни делови
Испечатете ја листата и нарачајте резервни делови од дилер
3 години гаранција и безбедни понуди

3 години гаранција и безбедни понуди

Регистрирајте се бесплатно и добијте гаранција од 3 наместо 2 години за вашиот нов Bosch DIY и градинарски алат. Исто така, имајте корист од ексклузивните понуди.

Поддршка за Bosch

Едноставно пишете ни порака преку нашата контакт форма.

Грижа за клиенти

За прашања во врска со сервисот за поправка и резервни делови:
Од понеделник до петок:
08:00 - 19:00
Од понеделник до петок:
08:00 -16:00