Алати за Home & Garden
Вкрстен линиски ласер

Quigo Plus

Quigo Plus
Quigo Plus
Главна придобивка при декорирање на ентериерот
  • Истовремено проектира и хоризонтални и вертикални ласерски линии
  • Порамнете ги сложените шари на еднакво и променливо растојание благодарение на ознаките на ласерските линии
  • Ласерските линии се автоматски исправени дури и кога алатот е на малку нерамни површини
  • Совршен за брзо израмнување на украсни предмети, слики и полици, бордури, тапети или плочки
  • Прецизно прилагодување на висината и флексибилно позиционирање со 1,1 m статив што доаѓа заедно со алатот

Практичен водич за означување еднакви растојанија на ѕидовите

Стил и суштина – Quigo Plus е идеален алат за цртање дизајни или шари на ѕидот. Порамнете ги сложените шари на еднакво и променливо растојание благодарение на ознаките на ласерските линии. Истовремено проектирање хоризонтални и вертикални ласерски линии, алатот го прави лесно и прецизно израмнувањето предмети или шари благодарение на неговите автоматски прави линии. Закачете украсни предмети, слики и полици, поставете тапети или плочки и порамнете различни предмети со брзина, точност (+/- 0,8 mm/m) и лесно ракување благодарение на единечниот лизгач. Има опсег за самонивелирање од +/-4° и проектира совршен ласерски крст, за прецизно и лесно израмнување на ѕид, дури и кога алатот е поставен на малку нерамна површина. Вклучен е и 1,1 m статив за прецизно прилагодување на висината и флексибилно позиционирање.

Главна придобивка при декорирање на ентериерот

Лесно закачување слики на еднакво меѓусебно растојание
Мапирање гардеробер за неколку минути
Бидете креативни – мапирајте слики на ѕидот
Поставете тапети за неколку секунди

Функции и придобивки на Quigo Plus

Означувањето еднакви растојанија на ѕидот станува полесно – нивелирајте ги предметите на ѕидот на еднакво и променливо растојание благодарение на ознаките на ласерскиот крст. Поставете го ласерот под агол од 90°, паралелно од ѕидот, со помош на целната плоча и изберете го вистинското растојание од ѕидот за да го поставите празното место.

Идеално за креативни примени за коишто е потребно совршено растојание

Означувањето еднакви растојанија на ѕидот станува полесно – нивелирајте ги предметите на ѕидот на еднакво и променливо растојание благодарение на ознаките на ласерскиот крст. Поставете го ласерот под агол од 90°, паралелно од ѕидот, со помош на целната плоча и изберете го вистинското растојание од ѕидот за да го поставите празното место.

Вклучен статив за лесно и прецизно прилагодување на висината

Лесно и прецизно прилагодување на висината на ласерот од 0,37 m до 1,1 m благодарение на овој практичен алуминиумски статив.

Совршено поставете го Quigo Plus под агол од 90° од ѕидот со помош на практичната целна плоча.

Прецизен почеток благодарение на практичната целна плоча

Совршено поставете го Quigo Plus под агол од 90° од ѕидот со помош на практичната целна плоча.

Технички податоци за Quigo Plus

Технички спецификации
Ласерска диода
635 nm
Класа на ласер
2
Станд. време на самонивелирање.
6 s
Опсег на нивелирање
± 4 °
Прецизност**
± 0,8 mm/m
Навој на статив
1/4"
Тежина
0.27 kg
Батерија
2 x 1,5V LR03 (AAA)
Приближен работен опсег
7 m
Детали за испорака: Quigo Plus
Број на нарачка
2 x 1,5 V LR03 (AAA) батерии
Целна плоча
1,1 m алуминиумски статив
Картон
Број на нарачка
EAN-код
0603663600
3165140836104

Достапни додатоци

TT 150

TT 150

Статив со прилагодување на висината со разновидно позиционирање на алатот

Со флексибилно позиционирање на главата на стативот што овозможува лесно навалување и целосна ротација од 360°, опсег на прилагодување на висината од 0,55 m до 1,57 m за различни работни висини и интегрирани цевчиња за течност за совршено нивелирана потпора, TT 150 е совршен статив за алати за нивелирање. Овој робустен, висококвалитетен алуминиумски статив има гумени ногарки за стабилност на каков било под, како и ¼" навој за брзо и лесно фиксирање на алатот.

Опсег на прилагодување на висината од 0,55 до 1,57 m
MM2 универзални стеги

MM2 универзални стеги

Лесно, брзо и флексибилно позиционирање на различни предмети

MM 2 обезбедува лесни, брзи и флексибилни решенија за фиксирање за ласерски нивелатори. Стегата овозможува флексибилни и практични опции за фиксирање на предмети и површини со ширина помеѓу 10 mm и 60 mm, како што се скали или полици. Ротирачката рачка на стегата овозможува прилагодување на висината, ротација од 360° и навалување на алатот, овозможувајќи флексибилно позиционирање за совршено поставување. Оваа универзална стега одговара на алати за нивелирање со ¼" навој, како што се Quigo, Quigo green или Quigo Plus.

Ротација од 360° и навалување за флексибилно поставување

Најдете го точниот резервен дел брзо и едноставно

Точниот резервен дел само со клик на глувчето

Изберете резервни делови онлајн
Добијте е-маил со листата на избрани резервни делови
Испечатете ја листата и нарачајте резервни делови од дилер

Поддршка за Bosch

Едноставно пишете ни порака преку нашата контакт форма.

Грижа за клиенти

За прашања во врска со сервисот за поправка и резервни делови:
Од понеделник до петок:
08:00 - 19:00
Од понеделник до петок:
08:00 -16:00