Алати за Home & Garden
Вкрстен линиски ласер

Quigo Green

Quigo Green
Quigo Green
Quigo Green Quigo Green
Зелено светло за вашите идеи!
 • Зелена ласерска технологија со 4x пати поголема видливост од црвените ласерски линии дури и во услови на силна светлина
 • Поголема прецизност од +/- 0,6 mm/m и работен опсег до 12 m
 • Рециклираните материјали во производот и пакувањето, како и оптимизираната потрошувачка на енергија придонесуваат за одржливост
 • Лесно позиционирање со адаптивна плоча и универзална стега MM 2
 • Совршен за закачување слики, поставување плочки, корнизи и инсталирање елементи за кујна

Уживајте во лесна употреба и голема видливост на ласерот Quigo Green со вкрстени линии

Уживајте во новата генерација на Quigo Green ласерот со вкрстени линии на Bosch, што овозможува висока видливост и лесно ракување за „направи сам“ проекти. Со своите интензивни, зелени вкрстени ласерски линии, Quigo Green е совршено решение за израмнување во услови на силна светлина. Обезбедува поголема прецизност од +/- 0,6 mm/m и работен опсег до 12 m. Quigo Green примарно користи рециклиран материјал во куќиштата, додатоците и пакувањето и има оптимизирана потрошувачка на енергија. За дополнителна практичност, овој повеќенаменски ласер со вкрстени линии оди во пакет со универзална стега MM 2 и адаптивна плоча за лесно монтирање. И двете се изработени од рециклирана пластика. Quigo Green се нивелира во опсег од +/-4° за да обезбеди директно позиционирање на огледала, полици или плочки.

 • фокусирани на едноставноста
 • за мали до средни задачи
 • фокусирани на функционалност и перформансот за поширок опсег на задачи
 • за задачи со средна големина
 • најдобри перформанси со подобрени карактеристики
 • поголеми и попредизвикувачки задачи

Green ласер со вкрстени линии за разновидни „направи сам“ проекти

Тој е повеќенаменски благодарение на хоризонталните и вертикалните ласерски линии
Висока прецизност за „направи сам“ проекти во домот
Создаден за реновирање, декорација и одржување
Лесна поддршка за плочки со светло зелени ласерски линии
Поставете корнизи за завеси на соодветна висина
Quigo Green

Quigo Green е горд што е означен со етикетата „Solar Impulse Solution“

За Quigo Green, го заменивме најголемиот дел од пластичните компоненти со компоненти од рециклиран материјал. Исто така, го редизајниравме концептот на електроника за поголема енергетска ефикасност, ефикасно зголемувајќи го траењето на батеријата и помалку отпад при употребата. Исто така, повторно го разгледавме пакувањето на нашиот производ, оптимизирајќи ја големината за идеално оптоварување на палети, имплементирајќи поголема количина на рециклирана хартија и елиминирајќи ја целата пластика за еднократна употреба во нашето пакување.

Функции и придобивки на Quigo Green

Оптимизиран за да биде поеколошки: намалена потрошувачка на енергија до 50% во споредба со Quigo green генерација 1, куќиштето на производот е од 85% рециклирана пластика, а универзалната стега MM 2 заедно со адаптивната плоча од 95% рециклирана пластика.

Оптимизиран во однос на аспектите на одржливост

Оптимизиран за да биде поеколошки: намалена потрошувачка на енергија до 50% во споредба со Quigo green генерација 1, куќиштето на производот е од 85% рециклирана пластика, а универзалната стега MM 2 заедно со адаптивната плоча од 95% рециклирана пластика.

Еколошко пакување

Материјалите за пакување се без пластика и се изработени од најмалку 70% рециклирана хартија. И прирачникот и пакувањето се со оптимизирана големина, а пакувањето е обложено со еколошки сјај на база на вода. Прирачникот и брошурата се изработени од 100% рециклирана хартија.

Подесете го ласерскиот нивелатор во вистинската позиција со флексибилната универзална стега MM 2 што може да се закачи на предмети со дијаметар од 1 до 6 cm.

Флексибилна универзална стега MM 2 изработена од рециклирана пластика

Подесете го ласерскиот нивелатор во вистинската позиција со флексибилната универзална стега MM 2 што може да се закачи на предмети со дијаметар од 1 до 6 cm.

Адаптивната плоча, лесна за прикачување, е изработена од рециклирана пластика

Плочата за адаптер лесна за употреба нуди пофлексибилно монтирање и поголема прецизност за фино прилагодување на висината. Може да се прикачи на горниот, долниот или задниот дел од алатот и има фин опсег за прилагодување на висината од +/-2 cm.

Зелената ласерска диода обезбедува до четири пати подобра видливост од црвените ласерски линии и овозможува проширување на опсегот на работа до 12 m.

До 4x подобра видливост благодарение на зелената ласерска технологија

Зелената ласерска диода обезбедува до четири пати подобра видливост од црвените ласерски линии и овозможува проширување на опсегот на работа до 12 m.

Извонредна прецизност за точни резултати

Висококвалитетната зелена ласерска диода овозможува прецизни ласерски линии со опсег на работа од 12 m и точност од +/- 0,6 mm/m за совршени резултати.

Самонивелирање за секунда – автоматски проектира прав ласерски крст за неколку секунди, дури и од малку нерамни површини, во опсег од +/- 4°. Едноставно притиснете го единечниот лизгач нагоре за да го проектирате ласерот.

Прави ласерски линии дури и од малку нерамни површини

Самонивелирање за секунда – автоматски проектира прав ласерски крст за неколку секунди, дури и од малку нерамни површини, во опсег од +/- 4°. Едноставно притиснете го единечниот лизгач нагоре за да го проектирате ласерот.

Технички податоци за Quigo Green

Технички спецификации
Ласерска диода
500 – 540 nm
Класа на ласер
2
Станд. време на самонивелирање.
6 s
Опсег на нивелирање
± 4 °
Агол на отворање
85 °
Прецизност**
± 0,6 mm/m
Навој на статив
1/4"
Тежина
0.27 kg
Батерија
2 x 1,5V LR03 (AAA)
Димензии на алатот (Д x Ш x В)
65 x 65 x 65 mm
Приближен работен опсег
12 m
Детали за испорака: Quigo Green
Број на нарачка
2 x 1.5V LR03 (AAA) батерии
MM2 универзална стега
0 603 692 201
Адаптер за брза монтажа
Картон
Број на нарачка
EAN-код
0603663C02
4059952582535

Најдете го точниот резервен дел брзо и едноставно

Точниот резервен дел само со клик на глувчето

Изберете резервни делови онлајн
Добијте е-маил со листата на избрани резервни делови
Испечатете ја листата и нарачајте резервни делови од дилер

Поддршка за Bosch

Едноставно пишете ни порака преку нашата контакт форма.

Грижа за клиенти

За прашања во врска со сервисот за поправка и резервни делови:
Од понеделник до петок:
08:00 - 19:00
Од понеделник до петок:
08:00 -16:00