Здраво, добредојде на MyBosch!

Откриј го твојот свет за подобрување на домот со предности на услугата околу твојот алат.

Придобивките од MyBosch за тебе на прв поглед.

Регистрирај се сега и добиј 3-годишна гаранција од производителот за твоите нови Bosch алати.

Експертите на Bosch се достапни на телефон или е-маил.

Ексклузивна услуга за твоите Bosch алати.

Креирај ја твојата виртуелна работилница и регистрирај ги сите градинарски, електрични и алати за „направи сам“ проекти

MyBosch

Регистрирај се сега и продолжи ја гаранцијата.

Стани член на MyBosch бесплатно и добиј 3 наместо 2 години гаранција за твојот нов Bosch алат.

Прашања и одговори на MyBosch сметката

Како можам да се регистрирам заедно со мојот производ (за продолжување на гаранцијата)?

Овде ќе најдеш детални инструкции за регистрација и продолжување на гаранцијата.

Кој интернет пребарувач треба да го користам за MyBosch?

Во принцип, MyBosch може да се користи со сите интернет пребарувачи. Сепак, препорачуваме секогаш да се користи најновата верзија на интернет пребарувачот. Од октомври 2018 година, од безбедносни причини исклучивме многу стари верзии на интернет пребарувачите (2010-2014). Ова значи дека овие верзии на интернет пребарувачите веќе немаат пристап до MyBosch:

• Internet Explorer <=8
• Android < 4.4
• Safari < 7

Зошто треба да се регистрирам за MyBosch?

MyBosch нуди продолжен гарантен рок од 3 наместо 2 години за твоите нови Bosch електрични алати за „направи сам“ проекти, градинарски алати или алати за мерење. 

Што да правам ако ја заборавам лозинката?

Прозорецот за најавување или регистрација има функција „Заборавена лозинка“. 

Што да правам ако ја ресетирам лозинката, но не добијам е-маил за потврда?

Во повеќето случаи, ова е затоа што е-маилот што го содржи линкот за потврда автоматски отишол во папката за спам. Затоа, провери таму.
Ако е-маилот не е во папката за спам, контактирај со нас преку MyBosch формуларот за контакт.

Дали морам да се регистрирам за да можам да го користам MyBosch?

Потребна е регистрација за учество во MyBosch и за продолжување на гаранцијата. 

Како можам да ја откажам сметката на MyBosch?

Најави се на MyBosch. Во делот „Сметка и лични податоци“ во твојот личен профил, можеш да ја откажеш сметката на MyBosch. Но, имај предвид дека не можеме да ја откажеме твојата сметка на MyBosch за време на продолжувањето на гаранцијата. 

Кои податоци треба да ги дадам при регистрацијата?

За регистрација, потребни се валиден е-маил и лозинка. Внесувањето корисничко име не е задолжително.

Зошто MyBosch не е достапен во мојата земја?

Бидејќи сакаме да гарантираме брза постапка за сервис во случај на поправка, можеме да обезбедиме MyBosch само во земји со сопствен сервисен центар. За жал, немаме сервисен центар во секоја земја. Исклучок се Ирска (корисниците можат да се регистрираат во Обединетото Кралство) и Луксембург (корисниците можат да се регистрираат во Франција или Германија).

Дали има предности ако го дадам мојот телефонски број?

Ако го дадеш твојот телефонски број, ќе можеме да те контактираме во случај на какви било прашања, на пр. во врска со поправка или учество во промоција, а со тоа и ќе го одржуваме одличниот квалитет на услугата.

Може ли да ја поврзам мојата сметка со мојата Facebook сметка?

Не, за жал не можеш да се регистрираш со твојата постоечка Facebook сметка. 

Каде можам да ви дадам повратни информации за MyBosch?

Со формуларот за контакт на MyBosch, може да контактираш со нас за брзо и без проблеми да дадеш повратни информации и предлози за подобрувања.

Што да правам ако не добијам е-маил за потврда со линк за активација?

Во повеќето случаи, ова е затоа што е-маилот што го содржи линкот за активација автоматски отишол во папката за спам. Затоа, провери таму.
Ако е-маилот не е во папката за спам, контактирај со нас преку MyBosch формуларот за контакт.

Регистриран/а сум на MyBosch, но повеќе не можам да се најавам иако и е-маилот и лозинката се точни.

Во повеќето случаи, ова е затоа што веќе некое време за најава се бара и Bosch ID, покрај MyBosch сметката. Предноста овде е што можеш да пристапиш до сите апликации на Bosch со истите податоци за пристап. Сепак, за оваа намена треба повторно накратко да се најавиш. Едноставно оди во прозорецот „Регистрација“ на MyBosch и регистрирај се со е-маилот што го користиш и за твојата MyBosch сметка за да можеме да ги споиме податоците (продолжувања на гаранцијата, итн.). Откако ќе се регистрираш за Bosch ID, ќе добиеш е-маил со линк за активација. Откако ќе кликнеш на линкот, можеш нормално да се најавиш на MyBosch. 

Како можам да ги сменам моите лични податоци на My Bosch?

Откако ќе се најавиш, кликни на „My MyBosch сметка“ и ќе се отвори следнава страница: „Мои лични податоци“. Таму можеш да ги смениш сите поставки како што сакаш. Откако ќе завршиш со менување, зачувај ги промените така што ќе кликнеш подолу.

Регистриран/а сум на MyBosch, но повеќе не можам да се најавам иако и е-маилот и лозинката се точни.

Во повеќето случаи, ова е затоа што веќе некое време за најава се бара и Bosch ID, покрај MyBosch сметката. Предноста овде е што можеш да пристапиш до сите апликации на Bosch со истите податоци за пристап. Сепак, за оваа намена треба повторно накратко да се најавиш. Едноставно оди во прозорецот „Регистрација“ на MyBosch и регистрирај се со е-маилот што го користиш и за твојата MyBosch сметка за да можеме да ги споиме податоците (продолжувања на гаранцијата, итн.). Откако ќе се регистрираш за Bosch ID, ќе добиеш е-маил со линк за активација. Откако ќе кликнеш на линкот, можеш нормално да се најавиш на MyBosch. 

Дали можам да регистрирам и алати од други производители, што не се Bosch?

На MyBosch може да се регистрираат и алати од други производители. Сепак, продолжувањето на гаранцијата и другите услуги и информации важат само за Bosch електрични алати за „направи сам“ проекти, градинарски алати и алати за мерење. 

Дали можам да регистрирам и Bosch Professional производи на MyBosch?

Не. За продолжување на гаранцијата, на MyBosch може да се регистрираат само Bosch алати за „направи сам“ проекти. Сепак, можеш да ги регистрираш како други алати во твојата виртуелна работилница.
Bosch Professional алатите може да се регистрираат на следнава страница:

https://www.bosch-pt.com/ptlegalpages/de/ptde/mk/oneux/guarantee/

Дали можам да купам резервни делови на MyBosch?

Не. Можеш да ги добиеш соодветните резервни делови за твоите алати во продавницата за резервни делови, што се наоѓа на Bosch-diy.com во делот Сервис. 

Дали можам да ги купам потребните алати и материјали на MyBosch?

На MyBosch не може да се купат алати и материјали. 

Каде можам да добијам препораки за алатите што ми се потребни за проектот?

За прашања во врска со соодветниот алат, најдобро би било директно да го контактираш нашиот сервис или контакт центарот, или директно да контактираш со твојот доверлив дилер.

Која е предноста ако го регистрирам алатот на MyBosch?

Кога ќе регистрираш нов Bosch електричен алат, градинарски алат или алат за мерење за „направи сам“ мајстори, твојата гаранција се продолжува од 2 на 3 години.

Како да избришам некој од регистрираните алати од MyBosch?

Во делот „Мои алати“ можеш да го избришеш соодветниот алат преку „Страница за обработка“. Ако случајно избришеш алат регистриран за продолжување на гаранцијата, сепак можеш да ги најдеш најважните податоци за продолжувањето на гаранцијата во делот „Продолжување на гаранцијата“.

Зошто мојот алат нема сериски број?

Постојат категории на производи, на пример правосмукалки или пиштоли за топол воздух, чии сериски броеви не се на вообичаеното место (на етикетата на производот). За овие категории на производи, не е потребно да се внесе серискиот број за да се добие продолжување на гаранцијата.
Сепак, ако се случи да купиш Bosch алат за „направи сам“ проекти и да нема сериски број, можеш да контактираш со нашиот контакт центар.

Зошто MyBosch не го прифаќа серискиот број на мојот алат?

Со оглед на тоа дека ја проверуваме валидноста на сериските броеви, тоа всушност не треба да се случи. Серискиот број се состои само од броеви и букви. Можеби си напишал/а 0 наместо O и обратно. Серискиот број по правило сè уште се состои од 9 цифри. Ако нема, контактирајте со нашиот контакт центар.

Преку кои канали можам да ја контактирам вашата Служба за поддршка?

Можеш да ја контактираш нашата Служба за поддршка преку формуларот за контакт или нашиот контакт центар. И двете се наоѓаат во MyBosch во делот Сервис.

Кој може да ми помогне со прашања во врска со употребата на Bosch алати за „направи сам“ проекти?

Нашиот контакт центар со задоволство ќе ти помогне за прашања за нашите Bosch алати за „направи сам“ проекти.

Како можам да добијам одговори на прашања во врска со заштитата на податоците?

За прашања во врска со заштитата на податоците, контактирај со нашиот контакт центар. Тие ќе го препратат твоето прашање до соодветниот оддел. 

Каде можат да се најдат правните документи?

Отпечатокот ќе го најдеш на почетната страница на MyBosch во подножјето. Информациите за заштита на податоците ќе ги најдеш во подножјето. Општите услови и правила за работа ќе ги најдеш директно на почетната страница на MyBosch на Bosch-diy.com во делот MyBosch. 

Каде можам да го регистрирам мојот алат за да добијам продолжување на гаранцијата?

Линкот за регистрација на нашиот „MyBosch“ портал за продолжување на гаранцијата на Bosch алати за „направи сам“ проекти е: MyBosch-tools.com 

Колку трае стандардниот гарантен период на производителот?

Следниот стандарден гарантен период ќе важи за следните производи во Австралија и Нов Зеланд.

Bosch Green алати (вклучително алати за мерење): 2 години
Bosch косилка и градинарски алати: 2 години
 
Гарантниот период започнува од датумот на купување на производот(ите).

Како корисникот може да ја продолжи гаранцијата за Bosch електричен алат за „направи сам“ проекти, градинарски алат или алат за мерење?

Гарантниот период за Bosch Green алати (вклучително алати за мерење) и Bosch косилка и градинарски алати (чиишто податоци се достапни на www.MyBosch-Tools.com) може да се продолжи од 2 години до 3 години

(Зелени производи со продолжена гаранција) ако се регистрирани на Bosch, како што следува:

Зелените производи со продолжена гаранција мора да бидат регистрирани на Bosch во рок од 4 недели од датумот на купување од крајниот корисник.
Регистрацијата може да се направи само на www.MyBosch-Tools.com.
Ова продолжување на гаранцијата не е достапно за батерии, полначи или додатоци.
  

Кои алати можам да ги регистрирам за продолжување на гаранцијата?

Сите алати за „направи сам“ проекти и алати за мерење, како и градинарски алати од палетата за „направи сам“ проекти на Bosch.

Дали батериите, единиците за полнење или испорачаните додатоци се исклучени од продолжувањето на гаранцијата?

Овие производи се исклучени од продолжувањето на гаранцијата. 

Кога мора да се регистрира продолжувањето на гаранцијата?

Најдоцна во рок од 4 недели по купувањето. Датумот на сметката е одлучувачки.

Како можам да го испечатам мојот гарантен лист?

Можеш да го најдеш гарантниот лист во MyBosch во делот „Мои алати“, и потоа кликни на „Продолжувања на гаранцијата“. Кога ќе кликнеш на соодветниот алат, ќе отидеш директно на гарантниот лист. PDF документот се отвора автоматски и можеш да го испечатиш гарантниот лист. 

Податоците на мојот гарантен лист не се точни. Што треба да направам?

Ако само името на алатот е неточно, но шифрата и серискиот број се точни, не треба ништо да се направи. Ако овие два важни броја се неточни, контактирај со нашиот контакт центар

Го добив мојот алат на натпревар/промоција. Немам сметка. Дали сепак можам да ја продолжам гаранцијата?

Да, сепак можеш да ја продолжиш гаранцијата на твојот алат. Наместо сметката, едноставно испрати ја потврдата за наградата/потврдата за учество во промоцијата. Ова ќе биде прифатено наместо сметка. 

Не можам да го добијам гарантниот лист./ И покрај тоа што завршив со регистрацијата, не добив гарантен лист.

Се чини дека тука има технички проблем. Контактирај со нашиот сервис или контактен центар. 

Не можам да го регистрирам мојот алат. Веќе со првиот чекор, се појавува порака за грешка.

Се чини дека алатот не е целосно внесен во нашата база на податоци. Ќе го најдеме проблемот (е-маил, шифра на алатот, датум). Ќе добиеш е-маил веднаш штом е можно да се регистрира алатот, а исто така ќе можеш да го регистрираш алатот по истекот на рокот од 4 недели.

Зошто мора да давам лични податоци кога го регистрирам мојот алат?

Потребни се одредени податоци за да се обезбеди непречен процес за продолжување на гаранцијата. Потребни се податоци специфични за производот со цел да се спречи погрешно внесување или точно да се идентификува алатот. Потребни се лични податоци за да се назначи регистрираниот алат на вистинска личност. Ова е неопходно со цел да се спречат или разјаснат неточни записи или злоупотреба на информации за производот од трети страни.

Личните податоци нема да се користат за маркетиншки цели без изјава за согласност.

За дополнителни прашања слободно контактирај со нашиот контакт центар.

Ова е непријатно за корисникот. Зошто го правиме и покрај тоа?

Тоа навистина не е непријатно за тебе, само треба да кликнеш на полето за продолжување на гаранцијата. Обезбедуваме продолжена гаранција без дополнителни трошоци. Продолжената гаранција, од друга страна, ќе донесе дополнителни трошоци за Bosch електричните алати. За возврат за бесплатна употреба, бараме дозвола да те контактираме за маркетиншки цели.

Колку често Bosch контактира со корисниците за маркетиншки цели кога тие ќе дадат дозвола?

Во принцип, би те контактирале еднаш или двапати месечно преку е-маил (билтен). 

Како Bosch контактира со корисниците кога тие ќе дадат дозвола?

Во принцип, би те контактирале еднаш или двапати месечно преку е-маил (билтен). Нема телефонски контакт. Само во многу ретки исклучителни случаи контактираме преку телефон ако го имаме твојот телефонски број. Меѓутоа, ние исто така имаме право да те контактираме по пошта и push-известување.

Дали можам да ја отповикам мојата согласност за маркетинг како корисник по регистрацијата?

Да, согласноста за маркетинг може да се отповика во секое време со испраќање на барање преку е-маил или со користење на функцијата „Откажи претплата“ во билтенот.