Алати за Home & Garden
Вкрстен линиски ласер
Universal

Level 2

UniversalLevel 2
UniversalLevel 2
Прецизно проектирајте ги вашите идеи на ѕидот
 • Прецизна проекција на ласерски крст со дополнителни горни и долни прави точки
 • Ласерските точки и линии автоматски се израмнуваат и се прави благодарение на функцијата за самонивелирање
 • Функција за наклон за работа надвор од самонивелирачкиот опсег со дијагонални ласерски линии
 • Висококвалитетни, светли ласерски диоди со точност од +/- 0,5 mm/m за прецизни резултати
 • Агол на отворање од 120° за долги ласерски линии дури и на кратки растојанија

Ласерски нивелатор за проекти за коишто е потребно прецизно израмнување и пренесување на точката

Со интуитивна употреба, прецизност и висококвалитетни светли ласерски диоди, UniversalLevel 2 ги олеснува завршните проекти за коишто е потребно високо ниво на точност. Неговите три претходно програмирани режими (самонивелирачки ласерски крст, самонивелирачки ласерски крст со прави точки и функција на наклон) овозможуваат лесно израмнување и пренесување. Неговиот агол на отворање од 120° проектира подолги ласерски линии и овозможува прецизни проекции дури и на кратки растојанија. Исто така има и интегриран 1/4' навој за статив со точност на нивелирање од +/- 0,5 mm/m и максимален опсег од 10 m. Совршен е за закачување слики или полици, тапети, центрирање светла и поставување гелендери или корнизи.

 • фокусирани на едноставноста
 • за мали до средни задачи
 • фокусирани на функционалност и перформансот за поширок опсег на задачи
 • за задачи со средна големина
 • најдобри перформанси со подобрени карактеристики
 • поголеми и попредизвикувачки задачи

Прецизно проектирајте ги вашите идеи на ѕидот

Прецизен вкрстен линиски ласер со прави точки
Постигнете извонредна точност на нивелирање за секој проект
Практична и прецизна функција за самонивелирање
Идеално за совршено прецизно работење во домот
Проширување на опсегот на функции со додатоци

Технички податоци за UniversalLevel 2

Технички спецификации
Работен опсег, ласерска линија
10 m
Работен опсег, ласерска точка
10 m
Ласерска диода, ласерска линија
650 nm
Ласерска диода, ласерска точка
635 nm
Класа на ласер
2
Станд. време на самонивелирање.
4 s
Опсег на нивелирање
± 4 °
Агол на отворање
120 °
Прецизност**
± 0,5 mm/m
Навој на статив
1/4"
Тежина
0,460 kg
Батерија
3 x 1,5V LR6 (AA)
Димензии на алатот (Д x Ш x В)
438 x 235 x 118 mm

Преглед на цените и деталите за испорака

UniversalLevel 2
UniversalLevel 2
Број на нарачка: 0603663800
EAN-код: 3165140898355
 • Батерии
 • Торба
UniversalLevel 2 - Set
UniversalLevel 2 - Set
Број на нарачка: 0603663801
EAN-код: 3165140898362
 • Батерии
 • 1,1 m алуминиумски статив
 • Торба

Достапни додатоци

TT 150

TT 150

Статив со прилагодување на висината со разновидно позиционирање на алатот

Со флексибилно позиционирање на главата на стативот што овозможува лесно навалување и целосна ротација од 360°, опсег на прилагодување на висината од 0,55 m до 1,57 m за различни работни висини и интегрирани цевчиња за течност за совршено нивелирана потпора, TT 150 е совршен статив за алати за нивелирање. Овој робустен, висококвалитетен алуминиумски статив има гумени ногарки за стабилност на каков било под, како и ¼" навој за брзо и лесно фиксирање на алатот.

Опсег на прилагодување на висината од 0,55 до 1,57 m

Најдете го точниот резервен дел брзо и едноставно

Точниот резервен дел само со клик на глувчето

Изберете резервни делови онлајн
Добијте е-маил со листата на избрани резервни делови
Испечатете ја листата и нарачајте резервни делови од дилер
3 години гаранција и безбедни понуди

3 години гаранција и безбедни понуди

Регистрирајте се бесплатно и добијте гаранција од 3 наместо 2 години за вашиот нов Bosch DIY и градинарски алат. Исто така, имајте корист од ексклузивните понуди.

Поддршка за Bosch

Едноставно пишете ни порака преку нашата контакт форма.

Грижа за клиенти

За прашања во врска со сервисот за поправка и резервни делови:
Од понеделник до петок:
08:00 - 19:00
Од понеделник до петок:
08:00 -16:00