Алати за Home & Garden
Батериски мултифункционален алат
Universal

Multi 12

UniversalMulti 12
UniversalMulti 12
UniversalMulti 12 UniversalMulti 12
Повеќенаменско, безжично решение за извршување на широк спектар на „направи сам“ задачи
  • Моќен мотор со електронско избирање брзина
  • Bosch AutoClic системот овозможува промена на додатоците за 3 секунди без употреба на клуч
  • Широк спектар на Starlock додатоци достапни за различни примени
  • Интегрирана LED светилка за осветлување на работната површина
  • Сечење, пилење, брусење, стругање, глодање, рендосување и полирање на широк спектар на материјали
  • POWER FOR ALL: една батерија и полнач за сите Home & Garden алати
  • Syneon Technology ја регулира употребата на енергијата за оптимална ефикасност и подолго времетраење

Мултифункционален батериски алат со промена на додатоци за 3 секунди, без употреба на клуч

Овој разновиден, осцилирачки, мултифункционален алат од 12 V е совршен избор за извршување на широк спектар „направи сам“ задачи. Со моќен мотор и електронско избирање брзина, UniversalMulti 12 овозможува брзините да одговараат на потребите на секоја работа и материјал. За зголемена видливост, LED ја осветлува работната површина. Можни се брзи и лесни менувања на додатоците од 3 секунди благодарение на Bosch AutoClic. Голем асортиман на опционални Starlock додатоци опфаќа голем број примени. Сечење, сечење со пила, брусење, стругање, глодање, и полирање на дрво, метал, пластика, гипс картон, фуга и малтер. Алатот припаѓа на 12V POWER FOR ALL системот. Една батерија може да се користи на сите 12V POWER FOR ALL алати.

Флексибилна и безжична слобода за различни задачи

Сегментно сечење дрвени подови и рамки за врати
Длабоко засекување дрвени површини, како што се работни површини
Прецизно сегментно сечење со употреба на граничникот за длабочина
Брусење дрвен мебел како што се клупи и столици
Сечење метални шарки и рамки
Отстранување фуга помеѓу плочките (опционален додаток)
Стругање несакани материјали (опционален додаток)

Функции и придобивки на UniversalMulti 12

Уживајте во големата флексибилност со 12V и 18V POWER FOR ALL системи. Проширете го секој стандарден сет на системот што се состои од алат, комплет за батерии и полнач, со различни алати со пристапна цена (без комплет за батерии и полнач).

POWER FOR ALL батериски системи од Bosch

Уживајте во големата флексибилност со 12V и 18V POWER FOR ALL системи. Проширете го секој стандарден сет на системот што се состои од алат, комплет за батерии и полнач, со различни алати со пристапна цена (без комплет за батерии и полнач).

Брза и лесна промена на додатоци без употреба на алат

Брза промена на додатоци без употреба на алат – AutoClic системот за монтирање додатоци без клуч овозможува брза и лесна промена на додатоците за 3 секунди.

Интегрираното работно светло има вградени моќни LED диоди коишто го осветлуваат определениот работен простор и овозможуваат работа во темни места и ќошеви со јасен преглед и сигурна контрола врз алатот.

Моќно осветлување за јасна видливост

Интегрираното работно светло има вградени моќни LED диоди коишто го осветлуваат определениот работен простор и овозможуваат работа во темни места и ќошеви со јасен преглед и сигурна контрола врз алатот.

Цврсто поврзување додатоци

Цврсто поврзување со алатот – Starlock интерфејсот за додатоци служи за беспрекорно поврзување голем број иновативни Bosch додатоци. Неговата 3D ѕвезда овозможува целата моќност на алатот да се пренесе на додатокот.

Електронското избирање брзина овозможува поставување прецизно ограничување на максималната брзина за да одговара на разни материјали и примени.

Прилагодувања на брзината за разни задачи

Електронското избирање брзина овозможува поставување прецизно ограничување на максималната брзина за да одговара на разни материјали и примени.

Ограничување на длабочината на сечење со сегментна пила

Кога е потребно прецизно сечење на шуплини и вдлабнатини со сегментна пила, ротирајте го граничникот за длабочина за да ја изберете потребната поставка и да ја ограничите длабочината на сечењето.

Bosch Constant Electronic автоматски ја прилагодува моќноста на алатот, прилагодувајќи ја на оптоварувањата додека одржува брзина, за одлични резултати без ризик од преоптоварување.

Постојана моќност и брзина

Bosch Constant Electronic автоматски ја прилагодува моќноста на алатот, прилагодувајќи ја на оптоварувањата додека одржува брзина, за одлични резултати без ризик од преоптоварување.

Технички податоци за UniversalMulti 12

Технички спецификации
Напон на батеријата
12,0 V
Капацитет на батерија
2,5 Ah
Брзина без оптоварување
10.000 – 20.000 врт./мин.
Агол на осцилација
2,8 °
Тежина
1,1 kg
Компатибилност на батеријата
12V POWER FOR ALL
Препорака за батерија
>= 4,0 Ah
Брзина без оптоварување, од
10.000 врт./мин.
Брзина без оптоварување, до
20.000 врт./мин.
Димензии на алатот (L x W x H):
277 x 62 x 89 mm
Покажи повеќе %TRANSLATE VALUE%
Информации за бучава/вибрации (без рачка)
Вредност на емисија на вибрации во ah
Непознато K
Брусење
4,0 m/s²
1,5 m/s²
Сечење со сечило за пила за длабоки засеци
12,0 m/s²
1,5 m/s²
Сечење со сечило за сегментна пила
12,0 m/s²
1,5 m/s²
The A-rated noise level of the power tool is typically as follows: Sound pressure level 83 dB(A); Sound power level 94 dB(A). Uncertainty K= 3 dB. Измерени вредности определени во согласност со EN 60745 Вкупни вредности на вибрации (векторски збир од три насоки).
Детали за испорака: UniversalMulti 12
Број на нарачка
ACZ 85 EB
2 609 256 943
AIZ 32 EPC
2 609 256 947
Плоча за делта-брусилка 93 mm, AVZ 93 G
2 609 256 956
Сет брусни хартии за делта-брусилка
2 609 256 A54
Граничник за длабочина со 4-нивоа сечила за сегментна пила
2 609 256 C61
Картон
Број на нарачка
EAN-код
0603103020
3165140843881

Достапни додатоци

Комплет за батерии PBA 12V 2,5Ah O-B

Комплет за батерии PBA 12V 2,5Ah O-B

Батерија за сите Home & Garden алати во POWER FOR ALL 12V системот

Погодност и моќност во движење – Bosch PBA 12V 2.5Ah O-B батеријата нуди флексибилност во домот или градината. Завршете ги речиси сите „направи сам“ проекти со едно полнење. Оваа батерија со врвни перформанси има долго време на траење и е компатибилна со 12V POWER FOR ALL системот.

Комплет за батерии PBA 12V 2,5Ah O-B
Стартер сет 12V (1 x 1,5 Ah, GAL 1210 CV)

Стартер сет 12V (1 x 1,5 Ah, GAL 1210 CV)

Стартер сет за сите Home & Garden алати во 12V POWER FOR ALL системот

Уживајте во флексибилноста и заштедете пари со стартер сетот 12V на Bosch, компатибилен со сите алати од 12V POWER FOR ALL системот.

Стартер сет 12V (1 x 1,5 Ah, GAL 1210 CV)
Стартер сет 12V (2 x 1,5 Ah и GAL 1210 CV)

Стартер сет 12V (2 x 1,5 Ah и GAL 1210 CV)

Стартер сет за сите Home & Garden алати во 12V POWER FOR ALL системот

Уживајте во флексибилноста и заштедете пари со стартер сетот 12V на Bosch, компатибилен со сите алати од 12V POWER FOR ALL системот.

Стартер сет 12V (2 x 1,5 Ah и GAL 1210 CV)

Најдете го точниот резервен дел брзо и едноставно

Точниот резервен дел само со клик на глувчето

Изберете резервни делови онлајн
Добијте е-маил со листата на избрани резервни делови
Испечатете ја листата и нарачајте резервни делови од дилер

Поддршка за Bosch

Едноставно пишете ни порака преку нашата контакт форма.

Грижа за клиенти

За прашања во врска со сервисот за поправка и резервни делови:
Од понеделник до петок:
08:00 - 19:00
Од понеделник до петок:
08:00 -16:00