Алати за Home & Garden
Дигитален детектор
Universal

Detect

UniversalDetect
UniversalDetect
Темелно скенирање ѕидови за побезбедно дупчење
  • Детектор за брза проверка на sидови, плафони или подови до 10 cm
  • Детекција на метални предмети, електрични жици и потструктури во гипскартон
  • Интуитивно упатување на корисникот преку анимирани детални инструкции
  • LED системот на светла (семафор) означува каде може да се дупчи
  • Практична автоматска калибрација за директно вклучување

Побезбедно дупчење – детекција на метални предмети, кабли под напон и потструктури во гипскартон

Посигурно дупчење – UniversalDetect обезбедува длабоки скенирања до 10 cm во sид, гипскартон, плафони и подови. Лоцира метални предмети, еднофазни кабли под напон или дрвени потструктури за побезбедно дупчење при закачување слики или предмети и поставување светла. Овој уред за практична детекција не бара рачна калибрација – едноставно вклучете го и започнете со детекција. За интуитивно работење, неговите корисни анимации нудат детални инструкции. Неговиот LED систем на светла (семафор) и опционалниот звучен сигнал за предупредување ја означуваат локацијата на детектираниот предмет. UniversalDetect е лесен за употреба и има дупка директно во центарот на алатот за точно означување за време на употребата.

Скенира до 10 cm за сигурно дупчење

Детектира кабли под напон, метални предмети и дрвени потструктури
Систем на светла (семафор) за лесна интерпретација на резултатите од детектирањето
Лесен за употреба дури и над ниво на глава

Функции и придобивки на UniversalDetect

Практичниот вклучен туторијал има неколку совети за детекција на 29 различни јазици на екранот на допир, вклучително и анимации и детални упатства, што го олеснува процесот на детекција.

Насочување за детекција за подобри резултати

Практичниот вклучен туторијал има неколку совети за детекција на 29 различни јазици на екранот на допир, вклучително и анимации и детални упатства, што го олеснува процесот на детекција.

Детекција на сè

Три режими на мерење за детектирање метални предмети и еднофазни кабли под напон во сите стандардни типови на ѕидови, како и потструктури во гипскартон. Може истовремено да се изберат два режима.

Означувањето дупка во центарот на мерната област овозможува лесно означување на критичните или слободните делови со пенкало додека го држите алатот кон ѕидот.

Прецизно означување за побезбедно дупчење

Означувањето дупка во центарот на мерната област овозможува лесно означување на критичните или слободните делови со пенкало додека го држите алатот кон ѕидот.

Технички податоци за UniversalDetect

Технички спецификации
Детектабилни материјали
метални предмети, кабли под напон и дрвени потструктури
Макс. длабочина на откривање на кабли под напон
50 mm
Макс. длабочина на откривање во дрво
25 mm
Макс. длабочина на откривање во метал
100 mm
Калибрација
автоматска
Батерија
4 x 1,5V LR03 (AAA)
Автоматско деактивирање
5 мин.
Тежина
0.34 kg
Димензии на алатот (L x W x H):
255 x 90 x 56 mm
Детали за испорака: UniversalDetect
Број на нарачка
Батерии
Картон
Број на нарачка
EAN-код
0603681300
3165140898331

Најдете го точниот резервен дел брзо и едноставно

Точниот резервен дел само со клик на глувчето

Изберете резервни делови онлајн
Добијте е-маил со листата на избрани резервни делови
Испечатете ја листата и нарачајте резервни делови од дилер

Поддршка за Bosch

Едноставно пишете ни порака преку нашата контакт форма.

Грижа за клиенти

За прашања во врска со сервисот за поправка и резервни делови:
Од понеделник до петок:
08:00 - 19:00
Од понеделник до петок:
08:00 -16:00